İspanya futbolunda kriz devam ediyor..

Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) bu akşam aldığı İkinci Futbol Ligi'nin (Liga Adelante) bu zamana kadar olduğu gibi 22 takımla oynanacağı kararından sonra basın toplantısı düzenledi.Tebas, mahkeme k

İspanya futbolunda kriz devam ediyor..

Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) bu akşam aldığı İkinci Futbol Ligi'nin (Liga Adelante) bu zamana kadar olduğu gibi 22 takımla oynanacağı kararından sonra basın toplantısı düzenledi.

Tebas, mahkeme kararına rağmen Real Murcia'nın ikinci lige kayıt edilmeyeceğini, daha önceden yayınlanan fikstürdeki gibi Mirandes'in ikinci ligde oynayacağını açıkladı.

RFEF'nin görüşünden sonra İspanyol spor basını, mahkemenin kararı esas alınarak Real Murcia'nın ikinci lige kabul edilmesini beklese de geri adım atmayan LFP, bu hafta sonu başlayacak ikinci lig sezonunda Mirandes'in mücadele edeceğini duyurdu.

LFP Başkanı Tebas, Madrid 7 numaralı ticari mahkemenin kararını uygulamamaları sonrasında tekrar başlayacak yasal süreci kaybetmeleri halinde Real Murcia'ya 4 milyon avroluk tazminat ödemeye dahi hazır olduklarını söyledi.

Açıklanan 12 milyon avro borcunu ödeyemeyecek durumda olduğu ve LFP'nin ekonomik yönetmenliğindeki koşulları karşılayamadığı iddiasıyla iki hafta önce üçüncü lige düşürülen Real Murcia'nın yerine Mirandes takımı alınmıştı. 

Mahkemenin verdiği kararla Real Murcia'nın tekrardan ikinci lige alınması için girişim yapılsa da ikinci ligde mücadele edecek takım sayısının 23'e çıkacak olmasından RFEF'e başvurulmuştu. RFEF'nin şimdiye kadar olduğu gibi ikinci ligde 22 takımın oynaması kuralında değişiklik yapmaması üzerine LFP tercih hakkını yine Mirandes'ten yana kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor