İki tarafta da amaç 3 puan!

GALATASARAY - TRABZONSPOR Stat Ali Sami Yen Stadı Saat 19.00 Hakem Bünyamin Gezer Yardımcılar Cem Satman - Asım Yusuf Öz 4. Hakem Tolga Özkalfa Galatasaray De Sanctis, Sabri, Meira, Servet, Volkan, Ayhan, Arda, Lincoln, Kewell, Baros, Nonda Trabzonspor To

İki tarafta da amaç 3 puan!
GALATASARAY - TRABZONSPOR

Stat
Ali Sami Yen Stadı

Saat
19.00

Hakem
Bünyamin Gezer

Yardımcılar
Cem Satman - Asım Yusuf Öz

4. Hakem
Tolga Özkalfa

Galatasaray
De Sanctis, Sabri, Meira, Servet, Volkan, Ayhan, Arda, Lincoln, Kewell, Baros, Nonda

Trabzonspor
Tolga, Serkan, Song, Egemen, Cale, Isaac, Hüseyin, Selçuk, Colman, Umut, Gökhan

Turkcell Süper Lig'de Galatasatay, lider Trabzonspor'u konuk ediyor.

Son karşılaşmasında Bursaspor'a deplasmanda 2-1 yenilmekten kurtulamayan ve oynadığı futbolla eleştirilerin hedefi olan Galatasaray, Trabzonspor'u mağlup ederek hem puan farkını azaltmayı hem de taraftarını yeniden mutlu etmeyi planlıyor.

Ligde zirvede yer alan Trabzonspor ise genelde iyi sonuçlar alamadığı Ali Sami Yen'den zaferle ayrılmanın hesabını yapıyor. Yattara'nın gidişi ve yeniden gelişi sonrasında kısa süreli bir bunalımlı süreç yaşamasına rağmen, kötü oynadığı mücadeleleri bile kazanarak bu sezon zirvede olacağını gösteren bordo mavili ekip, Galatasaray'ı da devirerek yerini sağlamlaştırmayı istiyor.

Trabzonspor, bu sezon oynadığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 berabelik alarak 16 puanla ligi lider olarak götürüyor. Bordo-mavili takım, bu maçlarda 11 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. Galatasaray ise bu sezon oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. Ligde 6 maç sonunda 11 puan toplayan Sarı-kırmızılı takım, puan cetvelinde 5. sırada yer alıyor.

Trabzonspor maçı öncesi Galatasaray'da Emre Güngör, Orkun, Uğur, Mehmet Topal, Linderoth, Barış ve Serkan Çalık'ın sakatlıkları sürerken, Hasan'ın durumu ise netlik kazanmadı. Trabzonspor'da ise eksik yok ve bordo mavili ekipte Yattara'nın ikinci yarıda da olsa mücadelede forma giymesi bekleniyor.

İstanbul'da maç günü çok bulutlu bir hava bekleniyor. Tahmini en yüksek sıcaklık 19, en düşük ise 15 C derece.

-103. KARŞILAŞMA-
İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 102 karşılaşmanın 46'sını Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 102 maçta, Galatasaray 129, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor'un 9 farkla önünde bulunuyor.

Ligde yapılan 68 karşılaşmanın 30'unu ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray toplam 84, Trabzonspor ise 74 gol attı.

İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, Trabzon ve İstanbul'da 1-0'lık skorlarla kazandı.

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig karşılaşmalarında Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.

Trabzonspor, İstanbul'daki 34 maçta Galatasaray'ı yalnızca 7 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 18 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray'ın İstanbul'daki 44 golüne karşılık, Trabzonspor 34 gol kaydetti.

Galatasaray ile Trabzonspor arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

2003-2004 Galatasaray - Trabzonspor: 1 - 2
Trabzonspor - Galatasaray: 2 - 4

2004-2005 Trabzonspor - Galatasaray: 0 - 1
Galatasaray - Trabzonspor: 0 - 2

2005-2006 Galatasaray - Trabzonspor: 4 - 1
Trabzonspor - Galatasaray: 1 - 1

2006-2007 Trabzonspor - Galatasaray: 3 - 1
Galatasaray - Trabzonspor: 2 - 1

2007-2008 Trabzonspor - Galatasaray: 0 - 1
Galatasaray - Trabzonspor: 1 - 0

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor