Kafes dövüşünde Trabzon fırtınası

Dünyada en popüler dövüş sporu haline gelen Kafes Dövüşü (MMA), Mehmet Fight Akademi ile Trabzonlularla buluştu. 5 sporcusuyla MMA Türkiye şampiyonasında Trabzon’u temsil eden Mehmet Fight Akademi takım halinde 2. oldu. 2015 yılanının başında Ankara’da bi

Kafes dövüşünde Trabzon fırtınası
Dünyada en popüler dövüş sporu haline gelen Kafes Dövüşü (MMA), Mehmet Fight Akademi ile Trabzonlularla buluştu. 5 sporcusuyla MMA Türkiye şampiyonasında Trabzon’u temsil eden Mehmet Fight Akademi takım halinde 2. oldu.
 
2015 yılanının başında Ankara’da bir otelde düzenlenen şampiyonada Mehmet Fight Akademi rüzgarı esti. Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından 150 ye yakın sporcunun katıldığı Büyükler (MMA) Türkiye şampiyonasında Trabzon’u temsil eden Mehmet Fight Akademi Kulübü sporcuları 3 gümüş, 2 bronz madalya alarak takım halinde 2. oldular. Çok sayıda Dövüş sporseverleri tarafından takip edilen müsabakalarda Trabzonlu sporcular izleyenlerden tam not aldı.
 
TEK YUMRUKLA NAKAVT ETTİ
 
Turnuvaya 70 kg da katılan Uğurcan Kaplan turnuvada final oynayarak ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Yine aynı kiloda mücadele eden Allattın Dilek ise 3. Olarak bronz madalya aldı.75 kg Serkan Kurt kilosunda final maçına çıkarak gümüş madalya kaldı.77 kg Emre Malkoç yine final maçını kaybederek Gümüş madalya sahibi oydu. 80 kg Sinan Sağlam yine finalde kaybederek 2. oldu. Sinan Sağlam ilk maçının 3 saniyesinde tuk yumrukla rakibini nakavt ederek Türkiye’de MMA tarihindeki en hızlı nakavt’a imza attı. 
 
FEDERASYONDAN BAŞKAN MALKOÇ’A TEŞEKKÜR
 
MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık ise, Turnuvadaki başarısı nedeniyle Mehmet Fight Akademi Kulübü Antrenörü Mehmet Malkoç’a Teşekkür ederek Turnuvadaki en başarılı antrenör olduğunu söyleyerek tebrik etti. 
 
MMA TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞTIRILMAYA CALIŞILIYOR
 
Dünyanın dört bir yanında en çok izlen ve dövüş sporlarının en tehlikelisi olarak bilinen MMA (Kafes Dövüşü), Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye Dövüş Sporları Federasyon’u tarafından kabul edildi. MMA sporu belirli kurallara uyulmak suretiyle serbest bırakan federasyon, sonrasında da Türkiye’nin dört bir yanında sporcu yetiştirecek olan MMA hocalarını görevlendirdi. Bu doğrultuda Trabzon’da görevlendirilen Akademi Spor Kulübü’nün MMA antrenörü Mehmet Malkoç, MAA sporunun, dışarıdan görüldüğü kadar tehlikeli olmadığını ve Trabzon’da bu spora önemli ölçüde ilgi olduğunu söyledi.
 
ARTIK BİRİKİMLERİMİ SPORCULARINMA AKTARIYORUM
 
Akademi Spor Kulübü olarak Trabzon adına sporcular yetiştirdiklerini ifade eden Mehmet Malkoç, “Ben bu sporu daha önce yurt dışında yaptım. Çocukluk yaşımdan beri birçok dövüş sporu ile uğraştım. Boks’ta 18, Kickboks’ta 17, MMA’ de 20 profesyonel maç yaparak spor hayatımı tamamladım. Ben de bundan sonra memleketim Trabzon’a gelerek burada sporcular yetiştiriyorum. MMA sporuna yönelik ciddi anlamda bir talep var. Biz de bu talebi karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
11 YAŞINDAN 45 YAŞINA KADAR SPORCULARIMIZ VAR
Kunduracılar caddesinde Merkez iş hanın da bulunan Akademi Spor okulunda yapılan antrenmanlara 11'den 45 yaşa kadar bayanlarda dahil yaklaşık 50 sporcunun katıldığını ifade eden Malkoç, “11 yaşında arkadaşlarımız da, 45 yaşında ağabeyimiz de gelip bizimle çalışıyor. MMA, dışarıdan görüldüğü gibi bir spor dalı değil. Gerçekten tehlikeli bir spor olsa, bu salona gelen bir daha gelip burada çalışmaz. Zaten federasyon da, MMA sporunun sadece belirli kurallar ile yapılmasına izin verdi. Bu da sporcu yetiştirmek adına bizim için önemli bir fırsat. Gençlerimizi spora katılmaları için teşvik ederek onları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Ülkemizde yaşanan kadınlara uygulanan şiddete karşıda birçok kadına kendisini korumasına öğretmek istiyoruz. Buda bizim topluma karşı bir sorumluluğumuz. Trabzon’da MMA sporunu sevenleri ve yapmak isteyenleri salonumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ADIMIZI DUYURACAĞIZ
 
Mehmet Fight Akademi Kulübü Antrenörü Mehmet Malkoç ise, MİXED MARTİAL ARTS MMA Karışık Dövüş Sanatlarında Trabzon’u temsil eden öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ederek,”Malkoç Fight Akedemi sporcuları MMA’de ikinci kez maç yaptılar. Maç eksiklerinden dolayı final maçlarını kaybettiler. Yeni kurulan bir organizasyonda yinede kısa zamanda başarıyla Trabzon’u temsil ettiğimiz inanıyorum. Önümüzdeki günlerdeki yapılacak olan müsabakalarda edindiğimiz tecrübelerle birlikte daha büyük başarılara imza atarak, ismimizi en iyi şekilde duyuracağız “dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor