Hüseyin Örs'ten TFF seçimleri açıklaması! "Özerklik bozuldu"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TFF seçimleri ile ilgili konuştu.

Hüseyin Örs'ten TFF seçimleri açıklaması! "Özerklik bozuldu"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri öncesi Haber61 Haber Merkezimize açıklamalarda bulundu.

Örs, "ülkeyi yönetenler, sporu iktidarın mevzi kuvvetlendirme yeri görme alışkanlığından vazgeçmelidir” dedi.

İşte Örs’ün açıklamalarından satır başları…

ÖZERKLİK BOZULDU!

"Türkiye’de siyaset her alana müdahale ediyor! Bu müdahaleyi yargıda, hukukta, eğitimde, sağlıkta her alanda görmemiz mümkün. Ama bunun en olmaması gereken yer olan spora müdahaleyi kabul etmemiz mümkün değil! Özerk olması gereken Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçimlerine mevcut iktidarın müdahale ettiğini yakın dönemde gördük. Hükümet bu tavrından henüz vazgeçmiş değil! Başkanından yönetim kuruluna, hatta yedek üyelerin sıralamasına kadar çok ciddi bir müdahale var. Buda özerkliğin yok oluşu demektir. 

SİYASİ OTORİTE TAFAFSIZ KALMALI!

Eğer Türkiye de futbolun gelişip, başarının yakalanması isteniyorsa siyasi otorite tarafsızlığını korumalı her türlü baskıdan uzak durmalıdır. Ülkeyi yönetenlerin, ‘sporu iktidarın mevzi kuvvetlendirme’ yeri görme alışkanlığından vazgeçmelidir."

Haber61 - Haber Servisi - Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler