"İlk maçtan dersimizi çıkardık"

Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yarın oynanacak Türkiye-Azerbaycan maçı için TFF tarafından çıkarılan maç günü kitapçığına görüşlerini belirtti.A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine gidilmes

"İlk maçtan dersimizi çıkardık"

Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yarın oynanacak Türkiye-Azerbaycan maçı için TFF tarafından çıkarılan maç günü kitapçığına görüşlerini belirtti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine gidilmesi halinde kendilerini çok güçlü rakiplerin beklediğini vurgulayarak, ''Bu rakiplerle aynı arenada mücadele etmeyi hak etmek için Türkiye'nin kendi sahasında Azerbaycan'ı her koşulda yenmesi gerekiyor. Disiplinimizi 90 dakika boyunca bozmadan, maçın skoru ne olursa olsun duygusallığa kapılmadan sakin şekilde oyunumuzu oynamalıyız'' dedi.

Hollandalı teknik adam, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yarın oynanacak Türkiye-Azerbaycan maçı için TFF tarafından çıkarılan maç günü kitapçığında yer alan yazısında, milli maçla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Hiddink'in kitapçıkta yer alan görüşleri şöyle:

''Azerbaycan'la Euro 2012 finallerine katılabilme mücadelesindeki en belirleyici maçımıza çıkacağız. Play-off'lara ulaşma yolunda tek hedef galibiyet olacak. Bunun için bizim Azerbaycan'ı yenmemizin yanı sıra Almanya'nın da kendi sahasında Belçika'dan puan alması gerekecek. İki takımı yan yana koyduğumda ve Belçika'nın Almanya'yı en son 1954 yılında mağlup ettiğini aklıma getirdiğimde, Düsseldorf'taki maçta bir sürpriz yaşanabileceğini hiç zannetmiyorum.

Avrupa Şampiyonası finallerine gitmemiz halinde bizi çok güçlü rakipler bekliyor. Bu rakiplerle aynı arenada mücadele etmeyi hak etmek için Türkiye'nin kendi sahasında Azerbaycan'ı her koşulda yenmesi gerekiyor. Disiplinimizi 90 dakika boyunca bozmadan, maçın skoru ne olursa olsun duygusallığa kapılmadan sakin şekilde oyunumuzu oynamalıyız.

Rakibimizle Ekim 2010'da oynayıp kaybettiğimiz maçtan gerekli dersleri çıkardık. O maçtaki yenilgi, daha sonra hep karşımıza çıktı. Oyuncularımızın bu maçı bir rövanş maçı gibi görüp daha hırslı bir şekilde sahaya çıkacaklarına eminim. Bu da oyuncularıma duyduğum güveni artırıyor.
Keyifli bir maç izlemeniz dileğiyle..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor