İşte FB'yi şampiyon yapan çanta

Polisin fiziki takipte Fenerbahçe'yi şampiyon yapan maçtan önceki para alışverişi de görüntülendi. İşte o görüntü...Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen menajer Abdullah Başak'ın getirdiği çanta Sivasspor- Fenerbahçe maçından bir gün ön

İşte FB'yi şampiyon yapan çanta

Polisin fiziki takipte Fenerbahçe'yi şampiyon yapan maçtan önceki para alışverişi de görüntülendi. İşte o görüntü...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen menajer Abdullah Başak'ın getirdiği çanta Sivasspor- Fenerbahçe maçından bir gün önce Nüvit isimli bir kurye aracılığıyla Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi'ye ulaştırıldı. Polisin yaptığı teknik takipte para dolu çantanın yolculuğu izlendi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda kişinin gözaltına alındığı şike operasyonunda rüşvet alışverişiyle ilgili şok detaylar ortaya çıktı. Fenerbahçe ile Sivasspor arasında 22 Mayıs 2011'de oynanan şampiyonluk maçından bir gün önce içi para dolu bir çantanın Fenerbahçeli yöneticilerden Sivassporlu yöneticilere ulaştırıldığı anlaşıldı.

Sır çantanın yolculuğu emniyet güçleri tarafından teknik ve fiziki takiple adım adım izlendi. Fiziki takip sırasında 9 Mayıs ve 17 Mayıs günü yapılan görüşmeleri fotoğraflayan polis, 21 Mayıs'ta yapılan son para teslimatıyla ilgili de önemli bulgulara ulaştı. Polis, şimdi gözaltına alınan zanlıların ifadelerinden yola çıkarak şampiyonluk maçı öncesinde Sivasspor yöneticilerine verilen çantanın içinde ne kadar para olduğunu tespit etmeye çalışıyor.

Emniyetin tespitlerine göre, görüşmeleri takibe alınan Abdullah Başak 21 Mayıs günü aracı ve kurye olduğu düşünülen Nüvit'i arıyor ve "Çantayı unutmadın di mi? O çanta hepimizin geleceği" diyor.

'SIKIYSA O MAÇI VERMEYİN'
Bir süre sonra Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen menajer Abdullah Başak ve Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi buluşmak üzere telefonlaşıyor. Beklenen buluşma saat 20.30'da Sivas'ta gerçekleşiyor.

Buluşma telefon görüşmelerine de yansıyor. Ahmet Çelebi'yi arayan Abdullah Başak telefonda, "Kapının önünde seni bekliyoruz, arabada" diyor, Çelebi ise, "Tamam geliyorum, dur" diye karşılık veriyor. Bu görüşmeden yaklaşık bir saat sonra Ahmet Çelebi'nin telefonu çalıyor.

ÇELEBİ'Yİ KİM ARIYOR SAYFA 2'DE

 

 

Arayan Ahmet Çelebi'nin Reşit isimli bir arkadaşı. Görüşme, Çelebi'nin parayı alıp almadığıyla ilgili. Reşit, Ahmet Çelebi'ye "Parayı aldın mı? diye açıkça sorunca Çelebi telefonda bu kadar açık konuşmasına sinirleniyor ve "Sen beni yakmanın mı derdindesin?" diye feveran ediyor. Bunun üzerine Reşit, "Hele bir vermeyin de maçı görün. Bence siz para alın o para bizde kârda da kalır. Sıkıysa vermeyin maçı sizi İstanbul'da görürüm" diyor. Sır çantanın içinde Fenerbahçe-Sivasspor şampiyonluk maçındaki şikenin rüşveti olduğu öne sürülüyor. Saat 23.35'te artık çanta Ahmet Çelebi'nin eline geçiyor. Çelebi çantayı elinde bulunduran Nüvit adlı kuryeyi arayarak, "Çantayı yukarıya getir" talimatını veriyor. Böylece şampiyonluk maçı öncesi sır çanta Aziz Yıldırım'ın adamından Sivassporlu yöneticinin eline ulaşmış ve son teslimat yapılmış oluyor.

PEŞİN PEŞİN KUTLAMA SAYFA 3'TE

 


Fenerbahçe-Sivasspor maçının oynandığı 22 Mayıs günü ise Sivassporlu yönetici Ahmet Çelebi ile Burhan Aksu adlı kişi arasında geçen telefon görüşmesinde Aksu'nun İstanbul'da şampiyonluk eğlenceleri programları hazırladıklarından bahsetmesi dikkat çekti.

Aksu, saat 16.00'da, henüz maçın başlamadığı saatlerde "Biz burada her şeyi hazırladık" derken, Ahmet Çelebi "Her tarafta eğlenceler hazır da bir terslik olursa var ya biteriz biliyorsun" diye konuşuyor.

Aksu'nun da bunun üzerine "Sivas'ı tarihten silerler herhalde" dediği kayıtlarda yer alıyor. Nüvit adlı kişi, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi ile tanıştığını, ikisinin de ağabeyleri olduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınmadığını söyleyen Nüvit, sır çanta ile ilgili bilgisi olmadığını ve kendisine atfedilen telefon görüşmelerini yapmadığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor