İstanbul medyasının hürriyeti yine parayla satın alındı

İstanbul Medyası yine iş başında. Dostluk adı altına paylaşmış oldukları haberlerin altında çok büyük provokasyon yatmakta. Geçtiğimiz günlerde ölen futbol adamı Süleyman Seba’yı kullanan medya fareleri Trabzon’u ve Bordo Mavili takıma gönül veren tarafta

İstanbul medyasının hürriyeti yine parayla satın alındı

İstanbul Medyası yine iş başında. Dostluk adı altına paylaşmış oldukları haberlerin altında çok büyük provokasyon yatmakta. Geçtiğimiz günlerde ölen futbol adamı Süleyman Seba’yı kullanan medya fareleri Trabzon’u ve Bordo Mavili takıma gönül veren taraftarları öcü gibi göstermeye devam ediyor. Oysa adını kullandıkları Seba kadar temiz ve onurlu değiller.

40 yıllık savaş bitsin diyerek İstanbul’da olan biteni gizleyen ahlak fukaraları Trabzon’da olan olay sadece haberlerine taşıyarak camiayı yıpratmaya çalışıyor. Sözde basın etiği adı altında habercilik yaptığını iddia eden yayın kuruluşunun bugün okurlarına vermiş olduğu karşılaşmalarda kimler provokatörlük yaptığını göstermek için siz değerli okurlara bu haberi hazırladık.

İNTİHAR ETTİREN ŞAMPİYONLUK

1995-1996 SEZONU

TARİH: 5 MAYIS 1996

FENERBAHÇE, Türkiye Futbol 1. Ligi’nin 32. haftasında Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’ın golleriyle Avni Aker’de 1-0’dan 2-1 galip gelerek liderliğe yükseliyordu. O gün Giresun’dan maçı izlemek için gelen Mehmet Dalman adlı Trabzonspor taraftarı, ertesi gün döndüğü köyünde kendini elma ağacına iple asarak intihar etti.

Haberin Analizi – Fenerbahçe’nin her dönem başkanlarında bir sıkıntı olmuştur. Bu dönemde Ali Şen dönemin başbakanından yardım istediği Trabzon’a yaklaşık 3 bin güvenlik personeli çağırarak PKK’ya alınmayan önlem kent genelinde alınması sağlandı. Böylelikle şehir gerginleşti. O dönemin bu haberi yapan muhabirleri de bunu çok iyi bilmektedir. Fakat paranın gücü onları susturmuştur.

BARİÇ’E TAŞ ATILINCA ÇEKİLDİLER

Uydurma haber - 1998-1999 SEZONU

TARİH: 11 ŞUBAT 1998

TÜRKİYE Kupası çeyrek finalinde 2-1’lik F.Bahçe galibiyeti ile biten maçın rövanşında Trabzon 1-0 öndeydi. Ama maçın 75. dakikasında Otto Bariç’e taş atıldı. O dönemki F.Bahçe Başkanı Ali Şen takımın çekilmesini istedi. Hakem, futbolcular gelmeyince maçı yarıda kesti. TFF, F.Bahçe’yi kupadan 1 yıl men etti. Trabzon’un 1 maç sahası kapandı.

Haberim gerçeği - Otto Bariç taş kendisine geldiğini iddia ederek yere atladı. Sonrasında durum anlaşıldı ve F. Bahçe hükmen mağlup sayıldı.

KADIKÖY’DE YANLIŞ ALARM!

2009-2010 SEZONU

TARİH: 16 MAYIS 2010

TRABZONSPOR, 57 puanla 5. sırada bitirdiği sezonun son haftasında Fenerbahçe’ye konuk oldu. Maç 1-1 sona erdi. Fenerbahçeli oyuncu ve taraftarlar, Bursa-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anons edilince sevinmeye başladı. Ancak maçı Bursaspor 2-1 kazanmıştı. Fenerbahçeliler, bu olay sonrası koltukları yaktı. Stat dışında da olay çıktı.

Haberin Analizi – F. Bahçe taraftarı bir sezonda toplam 5 kez sahaya inerek karşılaşmayı tatil eder.

DENİZDEN SÜRPRİZ ÇIKARMA

2011-2012 SEZONU

TARİH: 6 Mayıs 2012

ŞİKE davası sonrası Trabzon’da oynanan 2011-2012 sezonu Şampiyonluk Grubu maçı öncesi Fenerbahçe, Trabzon’da kaldı. Bordo mavili taraftarlar 5 Mayıs 2012’yi, maçın oynanacağı 6 Mayıs’a bağlayan gece denizden çıkarma yaptı. Deniz kenarındaki otelin açıklarına teknelerle gelen yaklaşık 50 taraftar, meşale yakıp slogan attı.

Haberin Analizi – Trabzonspor taraftarı hakkını araması suç sayılıyorsa; Bu haberi yayınlayan kuruluşun patronu vergi borcu silinmesi döneminde yapmış olduğu basın etiğine yakışmayan tavırları birde gündeme getirin.

TAŞ, SOPA, EMRE VE ZOKORA

2011-2012 SEZONU- TARİH: 6 MAYIS 2012

ŞİKE soruşturması sonrası iki takımın karşı karşıya geldiği Süper Lig Şampiyonluk Grubu 5. hafta maçı da çarpıcı olaylara sahne oldu. Trabzonlu Zokora’nın, Fenerbahçeli Emre’ye tekme atması sonrası ortam iyice gerildi. Emre ve Stoch’a tribünden atılan çakmaklar isabet etti. Tribünlerden sık sık taş, sopa ve maytaplar da atıldı.

Haberin Analizi – Kaleci diye isimlendirilen fakat spor dışında her şeyi sahada yapan Volkan Demirel’in tribünlere yapmış olduğu hareket sonrasında maç gerildi.

HEM 4 SAAT, HEM ZIRHLI ARAÇ

2013-2014 SEZONU- TARİH: 10 MART 2014

GERİDE kalan sezonda oynanan maçta sahaya kapı kolu dahi atıldı. Fenerbahçeli Volkan’a isabet eden yanıcı madde, formasında delik oluşturdu. 55. dakikada durdurulan maç hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edildi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe tam 4 saat stadyumda bekledi, havalimanına kurşun geçirmez polis aracıyla gitti.

Haberin Analizi – Volkan Demirel, Kameraların kendisine çekmediği anda futbol severlere küfrettiği bilinmektedir.

Trabzon’u kendi köşe yazarları ile karıştıran medya maymunları her dönem Trabzon’a ve Trabzonspor’a laf etmelerinin altında sadakatsiz duruşları ve paraya karşı vermiş oldukları onursuz duruşlarıdır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor