"İsrail'in FIFA üyeliğinin..."

Filistin hakimiyetindeki Batı Şeria'daki el-Bire kentini ziyaret eden FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'la ortak basın toplantısı düzenleyen Rucub, PFA'nın talebinde ısrarcı olacağını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, askıda kalan meselelere uygun

"İsrail'in FIFA üyeliğinin..."
Filistin hakimiyetindeki Batı Şeria'daki el-Bire kentini ziyaret eden FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'la ortak basın toplantısı düzenleyen Rucub, PFA'nın talebinde ısrarcı olacağını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, askıda kalan meselelere uygun çözümler üretilmesi yönünde Blatter'a verdiği söze güvenmediklerini ifade etti.
 
"Mesele siyasi değil, sporla ilgili" diyen Rucub, "Futbolcular ve Filistin sporunun, İsrail'in kısıtlamalarından kurtulabilmesi için çözüm arıyorum. Bir futbolcunun öldürüldüğünü ya da tutuklandığını, sahalara İsrail askerlerinin girdiğini görmek istemiyorum" ifadesini kullandı.
 
Rucub, İsrail Futbol Federasyonu ile görüşmeye, Filistin-İsrail takımları arasında maç düzenlemeye hazır olduğunu vurgulayarak, "Ancak bunun için önce uygun ortamı hazırlamamız gerek" diye konuştu.
 
"Çözüm bulmaya çalışıyoruz"
Blatter'a hitap eden Rucub, FIFA Başkanının barış için çaba sarfettiğini, İsraillilerle aralarında anlayış köprüleri kurmaya çalıştığını ve başarılı olacağına inandığını dile getirdi.
 
Blatter da "İsrail'in üyeliğini dondurduğumuz takdirde bu tehlikeli bir sabıka olur. Siz de talebinizde haklısınız. Çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Netanyahu ile dün bir araya geldiğini ve İsrail Başbakanı'nın halihazırdaki durumun farkında olduğunu ifade eden Blatter, görevinin kolay olmadığını ifade etti.
 
Arap Birliği'nden başvuruya destek
Öte yandan Arap Birliği'nden Filistin Futbol Federasyonu'nun başvurusuna destek geldi. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Filistin sporuna yönelik ırkçılığa varan tüm engelleme, uygulama ve ihlallerin kaldırılması" talep edildi.
 
Açıklamada, İsrail'in ırkçı politika ve uygulamalarına kesin adımlarla karşı konulması ile Filistinli gençlerin spor yapabilmeleri için sağlıklı ve uygun bir ortamın oluşturulmasının önemine vurgu yapıldı. 
 
Batı Şeria ile Gazze arasındaki geçişlerde İsrail'in katı güvenlik kontrolüne tabi tutuldukları, çoğunlukla da engellendikleri şikayetiyle FIFA'dan, IFA'ya yaptırımda bulunmasını isteyen PFA, "İki federasyon arasındaki kişi (futbolcu, teknik direktör, hakem) ve malların, Filistin'e giriş çıkışı ile dolaşımının kolaylaştırılmasını" istemişti.
 
Blatter'in, Filistin ile İsrail Futbol Federasyonları arasında sağlıklı bir diyalog kurulması amacıyla 23 Eylül 2013'te ilk adımı atarak iki federasyonun başkanlarının yanı sıra Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC) temsilcilerin de katıldığı görüşmeleri başlatma girişimlerine rağmen henüz bir sonuç alınamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor