İsrail protestosu maç iptal etti

ULEB Eurocup'ta Türk Telekom ile İsrail'in Bnei Hasharon takımı arasında oynanacak maç, protesto gösterileri nedeniyle iptal edildi. İsrail'in Filistinlilere yönelik katliama varan operasyonunu protesto etmek isteyen kalabalık bir grup, maçın başlamasını

İsrail protestosu maç iptal etti
ULEB Eurocup'ta Türk Telekom ile İsrail'in Bnei Hasharon takımı arasında oynanacak maç, protesto gösterileri nedeniyle iptal edildi. İsrail'in Filistinlilere yönelik katliama varan operasyonunu protesto etmek isteyen kalabalık bir grup, maçın başlamasını engelledi. Polisle göstericiler arasındaki pazarlıklar sonuç vermeyince, hakemler ve FIBA yetkilileri güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle karşılaşmanın iptal edildiğini açıkladılar.
Bnei Hasharon, yoğun güvenlik önlemleri altında maçın oynanacağı Atatürk Spor Salonu'na geldi. Atatürk Spor Salonu'nda saat 19.30'da başlaması gereken karşılaşma öncesinde İsrail takımı Bnei Hasharon, saat 17.45'te kamp yaptığı Etap Altınel Otel'den yoğun güvenlik önlemleri altında ayrıldı. İsrail kafilesinin salona yolculuğu sırasında yol güzergahındaki trafik kesildi. İsrail kafilesi, 5 dakikalık bir yolculuğun ardından spor salonuna arka kapıdan giriş yaptı.

Bu arada karşılaşmanın oynanacağını salonun önünde İsrail aleyhine protestolar yaptı. Spor salonu önünde toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişilik grup, İsrail aleyhinde sloganlar attı. 'Hamas'a selam direnişe devam, 'Kahrolsun İsrail' şeklinde sloganlar atan grup, 'Katil İsrail Takımı Türkiye'den defol' yazılı bir pankart açtı. Eyleme çok sayıda kadının da katıldığı gözlenirken, emniyet güçleri salonun önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan karşılaşma için bilet satışı yapılmazken, mücadeleyi sadece davetiyeli taraftarların izleyebileceği belirtildi. Türk Telekom, tarafından 3 bin 500 adet davetiye bastırıldığı öğrenildi. Ancak maçı izleyecek seyirciler arasında önemli sayıda protestocu olduğu gözlendi. Çevik kuvvet ekipleri grubun etrafını çevirirken, göstericiler protestolarını hala sürdürdü..

Isınma için parkeye çıkan İsrailli basketbolculara taraftarlardan biri ayyakkabı fırlatırken, İsrail'i protestolarını sürdürdüler. Taraftarın tepkisi üzerine İsrailli basketbolcular salona girdi. Taraftarların baskıcı tezahüratlarını sürdürmesi üzerine maçın hakemleri de soyunma odasına girdi. Türk Telekomlu basketbolcuların taraftarı yatıştırma çabası ise sonuç vermedi. Bir süre sonra polis tribünleri boşaltmaya başladı.

Bu arada salon dışında toplanan ve çoğunluğunu Ankaragücü taraftarlarının oluşturduğu yaklaşık 1500 kişilik grup tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar atarak İsrail'i protesto etti.

Öte yandan toplantı halinde olan maçın hakemleri ve FIBA yetkilileri güvenlik önlemlerinin yeterli olduğuna karar verirlerse karşılaşma oynanacak aksi takdirde maçın oynanmayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor