İşte 'Süper Erteleme' ligi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun sezon açılışını eylül ayına almasıyla futbol dünyası bu projeyi konuşuyor.Futbolun yeşil sahalar yerine adliye ve cezaevi koridorlarıyla gündeme geldiği şu günlerde federasyonun ligleri erteleme kararının ardından kulüpler y

İşte 'Süper Erteleme' ligi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun sezon açılışını eylül ayına almasıyla futbol dünyası bu projeyi konuşuyor.

Futbolun yeşil sahalar yerine adliye ve cezaevi koridorlarıyla gündeme geldiği şu günlerde federasyonun ligleri erteleme kararının ardından kulüpler yeni sezon hazırlıkları için oluşturdukları planlamada büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Bunların başında oyunculara yüklenen fiziksel kondisyon, antrenman temposu, maç eksiği ve transfer çalışmaları geliyor. Özellikle teknik adamlar zorunlu rötar nedeniyle futbolcularının performanslarının olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

Hazırlıklarını 5 Ağustos’a göre planlayan ve çalışmalarını yurtdışında yapan Süper Lig kulüplerinin yeniden ülke dışında kamp yapma şansı bulunmuyor. Yüksek maliyetin yanı sıra Avrupa liglerinde de heyecanın yakın tarihlerde başlayacak olması hazırlık maçı yapacak kulüp bulunamamasına yol açıyor.

3 LİGDEN DE TAKIMLAR VAR
İşte bu noktada futbol kamuoyunda gündeme gelen yeni projeye herkesin sıcak bakması bekleniyor. Spor Toto Süper Lig’in 9; Bank Asya 1. Lig’in ise 10 Eylül’de başlayacağının açıklanmasının ardından kulüpler bu tarihe kadar geçecek süreyi iyi değerlendirmek adına yeni bir organizasyonla takımların birbirleriyle maç yapabileceği fikrini benimsiyor.

TFF’nin önceki gün kulüplerle yaptığı toplantıda konuşulan ve ilk etapta kabul gören projeye Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig kulüplerinin katılması planlanıyor. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesine göre düzenlenecek turnuvada belirli kentlerine gelecek takımlar burada birbirleriyle mücadele edecek.

7 BÖLGE 64 EKİP
Marmara, Karadeniz, Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinden toplam 63 takımın katılacağı organizasyon için İstanbul, Rize, Eskişehir ve Sivas kentlerinin merkez olarak belirlenip, ekiplerin buralarda toplanarak turnuvaya katılması düşünülüyor. Ayrıca yayıncı kuruluşun çok sayıda maçı canlı olarak ekranlara getirmesiyle, futbola olan ilginin yeniden arttırılması planlanıyor. Ulusal Takım’ın Euro 2012 Elemeleri’nde Kazakistan ve Avusturya ile yapacağı maçlara hazırlıksız çıkmaması adına da bu projeyle TFF’nin yakından ilgileneceği tahmin ediliyor.

KULÜP EKONOMİLERİNE KATKI
Liglerin başlama tarihinin ertelenmesi nedeniyle kulüplerin içinde bulunduğu en büyük sıkıntılardan biri de maddi konular... Ertelemeden en çok Bank Asya 1. Lig takımlarının olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Tüm ödeme programını liglerin daha önce açıklanan tarihte başlamasına göre ayarlayan kulüpler yeni bir darboğazın içine girecek. Yayın geliri açısından Spor Toto Süper Lig kulüpleri kadar şanslı olamayan Bank Asya takımları, gündeme gelen bu proje sayesinde gişe hasılatı, stat reklamları ve sponsorlardan gelecek maddi değeri alabilecek. Ayrıca oluşturulabilecek ortak havuz sayesinde yayın gelirlerinde de bir miktar payın Bank Asya kulüplerine aktarılabileceği belirtiliyor.

TEKNİK DİREKTÖRLER İSTİYOR
Nurullah Sağlam (Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü): Bu proje mantıklı olur. Değişik gruplar oluşturup, takımları bir araya getirerek, belli merkezlerde toplanıp turnuvalar düzenlenebilir. Biz şu an Avusturya’dayız ancak maç yapacak takım yok. Çünkü Avrupa’da yavaş yavaş ligler başlayacak. Herkes bir yere seyahat etmektense; belli noktalarda turnuva yapılabilir. Bu düzenlenmezse biz zaten birkaç takımla irtibata geçip kendi bünyemizde bunu yapmayı planlıyoruz.

Fuat Çapa (G.Birliği Teknik Direktörü): Bütün takımlar biz de dahil 5 Ağustos’ta lig başlayacak gibi yükleme yaptık. Bunun boşa gitmemesi için 9 Eylül’e kadar ciddi maçlar yapmalıyız. Birbirine yakın ve aynı şehirlerin takımları arasında maçlar yapılabilir. Örnek Ankara, Eskişehir, Konya, Afyon bir turnuva bölgesi olabilir. Süper Lig, Banka Asya, İkinci Lig takımları arasında maçlar yapılabilir.

Mesut Bakkal (Ankaragücü Teknik Direktörü): Bizim kendi tesislerimizde 3 bin kişilik stadımız bulunuyor. Süper Lig’den 4 ya da 5 takımla görüşerek burada bir turnuva düzenlemeyi düşünüyoruz. Ankaragücü olarak, maç periyodu varmış gibi hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.

Rıza Çalımbay (Sivasspor Teknik Direktörü): Bizim bu konuyla ilgili bir çalışmamız var. Daha önce de düzenlediğimiz Cumhuriyet Kupası’nı 1 - 2 hafta içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ligin ertelenmesini bekliyorduk ama 9 Eylül olabileceğini düşünmemiştik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler