İmzacılar ne zaman harekete geçecek?

İmzacılar yönetimi bekliyor.Trabzonspor'da, mevcut yönetim kuruluna seçim kararı aldırmak isteyen muhaliflerin, 'Trabzonspor İmza Platformu' adı altında topladıkları imzaları gazetelere ilan vererek duyurmasının ardından başlayan tartışmalara bir yenisi e

İmzacılar ne zaman harekete geçecek?

İmzacılar yönetimi bekliyor.

Trabzonspor'da, mevcut yönetim kuruluna seçim kararı aldırmak isteyen muhaliflerin, 'Trabzonspor İmza Platformu' adı altında topladıkları imzaları gazetelere ilan vererek duyurmasının ardından başlayan tartışmalara bir yenisi eklendi

İmzaların sahte olduklarına dair açıklama yapan KOBİDER başkanı  Nurettin Özgenç’e en sert tepki muhalif gurupla birlikte hareket eden isimlerden Hasan Al’dan geldi

YÖNETİM KENDİ KARAR ALSIN İSTİYORUZ

Al Tüzüğün 30 maddesine uygun olarak çalışmalarının sürdürdüklerini ifade ederek” Tüzüğün 30. Maddesi kongre üyelerine seçimli Olağanüstü kongre hakkı tanıyor. 5’te bir imza toplandığı takdirde Seçimli Olağanüstü kongreye davet edebiliyor. Biz 26 Mayıs kongresinde  oy kullanan kongre üyelerinden 2 binin üzerinde imza aldık.

O ilanların verilme nedeni yaşanan onca şey var. Bu yönetim kurulu mahkeme kararıyla zaten yok hükmünde bir yönetim kurulu. 2014’ün aralık ayında bu yönetim kurulunun 6 ay sonra kongre yapması gerekiyor.  Yani şuanda 8-9 aydır yaptığı bütün icraatların geçerliliği yok. Bu işin diğer bir boyutu.

Ayrıca  başkan birkaç ay önce  bir açıklama yaptı. “1490 imza toplayamazlar. Toplasalar zaten başkan adayı çıkarırlar. İmzaları toplarlarsa bende istifa ederim “dedi.  

Biz 2 bin imzayı aştık. İsterse 3 bin de toplarız, 4 bin de toplarız. İmza ile ilgili bir sıkıntı yok.  Biz istedik ki kendisi mahkeme kararını dikkate alarak olağanüstü kongre kararı alsın.

YÖNETİM DİYE BİR ŞEY YOK Kİ ORTADA

Zaten mevcut yönetim kurulunun yüzde 50’si yok. Kongre üyeleri tutmuş o yöneticilere oy vermiş ama neticede ortada Trabzonspor Yönetim Kurulu diye bir şey  kalmamış. Trabzonspor gibi devasa bir kulübü çoluk çocukla yönetmeye kalkamazsınız. Gidersiniz seçime, seçime. Yönetiminizi yenilersiniz, yine siz devam edersiniz, fark eden bir şey yok. Şuanda da iyi transferler yapmışsınız kendinize göre. Kamuoyunda da belli bir destek oluşturmuşsunuz. Seçimden korkmamak lazım.  Biz yönetim kurulunun kendisinin Olağanüstü kongre kararını almasını istediğimiz için o ilanları verdik.

İMZALAR İÇİN SAHTE DEMEK TERBİYESİZLİKTİR

Kişilerin ıslak imzasını kişilerin kendisi beyan eder, bu imzalar için sahte demek terbiyesizliktir. Bir insanın attığı imzanın bir başkası tarafından konuşulması çok büyük bir terbiyesizliktir. 2 aydır 3 aydır insanların evlerine, iş yerlerine tek tek gidilerek bu imzaları topladık. Bu imzaların sahte olması mümkün mü? Böyle ciddi bir olayda sahte bir imza ile kamuoyunun karşısına çıkmak mümkün mü? İmza sahibi der ki bu imza benim değildir. Birisinin çıkıp ta böyle bir şey konuşması çok ayıp bir şey.  Bu ne cüret, o hakkı nereden alıyor.  Kişi imzanın kendisine ait olmadığını söyleyebilir. Ama başka biri veya Yönetim Kurulu imzaların sahte olduğunu iddia dahi edemez.

DERNEKLER MASASI NOTER TASTİKLİ GÖNDERECEĞİZ

Trabzonspor’a ve Dernekler masasına tüzüğün 30 maddesine uygun olarak imzaları göndereceklerini de belirten Al “ Hepsi  üyeler  tarafından tek tek imzalanmıştır.. Bundan sonraki süreç noter kanalı ile hem dernekler masasına hem de Trabzonspor kulübüne o imzaları göndereceğiz. Ardından da kendilerinden  gereğini yapmasını Olağanüstü kongre kararı almalarını bekleyeceğiz.  Bunu  ne zaman yapacağımız konusunda  bir tarih belirlemedik . İmzalar Tüzükteki 30. Maddeye aynen uygun. Noter tasdikli imzalar kendilerine gönderilecek.O zaman ikna olurlar.

 

"TÜZÜĞÜN 30. MADDESİ NE DİYOR!" 2. SAYFADA

 

TÜZÜĞÜN 30. MADDESİ NE DİYOR!

MADDE 30: Olağanüstü Genel Kurul ; Yönetim veya Denetleme Kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya en son Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkı bulunan üyelerin 1 / 5 inin noterce onaylanmış yazılı istekleri üzerine toplantıya çağrılır.

Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılma hakkı: En son olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkı elde etmiş bulunan üyeler, olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılma hakkına sahiptir.

Bütün üyelerin bir araya gelmeksizin yazılı katılımıyla alınan kararlar ile üyelerin tamamının yazılı çağrı usulüne uymaksızın bir araya gelerek aldığı kararlar geçerli olup bu şekilde karar alınması olağanüstü toplantı mahiyetindedir.

Genel Kurul, Yönetim Kurulu’nun gerekli görmesi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılmış ve çağrı nedeni ortadan kalkmış ise en geç çoğunluk aranan birinci toplantı gününden bir gün öncesine kadar karar vermek ve aynı araçlarla ilan etmek şartı ile toplantı, Yönetim Kurulunca iptal edilebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler