İşte tutuklama talebinin nedeni!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, savcılık soruşturmasının ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İşte tutuklama talebinin nedeni!

avcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle 2 gün önce mahkemeye sevk edilen ancak rahatsızlığı nedeniyle iki kez hastaneye sevk edilen Aziz Yıldırım`ın, İstanbul nöbetçi 14. Ağır ceza Mahkemesindeki işlemleri tamamlandı.

Mahkeme, Yıldırım`ın şike yapmak ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanmasına karar verdi.
Yıldırım, bir sivil polis aracı, bir Çevik Kuvvet otobüsü ve kendisini takip eden bir ambulansın bulunduğu konvoyla Metris Cezaevi`ne götürüldü. Yıldırım`ın konvoyu saat 21.20`de Metris Cezaevi`ne giriş yaptı.

AMBULANS GETİRİLDİ

Yıldırım`ın, Metris Cezaevi`ne götürülmesi beklenirken adliye kapısına ambulans getirildi. Rahatsızlanması halinde Yıldırım`ın hastaneye götürülebileceği öğrenilirken Aziz Yıldırım’ın avukatları infaz savcılığına sağlık raporlarıyla başvurarak hapishane yerine hastaneye götürülmesini istedi.

BAŞBAKAN`DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Erdoğan, “Fenerbahçe taraftarı yargıya intikal etmiş konuları olgunlukla karşılamalı” dedi.

300`DEN FAZLA SORU SORULDU

Yıldırım’a 300’den fazla soru sorulduğu öğrenildi. Yıldırım detaylı olarak hakime ifade verdi ve savunmasını tamamladı.

Mahkeme daha sonra kararını açıklayarak Yıldırım’ın tutuklanmasına karar verdi. Kararın ardından adliye önündeki Fenerbahçeli taraftarlar büyük tepki gösterdi. Taraftarlar gazetecilere ve polislere saldırdı. Kameralar yerlere atıldı.

TARAFTARLAR VE POLİS ARASINDA ARBEDE

Fenerbahçeli taraftarlar Aziz Yıldırım`ın tutuklanması sonrası Beşiktaş Adliyesi önünde bekleyen taraftar ve polis arasında arbede çıktı. Bu olaylar sonrasında bir basın mensubu yaralandı.

Daha önce getirildiği İstanbul Adliyesi`nde rahatsızlanması üzerine dün akşam mahkeme hakimi tarafından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hastaneden alınarak tekrar Adliyeye getirilmişti...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler