İkinci, 50 Milyon TL kaybedecek

Trabzonspor ile Fenerbahçe’den son haftayı eli boş kapatacak taraf, rakibinin kazanacağı gelirin yarısı ile yetinmek zorunda kalacak.Şampiyonlar Ligi’nden forma satışlarına kadar önemli gelirlerden olacak.Futbol artık sadece bir oyun değil. Milyarlarca do

İkinci, 50 Milyon TL kaybedecek

Trabzonspor ile Fenerbahçe’den son haftayı eli boş kapatacak taraf, rakibinin kazanacağı gelirin yarısı ile yetinmek zorunda kalacak.

Şampiyonlar Ligi’nden forma satışlarına kadar önemli gelirlerden olacak.

Futbol artık sadece bir oyun değil. Milyarlarca dolar paranın dolaştığı çok büyük bir endüstri. Bu sezon Spor Toto Süper Ligi şampiyonlukla bitirecek olan takım da sadece tarihine bir şampiyonluk eklemeyecek. Hem rakiplerine ekonomik anlamda fark atacak hem de yaklaşık 100 milyon TL garanti parayı kasasına koymuş olacak.

Ya kaybeden?.. İkinci olacak takım neredeyse dünyaları kaybedecek. Bu sezon nefes nefese geçen ligi 2. sırada tamamlayacak kulüp yaklaşık 50 milyon TL'den olacak.

Kazanana 15 milyon TL

İşte ortada bu kadar büyük bir para olunca kazananın kim olacağı çok daha fazla önem kazanıyor. Futbol Federasyonu'nun sezon başında hayata geçen yayın ihalesi sonucunda belirlediği şampiyonluk primi 15 milyon TL. İkinci olan takım ise 12 milyon TL ile yetinecek. İlk kayıp da bu 3 milyon TL olacak. Asıl kayıp ise, direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmama durumunda gerçekleşecek. İkinci olan takım zorlu rakiplerle ön eleme oynayacak ve gruplara kalması çok zor olacak. Böylece kaybeden tarafın, rakibine bırakacağı yaklaşık 22 milyon Euro'luk Şampiyonlar Ligi geliri ile birlikte toplam kaybı 50 milyon TL'yi bulacak.

Kombine ve forma patlar

Her yıl yaklaşık 25 bin kombine satan, Fenerium'dan yıllık 45 milyon TL gelir elde eden Fenerbahçe'nin şampiyonluğu gelecek sezonu da direkt olarak etkileyecek. Sarı lacivertliler bunu başarırsa, kombine satışını yaklaşık 10 bin daha artırabilir. Gelecek sezon 35 bin kombine satması durumunda da bu sezon satılan 25 binin üzerine ekstradan 15 milyon TL daha ekleyebilir.

Ayrıca Fenerium gelirleri de şampiyonlukla orantılı olarak artıyor. Sadece stat altında bulunan mağazalarda şampiyonluk ertesi kutlamalarda yaklaşık 600 bin TL para bekleniyor.

Şampiyonluk sayısı farkı

Ligde iki takımın da sezonu 82 puanla tamamlamaları halinde kasalarına 21 milyon 125 bin TL girecek. Sezona başlarken 10 milyon lige katılım parası alan iki kulüp, ayrıca her şampiyonlukları için de 1 milyon TL para alıyorlar. Ligde 17 şampiyonluğu olan sarı lacivertliler 17 milyon TL alırken, 6 şampiyonluğu olan Trabzonspor 6 milyon TL ödüle hak kazanıyor.

Şampiyon ne kazanacak?

Süper Lig katılım payı 10 milyon TL

Şampiyonluk sayısına göre pay 17 milyon TL

Puana göre gelir 21.125 milyon TL

TFF şampiyonluk ödülü 15 milyon TL

Ek kombine geliri 15 milyon TL

Şampiyonlar Ligi katılım payı 7.1 milyon Euro

Gruplara kalma payı 3.8 milyon Euro

Maç başına prim 550 bin Euro

Şampiyonlar Ligi TV geliri 10 milyon Euro

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler