İşte TS Bayan takımı

Zeliha Şimşek, Trabzonspor Bayan Futbolunun hem antrenörü hem de takımın oyuncusu, kısaca o takımın her şeyi, beyini durumunda.

İşte TS Bayan takımı

İşte Zeliha Şimşek'in haber61.net'in sorularına verdiği cevaplar.

- Zeliha Şimşek kimdir, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

 YILLARDIR FUTBOLUN İÇİNDEYİM

“Trabzon da yaşıyorum ama aslen Hataylıyım. İki yıldan beri Trabzonspor  bayan futbol takımında antrenörlük yapıyorum. Ayrıca bir ilköğretim okulunda Türkçe öğretmenliği yapıyorum. Yıllardır da futbolun içindeyim, daha öncede Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  futbol takımında oynadım”

-Neden futbol, ailenizde futbol oynayan var mı?

ABİLERİMLE FUTBOL OYNADIM

“Ailemde profesyonel ya da amatör anlamda da futbol geçmişi olan birisi yok. Ben iki abim ile büyüdüm,  doğal olarak onlar futbol oynadıkları için  ben de onlarla futbol oynuyordum. Futbol sevgim oradan geliyor”

Futbol erkek sporudur, bayan olarak erkek sporunu yapmanın zorlukları nelerdir?

BİZ BAYAN FUTBOLU OYNUYORUZ

“Biz herkese bunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz erkeklerden beklenen o uzun toplar, o roveşetalar, o ikili mücadeleler de aynı görselliği sergilemek zorunda değiliz. Zaten fiziksel açıdan, bayan olarak, bayanların yapabilirliği ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.  Biz de yeri geldiğinde ikili mücadeleler yapacağız, uzun toplar atacağız ama biz bayan futbolu oynuyoruz.  Zorluklarına gelince, saha büyük 11 kişi çok fazla enerji sarf etmek gerekiyor, onun dışında, bayanlara erkelere göre daha duygusal olduğu için yenilgiyi hazmedemiyor, bu yüzden duygularını hakim etmeleri gerekiyor. Bu erkeklerle karşılaştırıldığında daha zor bir durum”

Hem bu takımın antrenörlüğünü hem de saha da oyununuzu oynuyorsunuz, takım içinde diyaloglarınız nasıl?

EĞİTİMCİ YÖNÜMÜ ORTAYA ÇIKARIYORUM

“Eğitimci olduğum için bu benim  için çok büyük bir avantaj sağlıyor. Diyaloglarım bellidir, benim öğrencilerime yönelik diyaloglarımdan buradaki oyuncuları da bir nevi öğrencilerim gördüğüm için, eğitimci yönümü ortaya çıkarıyorum. Zaten sadece bunu ben yapmıyorum, diğer oyunculardan büyük olan 5 tane daha arkadaşımız var, onlar da örnek olmaya çalışıyorlar, biz biliyoruz ki bizden alacakları en ufak bir olumsuzluk da onların futbol hayatını etkileyecektir”

Takımı maçlara nasıl motive ediyorsunuz?

MOTİVASYONUMUZ HOCALARIMIZDABN GELİYOR

“Bizim motivasyonumuz  öncelikle hocalarımızdan geliyor, en başta  bölge koordinatörlerimiz ve bizi çalıştıran hocalarımız ve maça çıkmadan önce biz de kendi aramızda konuşuyoruz.  Skor bazlı  bir hedefimiz yok, ama böyle çalışınca skor kendiliğinden geliyor. Bazen soyunma odalarını görüyoruz, içerde bağırıyorlar, alkışlar, ısınırken, konsantrasyon hareketleri yapıyorlar. Biz sadece başarılar deyip ellerimizi çakıyoruz o kadar başka da bir şey yapmıyoruz”

-8 maçta 7 galibiyet 1 yenilginiz var, öncelikle bu başarının sırrı ne?

TAKIM OYUNU OYNUYORUZ

“Biz  geçen yıl kurulduğumuz zaman ligi tanımıyorduk. İlk defa bir araya geldik, bizim çabalarımız hocalarımızın gayretleriyle birlikte ve diğer takımların hocalarının iyi olursunuz demesiyle, bir takım takviyeler yaptık. Her şeyin bilinciyle ve daha oturmuş olarak hazırlıklarımızı devam ettirdik.  Biz illa 3 atacağız, 5 atacağız diye bir idamız yok ama takım olabildiğimiz için hocalarımızın da çok önemli bir katkısı var, bizi takım  yaptıkları için ve bizim maçlarımızı izlerken şahıs olarak o onu yaptı bu bunu yaptı diye bir şey yok takım olarak oynuyoruz, birbirimizin açığını kolluyoruz 7 galibiyet aldık sezonu  kapatmak için son maçımızı bekliyoruz”

 Trabzonspordan  futbol takımından beğendiğiniz bir futbolcu var mı?

SELÇUK, YATTARA VE CALE'Yİ BEĞENİYORUM

“Selçuk İnan'ı Vestel Manisaspor'dan da takip ediyordum, her zaman şutlarını beğendiğim bir oyuncu, bunun yanı sıra Yattara, (onu beğenmeyen yok) sol bekte oynayan Cale'yi çok beğeniyorum”

-Alanzinyo ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

ALANZİNHO FAYDALI OLACAKTIR

“Kendisini henüz tanımıyorum ama fiziğine baktığımda iyi oyuncular geliyor gözümün önüne.  Trabzonspor'a yararlı olacak bir futbolcu, Gökdeniz ve Arda gibi o da kısa boylu ama  faydalı olacağını düşünüyorum”

Son olarak vermek istediğiniz mesaj var mı?

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONASI

İstanbul'a, Sakarya'ya gittik, sanki Trabzon'da oynuyoruz, Zaten Trabzon deyince akan sular duruyor. Avrupa Şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz,  o yüzden bizi takip etsinler diyorum”

HABER61.NET'İ TAKİP EDİYORUZ

“Maçlarımızdan önce ve sonra haber61.net'i sürekli takip ediyorum, spor haberlerinde bizlerinde haberlerini görünce çok seviniyoruz, başarılı bir çalışma yapıyorsunuz ayrıca bizlere bu imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz”

Selahattin AYDINLI / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor