İşte Trabzonspor'un ilk maçı!

Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezonunun perdesi cumartesi günü oynanacak Erdemir-Anadolu Efes mücadelesiyle ile açılacak.Fenerbahçe Ülker - TrabzonsporSalon: Abdi İpekçi Spor SalonuSaat: 17.00Yayın: Haber61.net canlı aktarım servisiBeko Basketbol Ligi'nde

İşte Trabzonspor'un ilk maçı!

Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezonunun perdesi cumartesi günü oynanacak Erdemir-Anadolu Efes mücadelesiyle ile açılacak.

Fenerbahçe Ülker - Trabzonspor

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Saat: 17.00

Yayın: Haber61.net canlı aktarım servisi

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak. Normal sezonu 30 hafta sürecek olan ve 16 takımın mücadele edeceği Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezonunun perdesi yarın oynanacak Erdemir-Anadolu Efes mücadelesiyle ile açılacak. Beko Basketbol Ligi'nde bu hafta sonu başlayacak olan 2011-12 sezonunda ilk devre 15 Ocak 2012 tarihinde oynanacak Banvit-Olin Edirne maçı ile noktalanacak. 28 Ocak 2012 tarihinde ikinci devre mücadelesi başlarken, ligde normal sezon 29 Nisan 2012 tarihinde sona erecek. Play-Off mücadelelerinin tarihleri ise daha sonra açıklanacak.

Sezonun şampiyonluk adaylarının güçlenen kadrosuyla Anadolu Efes, geçen sezon şampiyonu Fenerbahçe Ülker ve geçen sezonun finalisti Galatasaray olarak gösterildiği Beko Basketbol Ligi'nde, Cumartesi günü Erdemir-Anadolu Efes, Olin Edirne-Galatasaray, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Tofaş ve Fenerbahçe Ülker-Trabzonspor karşılaşmaları oynanacak. Pazar günü ise Beşiktaş Milangaz-Bandırma Kırmızı, Banvit-Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim-Hacettepe Üniversitesi ve Türk Telekom-Antalya Büyükşehir Belediyesi mücadeleleri oynanacak.

BBL'DE 14 AYRI ÜLKEDEN 66 YABANCI OYUNCU FORMA GİYECEK

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımlar yeni sezonda birçok ismi kadrosuna kattılar. Ligde bu sezon mücadele eden 16 takımın kadrosunda, şu anda 14 ayrı ülkeden toplam 66 yabancı oyuncu bulunurken, bu basketbolcuların 39'unu ABD'li oyuncular oluşturuyor. Ayrıca bu sezon Beko Basketbol Ligi'ne başlerken tek yabancı antrenör Fenerbahçe Ülker'in çalıştırıcısı Neven Spahija.

Geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe Ülker; Sarunas Jasikevicius, Darius Lavrinovic, Sean May ve Tarence Kinsey gibi isimlerle yollarını ayırırken, kadrosuna Bojan Bogdanovic, Curtis Jerrells, James Gist, Hakan Demirel ve Thabo Sefolosha'yı kadrosuna dahil etti.

Geçen sezonun finalisti olan ve bu sezon tarihinde THY Euroleague'de mücadele edecek olan Galatasaray, kadrosunu Cevher Özer, Ender Arslan, Furkan Aldemir, Jamon Lucas Gordon, Jaka Lakovic, Darius Songaila, Can Korkmaz ve Zaza Pachulia ile güçlendirirken, Ermal Kuqo, Radoslav Rancik ve Jerry Johnson ile yollarını ayırdı.

Sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Anadolu Efes ligde şampiyonluk, THY Euroleague'de de Final-Four hedefiyle çıktığı yolda kadrosunu Dusko Savanovic, Ermal Kuqo, Doğuş Balbay, Stanko Barac, Sasha Vujacic, Esteban Batista, Tarence Kinsey, Ersan Ilyasova, Vlado Ilievski ve Gökhan Şirin ile takviye ederken, Ender Arslan, Flip Murray, Lawrence Roberts, Erwin Dudley, Ali Işık, Igor Rakocevic, Bostjan Nachbar, Nikola Vujcic, Bootsy Thornton ve Miroslav Raduljica ile yollarını ayırdı.

Deron Williams transferiyle dünya gündemine oturan Beşiktaş Milangaz ise yeni sezonda kadrosunu D-Will dışında Can Akın, Erwin Dudley, Barış Hersek, Mehmet Yağmur, David Hawkins, Adem Ören, Zoran Erceg ve Semih Erden ile güçlendirdi. Sezon öncesi EuroCup'ta oynadığı ön eleme turunda elenen siyah-beyazlı takım şu isimlerle de yollarını ayırdı; Serkan Erdoğan, Cevher Özer, Hüseyin Beşok, A.J. Ogilvy, Mire Chatman, Cüneyt Erden, Bekir Yarangüme, Buğrahan Tuncer, İsmail Çevik, Mustafa Abi, Michal Ignerski, Fedor Likholitov.

NBA'DEN GELEN İSİMLER

NBA'de lokavt olması sebebiyle kimi bu süre boyunca, kimi de Avrupa'ya dönüş yapan birçok yıldız Beko Basketbol Ligi'nin yolunu tuttu. Bu isimlerden en flaş transfer şüphesiz ki Beşiktaş Milangaz'ın kadrosunda kattığı Deron Williams oldu. Siyah-beyazlı takım bir diğer NBA transferini ise temsilcimiz Semih Erden'i kadrosuna dahil ederek gerçekleştirdi. Anadolu Efes Ersan İlyasova'yı lokavt süresince transfer ederken, Avrupa'ya dönüş yapan bir başka NBA yıldızı Sasha Vujacic'i de kadrosuna kattı. NBA'den lokavt süresince oyuncu almaya temkinli yaklaşan Fenerbahçe Ülker ise Marko Tomas ve Mirsad Türkcan'ın sakatlığının sürmesi sebebiyle Oklahoma City Thunder'ın şutör-guard pozisyonunda görev yapan yıldız oyuncusu Thabo Sefolosha'yı renklerine kattı. Yeni sezonda tarihinde ilk kez THY Euroleague'de mücadele edecek olan Galatasaray da pota altındaki açığını Atlanta Hawks'ın Gürcü yıldızı Zaza Pachulia'yı lokavt süresince transfer ederek doldurdu. Sarı-kırmızılı takım, Philadelphia 76'ers'tan Darius Songaila'yı da kadrosuna katarak bir başka NBA transferini gerçekleştirdi. Bir diğer Beko Basketbol Ligi takımı Türk Telekom ise Utah Jazz'da forma giyen temsilcimiz Mehmet Okur'u renklerine bağladı.

TAKIMLARDAN EN GENCİ BANDIRMA KIRMIZI, EN YAŞLISI İSE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Bu hafta sonu 46 yaşına girecek olan Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezonun en genç takımı 19 yaş ortalamasına sahip olan Bandırma Kırmızı olurken, en yaşlı ekip ise 28.1 yaş ortalamasıyla Hacettepe Üniversitesi. Bu sezon ligde forma giyecek olan en yaşlı oyuncu Galatasaray'ın deneyimli yıldızı 39 yaşındaki Haluk Yıldırım olurken, en genç oyuncular ise 16 yaşındaki Beşiktaş Milangazlı Kartal Özmızrak, Fenerbahçe Ülkerli James Metecan Birsen, TOFAŞ'lı Kenan Sipahi ve Bandırma Kırmızılı Uğur Siper.

OYUNCULARDAN EN UZUNU BARAC, EN KISASI CAN ÖĞÜT

Beko Basketbol Ligi'nde bu sezonun en uzun takımı 2.01 metre ortalamasıyla Fenerbahçe Ülker olurken, en kısa ekip ise 1.96 metre boy ortalamasına sahip olan Bandırma Kırmızı. Ligde bu sezon forma giyecek olan en uzun oyuncu Anadolu Efes'in 2.17'lik Hırvat yıldızı Stanko Barac olurken, en kısa oyuncu 1.78'lik boyuyla Türk Telekom'un genç oyuncusu Can Uğur Öğüt oldu.

Beko Basketbol Ligi'nde ilk hafta müsabaka programı şu şekilde;

 

15 Ekim Cumartesi

13:00 Erdemir-Anadolu Efes (Erdemir Spor Salonu)

15:00 Olin Edirne-Galatasaray (Mimar Sinan Spor Salonu)

15:00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Tofaş (Edip Buran Spor Salonu)

17:00 Fenerbahçe Ülker-Trabzonspor (Abdi İpekçi Spor Salonu)

16 Ekim Pazar

13:30 Beşiktaş Milangaz-Bandırma Kırmızı (Beşiktaş Milangaz Arena)

16:00 Banvit-Pınar Karşıyaka (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu)

16:00 Aliağa Petkim-Hacettepe Üniversitesi (Enka Spor Salonu)

18:00 Türk Telekom-Antalya Büyükşehir Belediyesi (Ankara Spor Salonu)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler