İbrahim Yazıcı ifadesinde ne dedi!

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, dün gece tutuklanan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, mahkemedeki ifadesinde, "Herşeyi kulübün menfaatine yaptım." dedi. "Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resm

İbrahim Yazıcı ifadesinde ne dedi!

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, dün gece tutuklanan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, mahkemedeki ifadesinde, "Herşeyi kulübün menfaatine yaptım." dedi.

"Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi belgede sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanmak ve mal varlığını bildirmemek" suçlarından Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Kulüp 2. Başkan Haluk Özkıyıcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, eski kulüp 2. Başkanı Osman Çelik'in, nöbetçi mahkemede suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Kulübün temlikle ilgili çalışmalarını değerlendiren Yazıcı, hesabına para aktarıldığını kabul etti. Yalnız başına kulüp başkanı olduğunu belirten Yazıcı ifadesinde, şöyle dedi:

"Ne yaptıysam kulübün menfaatlerine göre yaptıkm. Hesabımdaki paralarda 1 saatlik bile oynama olmamıştır. Ben kendim ve ailem için hiç bir menfaat temininde bulunmadım. Kimseye iş vermedim. Kulüpte çalışan kimsenin işine son da vermedim. Borç batağında olan kulüp benim çalışmalarım sayesinde bugünlere geldi. Söz konusu arsaları, icra takibiyle satılmasını önlemek için ipotek ettirdik. Daha sonra da bunu kaldırdık. Bursaspor'un üzerinde yüklü miktarda haciz işlemi yürütüldüğü için kulüp hesaplarına para yatırmadık. Dernek faaliyetlerinin yürütülmesi için yönetim kurulu olarak temlik yöntemini uyguladık. Bunun hukukçulara da danışarak yaptık. Kendi adıma açtığım hesaba temlikle gelen paraları topladık. Bunu suç olarak yapmadım. Kötü niyetim yoktu. Kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket ettik. Amacımız, derneğin ayakta durmasıydı. Bunun suç olduğunu düşünmüyorum. Transfer görüşmelerini tek başıma değil diğer yöneticilerle yapıyoruz. Kulüp menfaatleri söz konusu olduğunda kılı kırk yararım. " Bedelsiz bilet dağıtılmasıyla ilgili yetkili kişinin Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer olduğunu ifade eden İbrahim Yazıcı, seyirci sebebiyle fair play'den yüklü miktarda kulübe para geldiğini kaydetti.

Öte yandan, İbrahim Yazıcı'nın 7 Mayıs'ta oynanamayan Bursaspor-Beşiktaş maçından önce çıkan olaylardan sorumlu tutulan ve örgüt lideri olduğu iddia edilen tribün lideri Selim Kurtulan'ı cezaevinde ziyaret ettiği ortaya çıktı. Yazıcı'nın, gerçeği öğrenmek için ziyaret edip 2-3 dakika görüştüğünü söylediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor