İtalyanlar da "Gol" dedi!

Trabzonspor,Torino'da hakem hatasına kurban gitti. Bordo-mavili takım, deplasmanda oynamasına rağmen Juventus'la başa baş bir futbol sergilerken, maçın kırılma anı 71. dakikada yaşandı. Bu dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahasına giren Paulo He

İtalyanlar da "Gol" dedi!

Trabzonspor,Torino'da hakem hatasına kurban gitti. Bordo-mavili takım, deplasmanda oynamasına rağmen Juventus'la başa baş bir futbol sergilerken, maçın kırılma anı 71. dakikada yaşandı. Bu dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahasına giren Paulo Henrique topu arka direğe doğru ortaladı. Yusuf Erdoğan'ın aut çizgisi üzerinden çevirdiği meşin yuvarlağı, Olcan yakın mesafeden ağlara gönderdi. Ancak Belaruslu hakem Kulbakov, yardımcısının bayrak çekip 'top çıktı' diye uyarması üzerine nizami golü iptal etti.

ESPN: TRABZONSPOR'UN GOLÜ VERİLMEDİ
İtalyan televizyonunun tekrar görüntülerinde, Yusuf'un topu çevirdiği sırada topun tamamının çizgiyi geçmediği açıkça görüldü. ESPN kanalıda twitter hesabından, hakemlerin Trabzon'un golünü vermediğini yazdı. Pozisyon gol olsa, skor 1-1'e gelecek ve karşılaşmanın bütün seyri değişecekti. İtalyan Sky Sport 24 kanalı da yayınında Belaruslu hakemin yüzde yüz bir golü vermediğini belirtti. Bordo-mavili taraftarlar da sanal ortamdan maçın hakemlerine isyan ettiler.

 

HAKEM GÖRÜŞÜ

Eski hakemlerden yorumcu Bünyamin Gezer pozisyonu değerlendirirken, topun aut çizgisini tam olarak geçmediğini belirtti.

Gezer’in yorumu şöyle:

“Topun büyük kısmı oyun alanını terketmiş görünüyor. Ancak yüzde 100’ü çizgiyi geçmedi. Az da olsa topun bir kısmı sahanın içinde. Golün iptal edilebilmesi için topun tamamının dışarı çıkması gerekirdi.”

Trabzonspor’un sayılmayan golünde Özer, topun tamamı çizgiyi geçmeden içeri çeviriyor. Yani hakemin golü vermesi gerekiyordu. Yardımcının hatası, temsilcimize pahalıya patladı.

Bir diğer eski hakem ve yorumcu Serdar Tatlı ise şu yorumu yaptı;

Maçın 71. dakikası oyunun kırılma anı oldu kuşkusuz. Trabzonspor adına da karşılaşmanın en şansız dakikası diyebiliriz. Olcan’ın topu filelere gönderdiği pozisyonda gol kararı verilmeliydi. Pozisyonun öncesinde Özer Hurmacı, topun tamamı saha çizgisini geçmeden içeriye orta yapıyor. Ancak yardımcı hakem bunu görmedi ve topun dışarıdan çevrildiği yönünde Kulbakov’u uyardı. Bu da Belaruslu hakemin yanılmasına ve maçın kaderine etki edecek bir hata yapmasına neden oldu. Bordo-Mavililer, Juventus gibi dünya devi bir takıma deplasmanda boyun eğmeden üstünlük kurarak başarılı bir performans sergiledi. Eğer hakemin bu hayati hatası olmasaydı, Trabzonspor sahadan beraberlikle de ayrılabilirdi. Böylece Hüseyin Avni Aker’deki rövanş öncesinde büyük bir avantaj sağlamış olurdu.

‘Çok yazık oldu’

71. dakikadaki yanlış karar, belki de temsilcimizin turu geçmesine engel olacak. Gerçekten çok yazık oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler