İstiklal Marşı'nda asker selamı verdiler

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta oynanan Zonguldak Kömürspor-Tutap Şekerspor maçında, konuk takımın oyuncuları İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek söyledi.

İstiklal Marşı'nda asker selamı verdiler

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta oynanan Zonguldak Kömürspor-Tutap Şekerspor maçında, konuk takımın oyuncuları İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek söyledi.

Kulüp idareci ve futbolcuları, Van Belediye ile Bergama Belediyespor arasında oynanan maçta gol attıktan sonra asker selamı veren Bergama Belediyesporlu Gökhan Çetinus'a yapılan saldırılara tepki amacıyla böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Zonguldak Kömürspor ile Tutap Şekerspor, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda karşılaştı. Maçtan önce İstiklal Marşı okundu. Konuk takım Tutap Şekerspor'un oyuncuları İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek söyledi. Yaklaşık 8 bin taraftar konuk takımın bu davranışını alkışladı.

1-1 sona eren maçın ardından kendisi de protokol tribünde asker selamı vererek İstiklal Marşı'nı okuyan Kulüp Başkanı Orhan Kapelman, Van'da asker selamı yüzünden çıkan olayları protesto etmek amacıyla futbolcuların İstiklal Marşı'nı okurken asker selamı verdiğini söyledi. Kapelman, "Onların nasıl zafer işareti varsa, bizim de asker selamımız var. Biz sabır gösteriyorsak onlar da bize sabır göstermek durumunda. Bu ülkede birlikte, beraber yaşacağız. Herkesin sabırla birbirine katlanması lazım.

Askerimiz bizim için kıymetli. Biz de İstiklal Marşı'nda asker selamı ile karşılık verdik" dedi.Teknik Direktör Aydın Başar, bu ülkenin tek Türkiye cumhuriyeti ve tek devletinin var olduğunu ifade etti. Başar, şöyle dedi:"Bu ülkede doğusu, batısı hepsi birdir. Çanakkale'ye baktığımız da şehitlerimizin yüzde 50'si doğudan yüzde 50'si batıdandır. Biz de 'sesimizi duyurabilir miyiz?' diye böyle yapmayı uygun gördük. Spor, kardeşlik, barıştır. Kitleleri birleştiren spor, özellikle futboldur."Takım kaptanı Orhan Kalafat ise tek ülke, tek devlet olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz de ayrım yok. Biz o arkadaşlara destek amacıyla böyle bir şey yapmayı istedik. Bunun diğer kulüplere de yayılmasını istiyoruz."Kaleci Ercan Ezgi, Bergama Belediyespor'lu futbolcuların yalnız olmadığını hissettirmek amacıyla böyle bir şey yaptıklarını ifade etti. Ezgi, şunları söyledi:"Onların böyle bir olay yaşaması bizleri çok üzdü. Eğer olur da oralara gidersek biz de dayak yiyeceksek bu sebepten dolayı yiyebiliriz. Seve seve de dayak yeriz asker selamı vererek. Bergama Belediyespor'lu futbolculara ve teknik heyete geçmiş olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler