Irkçı saldırıya tepki verince...

Rus taraftarların ırkçı tezahüratına kızan siyahi futbolcunun tepkisi, kırmızı kart görmesine sebep oldu. Ganalı oyuncu Emmanuel Frimpong, Rusya Premier Lig’in ilk haftasında Ufa formasıyla Spartak Moskova deplasmanında oynadığı maç sırasında ırkçı tezah

Irkçı saldırıya tepki verince...
Rus taraftarların ırkçı tezahüratına kızan siyahi futbolcunun tepkisi, kırmızı kart görmesine sebep oldu.

Ganalı oyuncu Emmanuel Frimpong, Rusya Premier Lig’in ilk haftasında Ufa formasıyla Spartak Moskova deplasmanında oynadığı maç sırasında ırkçı tezahüratlara maruz kaldı. Seyircilerin ırkçı tezahüratlarda bulunması ve maymun sesi çıkarmasına sinirlenen oyuncu, orta parmağını kaldırarak taraftarlara karşılık verdi. Tribünlere karşı bazı söylemlerde de bulunan siyahi oyuncu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Orta saha oyuncusu Emmanuel Frimpong, Spartak Moskova taraftarlarının kendisiyle dalga geçtiğini bunun üzerine o davranışta bulunduğunu söyledi. 2-2 biten karşılaşmanın 31. dakikasında oyun dışı kalan futbolcu sosyal medyadan yaptığı açıklamada çok sevdiği futbol oyununda ırkçı saldırıya uğradığını kaydetti. “Irkçı saldırıya uğradığım için ceza çekeceğim” diyen Frimpong, 2018’de Rusya’nın Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacağını da vurguladı.

Rusya Ligi’nde son 2 yılda 3 siyahi oyuncu daha ırkçı davranışlara karşılık verdikleri için oyun dışı kaldı ve ceza aldı. Ligde 5 şampiyonluğu bulunan CSKA Moskova, taraftarlarının ırkçı davranışları nedeniyle geçtiğimiz yıl UEFA tarafından cezalandırılarak kendi evindeki 3 Şampiyonlar Ligi grup maçını seyircisiz oynamıştı.

BREZİLYALI YILDIZ DA IRKÇILIĞA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Zenit forması giyen Brezilyalı yıldız Hulk da yaptığı bir açıklamasında Rusya’daki ırkçı tezahüratlara dikkat çekmişti. Rusya’da forma giydiği süre boyunca sürekli ırkçı saldırılara maruz kaldığını ifade eden Hulk, bir keresinde müsabaka hakeminin bile kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu açıkladı.

Brezilyalı oyuncu, bu tip olayları artık umursamadığını dile getirerek, Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nda ırkçılığın önemli bir sorun teşkil edebileceğini belirtti. Rusya içinde yaşanan olayların dünya basınına fazla yansımadığını söyleyen Hulk, bu olayların Dünya Kupası gibi bir organizasyonu farklı etkileyeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler