İnönü'de nefesler tutuldu

Şampiyonluğun iki güçlü adayı Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaşıyor. Beşiktaş İnönü Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak mücadelede Yunus Yıldırım düdük çalacak. Beşiktaş evinde oynayacağı bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak Trabzonspor'la arasın

İnönü'de nefesler tutuldu

Şampiyonluğun iki güçlü adayı Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaşıyor. Beşiktaş İnönü Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak mücadelede Yunus Yıldırım düdük çalacak.

Beşiktaş evinde oynayacağı bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak Trabzonspor'la arasındaki puan farkını kapatmak isterken, bordo-mavililer de Sivasspor ile paylaştığı zirve koltuğunu bırakmak istemiyor.

DELGADO DÖNÜYOR!

Siyah-Beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Holosko ve Ekrem Dağ, maç kadrosunda yer alamazken, yaklaşık 2 aydır takımından uzak kalan Matias Delgado, 21 Aralık 2008'de oynanan Galatasaray derbisinden sonra ilk kez 18 kişililik kadroda yer aldı.

Arjantinli oyuncunun mücadeleye yedek kulübesinde başlaması beklenirken, teknik direktör Mustafa Denizli'nin maçın ikinci yarısında Delgado'yu sahaya sürebileceği belirtildi. Trabzonspor'da ise sakatlıkları süren Ferhat ve Tolga dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

11 FUTBOLCU SARI KART CEZASI SINIRINDA

Beşiktaş ile Trabzonspor'daki karşılaşma öncesi toplam 11 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta 6, Trabzonspor'da ise 5 futbolcu, ligin zirvesini etkileyecek dev maçta sarı kart cezalısı olma riskiyle mücadele edecek.

Siyah-beyazlılarda sezon başından bu yana 3'er sarı kart gören Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Edouard Cisse ve Mert Nobre, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde 21. haftadaki Gaziantepspor deplasmanında cezalı duruma düşecek.

Bordo-mavililerde ise Hüseyin Çimşir, Serkan Balcı, Selçuk İnan, Umut Bulut ve Hrvoje Cale, sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak.

MUHTEMEL 11'LER...

BEŞİKTAŞ

Rüştü

İbrahim Toraman

Gökhan Zan

Zapotocny

İbrahim Üzülmez

Serdar Özkan

Ernst

Sivok

Tello

Yusuf

Nobre

 

TRABZONSPOR

Sylva

Song

Egemen

Cale

Serkan

Hüseyin

Colman

Selçuk

Yattara

Umut

Gökhan Ünal

STAT: İNÖNÜ

SAAT: 19:00

HAKEM: Yunus Yıldırım

104. RANDEVU

Beşiktaş ile Trabzonspor, BJK İnönü Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 104. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 36 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 103 karşılaşmanın 43'ünü Beşiktaş, 38'ini Trabzonspor kazanırken, 22 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 141 golüne, bordo-mavililer 115 golle karşılık verdi.

İki takım arasında bu sezon ligde Trabzon'da yapılan maç 0-0 biterken, Fortis Türkiye Kupası grup karşılaşmasında ise Beşiktaş, Trabzon'da 2-1 galip geldi.

LİGDE EŞİTLİK VAR

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise galibiyet sayısında eşitlik bulunuyor. İki takım arasında yapılan 69 lig maçında taraflar 27'şer galibiyet alırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 99 gole, Trabzonspor 79 golle karşılık verdi.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında İstanbul'da yapılan maçlarda siyah-beyazlıların, rakibine karşı üstünlüğü göze çarpıyor. İki takım şimdiye dek İstanbul'da 51 kez karşı karşıya gelirken, siyah-beyazlılar 29, bordo-mavililer ise 10 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 12 maçta ise eşitliği bozamadı. İstanbul'da Beşiktaş 85, Trabzonspor ise 32 gol attı.

TRABZONSPOR, DEPLASMANDA SON 3 SEZONDA 2 KEZ KAZANDI

Beşiktaş, lig maçlarında İstanbul'da büyük üstünlük kurduğu Trabzonspor'a, evinde yaptığı son 3 sezondaki müsabakalarda ise 2 kez mağlup oldu. Bordo-mavililer, BJK İnönü Stadı'nda 2005-2006 sezonunda 1-0, 2006-2007 sezonunda da 3-2'lik skorlarla galip geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor