İskoçya'da şampiyon belli oldu

 İskoçya Premiership'te şampiyon Celtic oldu.   En yakın takipçisi Aberdeen'i 3-2 yenen Celtic, 2015-2016 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.   Celtic Park Stadı'nda dokuz puan gerisindeki Aberdeen'i ağırlayan yeşil-beyazlı ekip, R

İskoçya'da şampiyon belli oldu
 İskoçya Premiership'te şampiyon Celtic oldu.
 
En yakın takipçisi Aberdeen'i 3-2 yenen Celtic, 2015-2016 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
 
Celtic Park Stadı'nda dokuz puan gerisindeki Aberdeen'i ağırlayan yeşil-beyazlı ekip, Roberts'in 7 ve 20. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarının hemen başında Lustig ile farkı artıran ev sahibi takım, yedi dakika içinde McGinn ve Considine'in gollerine engel olamasa da kalan dakikalarda skoru korumasını bildi ve takipçisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluğa uzandı.
 
Celtic bu galibiyetle puanını 83'e yükseltirken, Aberdeen 71 puanda kaldı.  
 
Ezeli rakibi Rangers'ın girdiği ekonomik kriz sonrasında alt lige düşürülmesinin ardından zirveyi kimseye bırakmayan Celtic, üst üste beşinci, toplamda 47. şampiyonluğunu kazandı. İskoç futbol tarihinde 54 kez şampiyonluk turu atan Rangers, bu alanda Celtic'in önünde yer alıyor.
 
Rangers'ın 4 yıl sonra Premiership'e yükselmesiyle gelecek sezondan itibaren yeniden iki ekip arasında şampiyonluk yarışı yaşanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler