İzlanda tarih yazdı

İzlanda İngiltere'yi eledi

İzlanda tarih yazdı
İzlanda Euro 2016'da tarih yazıyor! Turnuvaya katılmasına bile sürpriz gözüyle bakılan İzlanda, geriye düştüğü maçta İngiltere'yi 2-1 yendi! İzlandalılar böylece tarihin ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi!

Maça çok hızlı başlayan İngiltere, henüz 4. dakikada Sterling'in yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Rooney de İngiltere'yi 1-0 öne geçirdi. Herkes İngilizler için maçın çok kolay geçeceğini düşünürken, İzlanda 2 dakika sonra ayağa kalktı ve 6. dakikada  Ragnar Sigurdsson'un golüyle skora denge geldi. Golden sonra da mücadeleyi bırakmayan İzlanda, 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle de 2-1 öne geçti. 

İlk yarıyı bu skorla geride kapatan İngiltere, 2. yarıya Jack Wilshere ve Jamie Vardy ile başlayarak vites yükseltti. Ancak İngilizler ne yaptıysa olmadı ve İzlanda, İngiltere'yi 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı!

İzlanda, çeyrek finalde ev sahibi Fransa'yla eşleşti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor