Hürriyet Bunu Yazmaz

Futbol Fedarasyonu'nun maç yayın haklarının 2010 yılı mayısına kadar Digiturk'te olduğunu hatırlatan duyurusu Akşam'da, "Hürriyet bunu yazmaz" anonsu ile verildi...D-SMART'ın durup durup dururken, 'maçları ben yayınlayacağım' girişimine Futbol Federasyonu

Hürriyet Bunu Yazmaz

Futbol Fedarasyonu'nun maç yayın haklarının 2010 yılı mayısına kadar Digiturk'te olduğunu hatırlatan duyurusu Akşam'da, "Hürriyet bunu yazmaz" anonsu ile verildi...


D-SMART'ın durup durup dururken, 'maçları ben yayınlayacağım' girişimine Futbol Federasyonu 'dur' dedi. Yayın haklarının 2009-10 sezonu sonuna kadar DIGITURK'ün elinde bulunduğu hatırlatılıp, yeni ihalenin bu sürenin bitiminde yapılacağı duyuruldu. Böylece D-Smart'ın yayın rüyası başlamadan bitti.

HÜRRİYET BUNU YAZMAZ

Türkiye Futbol Federasyonu, Hukuk Kurulu'nun verdiği mütalaa doğrultusunda Doğan TV Holding A.Ş.'nin “Yayın ihalesinin 2004 yılı İhale Şartnamesi ve sözleşmesine bağlı kalacak şekilde 2008-2009 futbol sezonundan başlayarak en az üç yıllık bir süre için yenilenmesi” talebini cevapladı. Verilen cevapta yayın hakkının 2009-2010 futbol sezonu sonuna kadar Digital Platform İletişim Hizmetleri'ne (Digiturk) ait olduğu belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Doğan TV Holding A.Ş.'ye gönderdiği cevap yazısında şöyle denildi:

“Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu 3813 sayılı Kanun ile kurulmuş ve yine bu Kanun ile Türkiye'deki tüm futbol faaliyetlerini yürütmekle görevlendirilmiş özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişiliğe haiz bir kuruluştur.

Aynı Kanunun 10/j maddesi Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na, futbol ile ilgili televizyon, radyo, basılı eser yayınları ile her türlü reklam konusunda ticari ve mali hakları düzenleme ve denetleme yetkisi vermekte, ayrıca 'Yayınların Düzenlenmesi' başlıklı 29.maddesi; futbol müsabakalarının televizyon, radyo ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran Federasyon Yönetim Kurulu'nu yetkili kılmaktadır.

Tüm bu kanuni düzenlemeler doğrultusunda, Federasyonumuz 2005 yılında almış olduğu Yönetim Kurulu kararına göre; 19.07.2004 tarihinde imzalanan ve 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008 futbol sezonlarına ait Türkiye 1.Süper Ligi yayın haklarını Digital Platform İletişim Hizmetleri Anonim Şirketine devreden sözleşmeyi, 2008-2009, 2009-2010 sezonlarını kapsar şekilde iki yıl için aynı firmaya devredilecek şekilde uzatmış, iki yıllık uzatma sözleşmesine ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından menfi tespit kararı verilmiştir.

Yukarıda açıklananlar neticesinde, ilgi yazınızda yer alan taleplerin yayın hakkının devrinin sona erdiği 2009-2010 sezonu sonunda dikkate alınması gerektiği, 2009-2010 futbol sezonu sonuna kadar Digital Platform İletişim Hizmetleri Anonim Şirketinin yayın haklarına sahip olduğu hususunda bilgi edinmenizi rica ederiz.”

aksam.com.tr


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor