İngilizler'den FIFA'ya tepki!

Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddialarının ardından İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband, iddiaların doğrulanması halinde adaylık sürecinin yenide

İngilizler'den FIFA'ya tepki!

Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddialarının ardından İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband, iddiaların doğrulanması halinde adaylık sürecinin yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

İngiliz gazetelerinin geçen haftadan bu yana yaptıkları haberler üzerine 2022 Dünya Kupası'yla ilgili tartışmalar devam ederken, Katar ve UEFA Başkanı Michel Platini iddialara tepki göstermişti.

Rüşvet iddialarıyla ilgili bir açıklama da İngiltere'de muhalefette yer alan İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband'den geldi. Miliband, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, "Bu iddialar doğrulanırsa adaylık süreci bir an önce yeniden başlamalıdır" ifadesini kullandı.

FIFA'nın ana sponsorlarından Sony'nin de iddialara tepki gösterdiğini yazan İngiliz basını, Sony'den yapılan "Bu iddiaların uygun bir şekilde araştırılmasını bekliyoruz. FIFA'nın doğruluk, etik ve fair play prensiplerine bağlı kalmaya devam etmesini umuyoruz" açıklamasına dikkat çekti.

Öte yandan, YouGov adlı araştırma şirketinin 5-6 Haziran'da İngiltere'de yaptığı ankete katılanların yüzde 73'ü "Sizce Katar, 2022 Dünya Kupası'nı kazanmak için usulsüzlük yaptı mı?" sorusuna "evet" yanıtını verdi. "Dünya Kupası Katar'dan alınıp başka bir ülkeye verilmeli mi?" sorusuna ise anketi yanıtlayanların yüzde 64'ü "evet" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler