İmamlar yeşil sahaya indi

Daha çok dini alandaki bilgi ve Kuran-ı Kerim okuma yarışmaları ile bildiğimiz din görevlileri bu kez futbolda yarıştı. Diyanet Sendikası tarafından Rize'de düzenlenen Müftülükler Arası Futbol Turnuvası'na 10 takım katıldı. Din görevlilerinin oynadığı müs

İmamlar yeşil sahaya indi
Daha çok dini alandaki bilgi ve Kuran-ı Kerim okuma yarışmaları ile bildiğimiz din görevlileri bu kez futbolda yarıştı. Diyanet Sendikası tarafından Rize'de düzenlenen Müftülükler Arası Futbol Turnuvası'na 10 takım katıldı. Din görevlilerinin oynadığı müsabakaların finalinde Çayeli Müftülüğü, Ardeşen Müftülüğü'nü 7-2 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ardeşen İlçesi Düzmahalle Camisi'nin 25 yıllık imamı Mehmet Karlı, Rizeli din görevlileri olarak futbola karşı olmadıklarını belirterek, "Yaz sezonlarında da cami öğrencilerimiz arasında futbol turnuvaları düzenliyoruz. Bu noktada öğrencileri teşvik ediyoruz. Biz de camilerimizde zaman zaman öğrencilerimizle birlikte futbol oynuyoruz" dedi.

Müsabakalarda sahaya çıkan din görevlileri şort boyları ile dikkat çekerken kimi din görevlisi topuğa uzanan uzunlukta, kimi din görevlileri ise kısa şortlar giymeyi tercih etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet Sendikası Rize Şubesi Başkanı Resul Sarı, "Formaları özellikle biz din görevlilerine yakışır bir şekilde yapmaya çalıştık. Şortların diz kapaklarının altına uzanmasına gayret gösterdik. Kural ya da zorlama yoktu. Birkaç arkadaşımız kısa giymiş. Herkes kendi isteğine göre de giyebiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor