Hıncal Uluç Fener nefretini anlattı!

Spor yazarı Hıncal Uluç yine bomba etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. İşte Uluç'un açıklamaları:'Kahrolsun Fener' diyenler sadece Trabzonlular değil. Fenerbahçeli olmayan herkes... Maç günü Ortaköy'de oturuyorum. Yüzlerce kişi geldi yanıma... Bunların he

Hıncal Uluç Fener nefretini anlattı!

Spor yazarı Hıncal Uluç yine bomba etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. İşte Uluç'un açıklamaları:

'Kahrolsun Fener' diyenler sadece Trabzonlular değil. Fenerbahçeli olmayan herkes... Maç günü Ortaköy'de oturuyorum. Yüzlerce kişi geldi yanıma... Bunların hepsi iki gruptu; Fenerli olanlar ve Fenerli olmayanlar... Fenerliler-Trabzonlular, Fenerliler-Galatasaraylılar, Fenerliler-Beşiktaşlılar değil... Biraz konuşunca adamın hangi takımı tuttuğunu anlıyorsun. Fakat hepsi Trabzon şampiyon olsun istiyor. Yahu sana ne!.. Senin takımın 7., senin takımın 9., 10. sırada... Sana ne Fener olmuş, Trabzon olmuş... Şimdi ama Türkiye'nin bütün statlarında, Fener Başkanı'na ve Fenerbahçe'ye sövülüyor. Türkiye'nin Fenerbahçeli olmayan bütün insanları banane benim takımımın iddiası yok, kim olursa olsun' demiyor. 'Fener olmasın' diyor. Rakibi Trabzon olduğu için herkes Trabzon'u tuttu. Çatladıkapıspor olsaydı, tüm Türkiye onu tutacaktı. Geçen sene bütün Türkiye'nin Bursalı olduğu gibi... Fenerli olanların dışında...

Fenerbahçe kulübünün de yönetiminin de başta Aziz Yıldırım olmak üzere bunun sebebini araştırması lazım. Türkiye'de insanlar niye Fenerbahçe'den nefret ediyorlar? Niye Türkiye'yi biz ikiye böldük; 'Fenerli olanlar ve Fenerli olmayanlar' diye...

Türkiye'de 300 takım var. Manisasporlu, "Niye Fener olmasın?" diyor. Hataysporlu, "Niye Fener olmasın?" diyor. Kartallı, Pendikli, "Niye Fener olmasın?" diyor. Bu havayı değiştirmeleri gerekiyor. Şampiyon da oldular; kutlasınlar, kutlayabildikleri kadar... Ama o kutlamalar bitince de doğmuş Fenerbahçe nefretini bitirmenin yollarını aramaları lazım. Evvelden böyle bir şey yoktu. Beşiktaşlıyı, Galatasaraylıyı bir derece anlayabiliyorum. Bunlar çünkü üç büyükler... Sivas maçına kadar Galatasaray'ın 17, Fenerbahçe'nin 17 şampiyonluğu vardı, toplamda... Fener kazanırsa, Galatasaray'ı geçecek. 'Fener şampiyon olmasın' isteyebilirler. Bir mazereti var. Ama Kayserisporlu niye Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyor? Niye yani! Onların hiçbir sebebi yok.

Köylere varıncaya kadar... Köy kahvesinden insanlar, hiç hayatında Trabzon'u görmemiş, duymamış insanlar Fener şampiyon olmasın' diye bekliyor. Bu havanın bitirilmesi için kollarını sıvaması lazım.

Bu yönetimin, bu Aziz Yıldırım'ın yarattığı hava... Bu havayı Aziz Yıldırım yarattı, ondan evvel bir şey yoktu. Ali Şen, "Fenerbahçe düşmanları, Fenerbahçe düşmanları" diyerek "Düşman" lafını sporda ilk telaffuz eden kulüp başkandır. Ezeli rekabet bu lafla birden düşmanlığa dönüştü. Durduk yerde "Fenerbahçe düşmanları" diyerek Fenerbahçe düşmanı yarattı. Aziz de yangına körükle gitti. Son iki başkanın dönemindedir...

Ondan evvelini ben yaşadım, biliyorum. 50 yıllık gazeteciyim. Böyle bir şey yok. Fenerbahçe-Galatasaray maçı biterdi, Fenerbahçeli, Galatasaraylı futbolcuyu Beyoğlu'nda kol kola yürürken görürdük. Gündüz oynanırdı maç... Ben maçtan sonra Ankara'dan gelir, Beyoğlu'na çıkardım. Bizim babalar da orada kol kola dolaşıyorlar. Aynı otelde, Moda'da, Mona Polas'ta kampa girerlerdi.

Ama bu "Fenerbahçe düşmanları", "Fenerbahçe düşmanları" lafları, arkadan da Aziz Yıldırım'ın hali tavrı işi bu hale getirdi.

Şimdi "Biz bize yeteriz" diyen Gökhan Gönül kardeşim, sakat değilse 3 Haziran'da milli takımda olacak. 6 tane Galatasaraylı var orada. Beşiktaşlı var, Trabzonlu var. Ne demek "Biz bize yeteriz!" Bu lafı söyleyen birisi olarak nasıl oynayacak bu maçta?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor