Kadıköy'de kolbastı gecesi

Turkcell Süper Lig'de 25 Ocak Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak Fenerbahçe ve Trabzonspor, Türk futboluna maçlarda yaşadıkları sevinçleriyle de renk katıyor. Pazar gün yapılacak dev karşılaşma, sevinçlerini ''Kolbastı'' oyunu il

Kadıköy'de kolbastı gecesi

Turkcell Süper Lig'de 25 Ocak Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak Fenerbahçe ve Trabzonspor, Türk futboluna maçlarda yaşadıkları sevinçleriyle de renk katıyor.

Pazar gün yapılacak dev karşılaşma, sevinçlerini ''Kolbastı'' oyunu ile yaşayan Trabzonsporlu futbolcular ile ''Yengeç Dansı'' yapan Fenerbahçeli oyuncuları karşı karşıya getirecek.

Karşılaşmada her iki takım oyuncularının gol atmaları veya galip gelmeleri halinde futbolseverler, ''Yengeç Dansı''nı veya Trabzon'un yöresel oyunu ''Kolbastı'' oyununu izleme imkanı bulacaklar.

Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı ''yengeç dansı''nda Brezilyalı oyuncular Deivid De Souza ile Roberto Carlos ön plana çıkarken, ''kolbastı'' oyununda İbrahima Yattara ve Rigobert Song, hareketleriyle en çok dikkat çeken isimler.

-''YENGEÇ DANSI'' BREZİLYA'DAN-

Fenerbahçeli oyuncular, ''yengeç dansı''nı ilk kez geçen sezonun 15. haftasında 2-0'lık Galatasaray maçında yaptılar.
Deivid'in bu maçta attığı takımının ikinci golü sonrası başlayan ''yengeç dansı'', bugüne dek devam etti.

Deivid, ''yengeç dansı''nı yapmalarına ilişkin, ''Galatasaray maçından önce Roberto Carlos'a, (Eğer gol atarsam beraber dans edelim mi) dedim. Roberto da (Yengeç dansı yapalım) dedi. Bu yengeç dansını da Brezilya'da bir komedi programında görmüştük. Her şey ani bir şekilde gelişmişti ve Galatasaray maçında attığım golden sonra bütün Türkiye bu dansı gördü'' demişti.

-''KOLBASTI'', KARADENİZ OYUNLARIYLA BAŞLADI-

Trabzon'da 1930 yıllarından beri Faroz Mahallesinde oynanan ''kolbastı'' oyunu, geçen yaz düzenlenen 1. Karadeniz Oyunları'nın açılışıyla daha çok tanınmaya başladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beden Eğitimi Bölüm Başkanı ve aynı zamanda da ''kolbastı'' oyunu sanat yönetmeni olan Yrd. Doç. Dr. Engin Erşen tarafından oluşturulan bir grup tarafından sergilenen oyun, büyük beğeni toplamaya başladı.

Bordo-mavili futbolcular da sezon başında Clup Brugge ile yapılan hazırlık maçında ilk kez oynadıkları ''kolbastı''yı, daha sonraki karşılaşmalarda da sürdürdüler.

Trabzonspor'un sezon açılışında ve futbolcuların düğünlerinde ''kolbastı'' oynayan Gineli oyuncu İbrahima Yattara, bordo-mavili takım içinde ''kolbastı''da en hünerli oyuncu olarak dikkat çekiyor.
Trabzonspor'un kaptanlarından Kamerunlu oyuncu Rigobert Song, ''kolbastı'' oyunun takımın karakterinin bir parçası haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:
''Bizi sempatik bir takım havasına soktu. Herkes tarafından böyle görülüyoruz. Aramızda büyük, küçük ayrımı yok. Herkes birbirine saygı duyuyor. Böyle olunca da kolbastı bu işin eğlencesi. Takımdaki herkes kolbastı oynamayı hem bir görev, hem de zevk olarak algılıyor. Bu oyunu bundan sonra da oynamaya devam edeceğiz.''

Selçuk Kılıç-AA

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler