Hiddink giderse O mu geliyor?

TFF kurmaylarının değerlendirmesinde "Azerbaycan maçının sonucu ne olursa olsun Hiddink ile yolları ayırma" görüşü ağır bastı. Sözleri ve tercihleri eleştirilen Hollandalı'nın yerine ilk aday Abdullah Avcı.Türkiye'nin Almanya'ya 3-1 yenilmesi sonrasında F

Hiddink giderse O mu geliyor?

TFF kurmaylarının değerlendirmesinde "Azerbaycan maçının sonucu ne olursa olsun Hiddink ile yolları ayırma" görüşü ağır bastı. Sözleri ve tercihleri eleştirilen Hollandalı'nın yerine ilk aday Abdullah Avcı.

Türkiye'nin Almanya'ya 3-1 yenilmesi sonrasında Futbol Federasyonu ile teknik direktör Guus Hiddink'in yollarını ayırıyor. TFF kurmaylarının bir araya gelerek yaptığı durum değerlendirmesinde Hiddink'e tepkiler üç konuda yoğunlaştı:

1- Almanya maçı öncesi 'Haddimizi bilmeliyiz' diyerek takımını küçümsedi, oyuncularına güvenmediğini gösterdi.

2- Maçtaki oyuncu tercihleri tartışmalıydı. TFF'nin milli takımlardan sorumlu yöneticisi Cüneyt Tanman, Hiddink'i "Daha hazır oyuncuları tercih etmeliydi" diyerek eleştirdi.

3- Oyundan aldığı isimler öyle hatalıydı ki, Arda bile çıkarken Hollandalı ile tartıştı. TFF yönetimi, Azerbaycan maçı sonrası Euro-2012 için play-off hakkı kazanılsa bile Hiddink ile yolları ayırma karar aldı. Euro-2012 sonrası opsiyonlu sözleşmesine göre senelik 6 milyon euro alan Hiddink'le tazminatı için anlaşarak yollar ayrılacak.

GÜMÜŞDAĞ İKNA EDECEK
TFF kurmayları, yeni hocayı da belirledi. Daha önce genç milli takımlarda çalışmış, U17 Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonu yapan ve İstanbul Büyükşehir Belediye'deki görevini beş yıldır başarıyla sürdüren Abdullah Avcı'ya teklifte bulunulacak.

İstanbul BŞB kulübünün eski başkanı, TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın eski hocası Avcı'yı ikna için söz verdiği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor