Hikmet Karaman: İmzayı attım!

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu  şampiyonluğun güçlü adaylarından Beşiktaş'ı ağırlayacak Çaykur Rizespor'un teknik  direktörü Hikmet Karaman, siyah-beyazlıların şampiyonluk yarışında kendileri ve Trabzonspor ile üst üste oynayacağını, bu karşılaşmalarda

Hikmet Karaman: İmzayı attım!
Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu  şampiyonluğun güçlü adaylarından Beşiktaş'ı ağırlayacak Çaykur Rizespor'un teknik  direktörü Hikmet Karaman, siyah-beyazlıların şampiyonluk yarışında kendileri ve Trabzonspor ile üst üste oynayacağını, bu karşılaşmalarda puan kaybı yaşaması  halinde çok büyük yara alacağını söyledi.
 
Karaman, Mehmet Cengiz Tesislerinde  yaptığı açıklamada,  karşılaşmanın kendileri ve Beşiktaş açısından da son derece zor olacağını  belirtti.
 
Ligin ikinci yarısında çok puan kaybı yaşadıklarını ifade eden  Karaman, "Beşiktaş maçında alacağımız üç puan bundan önceki eksiklerimizi  kapatacak. Beşiktaş karşılaşmasını joker maç olarak görüyoruz. Rakiplerimizin  birbirleriyle oynayacak olması bizim için çok önemli. Beşiktaş ise şampiyonluğun  en büyük favorisi. Fenerbahçe ile birlikte ligde şampiyonluk yarışında iki takım  kaldı. Bu açıdan Beşiktaş için de çok kritik bir maç. Dolayısıyla hakemlerin iki  takım aleyhine hataları olmamalı" diye konuştu.
 
Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor maçının ardından erteleme maçında  Trabzonspor ile karşılaşacağını vurgulayan Karaman, "Beşiktaş Karadeniz'de çok  enteresan maçlara gelecek. Şampiyonluk yolunda en büyük iki engel ile karşı  karşıya. Bu engelleri aşarsa yolun yarıdan fazlasını geçmiş olur. Beşiktaş Karadeniz'de takılırsa çok büyük yara alır" ifadesini kullandı. Karaman,  Beşiktaş'a karşı takımın gücünü ve oyun planını tam olarak sahaya yansıtmaya  çalışacaklarını kaydederek, "Oynadığımız maçlarda oyun disiplini ve mücadele  gücümüzü sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Mücadele gücümüzü bilerek, ne yaptığımızı  bilen bir takım olalım en büyük hedeflerimizden biri bu. Çaykur Rizespor olarak  ligin üst sıralarında olan takımlara karşı hep iyi mücadele ettik. Kaybetsek bile  iyi mücadele ederek sahadan ayrıldık. Bu maçta da kendi oyun planımızı sahaya  yansıtmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Transferde yanlışlar yaptık"
 
Çaykur Rizespor'un çok büyük zorlukları aşıp ekonomik krizi geride  bırakarak, borç yükünü üzerinden atarak sadece reklam ve yayıncı kuruluştan elde  ettiği gelirlerle kulüp olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Karaman, "UEFA  kriterlerine ulaşmış bir takım. Bugün Türkiye'de 3-4 sayılı kulüpten bir tanesi.  Sportif anlamda ise iki sene küme düşmeye oynamış, üçüncü senesinde alt sıralarda  bulunmamanın mücadelesini veriyor. Çaykur Rizespor uzun süre kalıcı olma hedefi  ile yönetiliyor. Karadeniz şehrinin çocuklarını çıkarıp altyapıyı geliştirip uzun  soluklu düşünmeliyiz. Taraftarımız ile bu doğrular üzerinde konuşmalıyız.  Taraftarımızdan uzun soluklu yarışta anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Devre arası transfer yapmayarak kendisini ve takımı büyük riske  attıklarını belirten Karaman, şunları kaydetti: "Üç oyuncumuz Kweuke, Sercan Kaya ve Dhurgham İsmail de sakatlanınca  işimiz çok daha zorlaştı. Herkes eleştiriyor, her zaman saygımız var ama biz  kulüp olmaya çalışıyoruz. Süper Lig'de kalıcı bir kulüp haline gelmeye  çalışıyoruz. Bunu yaparken de takım iki kulvarda koşuyor. Hem Türkiye Kupası'nda  hem ligde koşuyor. Kupada Fenerbahçe, Galatasaray ile birlikte Anadolu'dan Torku Konyaspor ve Çaykur Rizespor kalmış. Tarihe adını yazdırıyorsun. Yarı final,  final oynayıp kupayı kazanma şansımız var."
 
Devre arası transfer yapmanın güçlüğüne değinen Karaman, "Transfer  yapıp kulübü borca sokmak istemedik. Liban Abdi'yi 100 bin liraya kimse almadı.  Üzerine para vererek gönderebildik. Hatayı biz yaptık. Bu hatayı yaparken kimseyi  suçlamıyorum. Kulüp olarak biz yaptık. Bir daha aynı hatayı yapmamaya  çalışıyoruz. Transfer edip de halen uyum sürecini aşamayan futbolcular var. Haklı  olarak bizi eleştiriyorlar. Biz de bu düşünceyle kulübün parasını heba etmek  istemedik" diye görüş belirtti.
 
Bütün kulüplerin iflasta olma nedeninin yanlış yapılan transferler  olduğunu kaydeden Karaman, "Biz devre arası bunun için transfer yapmadık. Riskin  altına bile bile girdik. Kulüp olarak sağlıklı yaşamak adına bu riskin altına  girdik. Gelecek sezon Çaykur Rizespor herkesten çok daha iyi transfer yapacak"  dedi.
 
"Boş mukaveleye imza attım"
 
Kulüp başkanı Metin Kalkavan'ın çok farklı bir kişilik ve çok iyi bir  yönetici olduğunu ifade eden Karaman, "Kulübü çok iyi yöneten bir başkan var.  Başkanımızla çok iyi anlaşıyoruz. Hatalarımızı birlikte değerlendiriyoruz. Metin  Kalkavan son derece profesyonel ve bize yeni şeyler öğreten bir lider. Modern ve  profesyonelce bir çalışma ortaya koyuyoruz" diye konuştu.
 
Metin Kalkavan'ın son derece centilmen bir başkan olduğunu ve devre  arasındaki bir transfer anısını anlatan Karaman, "Süper Lig'in çok önemli bir  oyuncusu kulübü ile yaşadığı sorunlar nedeniyle bize gelmek istedi. Başkanımıza  'hemen alalım' dedim. Bana 'neden kulübü ile sorun yaşayan bir futbolcuya alalım.  Yazık değil mi o kulübe. Düşen bir kulübe vurulur mu? Bana yapılsa ben çok  alınırım. O tarz bir futbolcuyu şimdi alamayız' deyince kendisine çok büyük saygı  duyarak hak verdim. Son derece örnek model bir başkanımız var" ifadesini  kullandı.
 
Metin Kalkavan ile sözleşme konusunu hiçbir zaman sorun etmediklerini  vurgulayan Karaman, şöyle devam etti: "Benim sözleşme imzalama gibi bir olayım yok. Başkanımızla yaklaşık  bir ay önce görüştük ve karşılıklı birbirimize önerilerimiz oldu. Başkana benim  yetkimin kendisinde olduğunu söyledim. Yarın geçinemezsen gitmek zorunda  kalırsın. Önemli olan kağıt mı? Başkanımız yetkisini kullandı. Ben de boş  mukaveleye imza atıp kendisine verdim. Bu Türkiye'de büyük bir çığır açmadır.  Bize duyduğu güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Metin Kalkavan Türk futbolu için  örnek bir başkan. Maalesef bazı gruplar Metin Kalkavan'ı yanlış yorumluyor.  Sevilip kulübü batırmak mı yoksa sevilmeyip Avrupa standartlarında bir kulüp  ortaya çıkarmak mı başarı? Metin Kalkavan ileride Bursaspor'un başkanı rahmetli  İbrahim Yazıcı gibi ayakta alkışlanacak."
 
"Üzüntümüz kararlardaki farklılıklar"
 
Hikmet Karaman, Süper Lig'de son dönemde çok tartışılan hakemlere de  değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim üzüntümüz kararlardaki farklılıklar. Kararlarda standartsızlık  var. Aynı pozisyonda iki ayrı hakem farklı kararlar veriyor. Dışarıdaki pozisyona  faul verilmiyor. İçerideki aynı basit pozisyona penaltı veriliyor. Aynı  pozisyonda başka bir takıma verilmiyor. Kartlarda eşitsizlik var. Amaç ne bir  başkanı, ne bir teknik direktörü ne de bir kulübü yerden yere vurma olmamalı.  Hakemlerimize de sahip çıkmalıyız ama standarda yakın düdükler çalsınlar.  Hakemler her hafta farklı hakem yardımcıları ile maça çıkıyor. Bu anlamda bir  uyum sıkıntısı yaşanıyor mu? Bunu da hakemlerden dinlemeliyiz. Ben birleştirici,  uzlaşmacı bir çözümden yanayım. Bu hepimiz için geçerli. İnsanın canı yanınca  konuşuyor ve tek istediğimiz kulüplerin canları daha az yansın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor