Hürriyet'e bir haftada 2. tekzip

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Hürriyet Gazetesi'nin 5 Eylül 2008 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi. Yıldız, müvekkili Akman'ın Almanya'ya gir

Hürriyet'e bir haftada 2. tekzip
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Hürriyet Gazetesi'nin 5 Eylül 2008 tarihli nüshasında ve bazı internet sitelerinde yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi. Yıldız, müvekkili Akman'ın Almanya'ya girişinin yasak olmasıyla ilgili çıkan haberleri de yalanladı.

Yazılı bir açıklama yapan Avukat Yıldız gerçeğe aykırı iddialarla müvekkilinin karalandığının yargı kararları ile ortaya çıktığını kaydetti.

Haberlerde hukuk ve gerçek dışı iddialara yer verilerek müvekkilinin Almanya'ya girişinin yasaklandığının iddia edildiğini ifade eden Yıldız, "5 Eylül 2008 tarihli Maın-Taunus-Kreıs Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nce düzenlenmiş olan yazıda müvekkilimin Almanya'ya girişine ilişkin en küçük bir yasal engel bulunmadığı belirtilmiş ve Hürriyet Gazetesi'nin bu haberi bizzat Alman makamlarınca yalanlanmıştı." dedi.

Basın Kanunu çerçevesinde gerçeğe aykırı bu habere karşı yasal haklarını kullanarak Hürriyet Gazetesi'nden cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasını noter kanalı ile istediklerini de aktaran Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yasal süresi içinde tekzip ve düzelme metni yayınlanmadığı için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine başvurulmuş ve Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi 18 Eylül 2008 tarihli ve 2008/1229 sayılı kararı ile haberin gerçeğe aykırı olduğunu ve müvekkilimin kişilik haklarını zedelediğini tespit etmiştir. Mahkeme tekzip ve cevap metninin haberin yayınlandığı sayfada ve aynı puntolarla yayınlanmasına hükmetmiştir."

Avukat Yıldız, basın ahlakına ve yayıncılık sorumluluğuna aykırı ve sadece karalama amacı güden bu haberlere karşı tek cevaplarının bağımsız mahkemelerce verilmiş tekzip kararları olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor