Hiddink Chelsea'ye gidecek mi?

Hollandalı teknik adam, NTV Spor televizyonunda yayınlanan ''Yüzde 100 Futbol'' programının konuğu oldu, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.Belçika maçının sezonun sona ermesinin ardından oynanacak olmasına değinen Hiddink, ''Ben oyuncuların fiziksel

Hiddink Chelsea'ye gidecek mi?

Hollandalı teknik adam, NTV Spor televizyonunda yayınlanan ''Yüzde 100 Futbol'' programının konuğu oldu, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Belçika maçının sezonun sona ermesinin ardından oynanacak olmasına değinen Hiddink, ''Ben oyuncuların fiziksel olarak yorgun olduklarına inanmıyorum. Birkaç günlük dinlenme çok önemli. Oynayacağımız maçın önemine de dikkatinizi çekmek isterim. Futbolcular, üzerlerine sorumluluk alacaklardır. Önümüzde 1 haftalık çalışma süreci var ve oyuncular mental olarak hazır olacaklardır. Sezon sonuna denk gelmesi sorun yaratabilir tabii ki ama oyuncular kendilerini gayet sorumlu hissediyorlar'' dedi.

Takımda yaşı ilerlemiş bazı oyuncular bulunduğunu ve önlerindeki Avrupa Şampiyonası'nın son şansları olacağını belirten Hiddink, sözlerini şöyle sürdürdü:

 ''Bazı oyuncularım yaşlandı. Belki de son turnuvaları olacak ve katılmayı çok istiyorlar. Belçika maçının önemli bir şans olduğunun, son şans olduğunun bilinmesi gerekiyor. Belçika'nın iyi oyuncuları var. Biz de son derece deneyimli oyunculara sahibiz. Avrupa'da önemli maçlar oynamış futbolcularımız mevcut. Belçika'dan daha deneyimliyiz. Bizim sadece zihnimizi tazelememiz gerekiyor. Oyuncuların fiziksel olarak hazır olacaklarını söyleyebilirim. Fenerbahçeli oyuncular şampiyonluğu, Trabzonsporlu oyuncular ise şampiyonluğu kaybetmelerini unutmalı. Bu karşılaşmada maçın üstünlüğünü biz elimize almalıyız ve rakibi sahamızda beklememeliyiz.''

-''TRANSFERLE İLGİLİ MAZERET DUYMAK İSTEMİYORUM''-

Hiddink, (A) Milli Takım kampında bulunan bazı oyuncuların transferlerinin söz konusu olması ve bu durumun performanslarını nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, ''Bazı oyuncular transferlerini düşünüyorlar, ancak bu konuda mazeret duymak istemiyorum. 'İyi oynamadık ama transferi düşünüyorduk' ya da 'Sezon sonu olduğu için iyi oynayamadık' diyen oyuncular çıkabilir. Bu tür mazeretlerin arkasına saklanmamalıyız. Bu transfer durumunun oyuncular üzerinde olumsuz bir motivasyon yaratacağı görüşüne katılmıyorum. Her oyuncu milli takımda oynadığı için gurur duymalı ve yüzde 100'ünü sahaya vermeli'' diye konuştu.

Yapacakları maçın Belçika için de büyük önem taşıdığının altını çizen Hiddink, ''Belçika için bir final karşılaşması. Biz kazanırsak iyi olur, ama berabere kaldığımız taktirde onların bizden daha büyük problemleri olacak. Kazanmak zorundalar. Biz de kazanmak için oynamalıyız. Beraberliğin de bize yeteceği bir durumla karşı karşıyayız. Bu tip maçlarda istenilen sonucu almak zor olabilir'' ifadelerini kullandı.

-''CHELSEA KONUSU SPEKÜLASYON''-

Guus Hiddink, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'da görev alacağı şeklinde İngiltere basınında yer alan yoğun haberleri spekülasyon olarak nitelendirdi.

''Yazılanları ben gördüm. Chelsea konusu dedikodu ve spekülasyondan öte gitmiyor'' diyen Hiddink, şöyle devam etti:

 ''Teknik direktörler de oyuncular gibidir. Oyuncularım, Belçika maçında yapmaları gereken şeylere odaklanmalılar ve bu benim için de geçerli, Ben takımımı hazırlamaya odaklandım. Bir milli takım teknik direktörü olarak yıl içinde az maça çıkıyorum, ama bulunduğum konum itibariyle böyle olması gerekiyor. Yapılan spekülasyonlara girmek istemiyorum. Belçika maçının ardından neler düşüneceğim hakkında da kimse beni suçlayamaz. Şimdi önemli olan Belçika maçı. Oyuncularım gibi ben de bu maça hazırlanmak zorundayım. Bazen teknik direktör hakkında çok şey duyabilirsiniz ama benim şu anki koşullarda sadece bir tünele girmeye ve Belçika maçına odaklanmaya ihtiyacım var.''

-''BASİT POZİSYONLAR VERİYORUZ''-

Hollandalı çalıştırıcı, takımıyla ilgili öz eleştirilerde de bulunurken, ''Savunmamıza bazen çok yük bindiriyoruz ve basit pozisyonlar veriyoruz. Bu hastalığımızdan kurtulmamız gerekiyor. Savunmamız ile orta sahamız arasındaki paslaşmadan memnun değilim. Pası rakip sahada yapmalıyız. Orta sahamız ile hücum oyuncularımız arasında pas trafiği daha yüksek olmalı'' diye konuştu.

Belçika maçı öncesi sakatlığı bulunan oyuncularla ilgili olarak, ''Gökhan Gönül'ün küçük bir problemi var ve ben önümüzdeki 1 hafta içinde iyileşeceğini düşünüyorum. Belki Hamit Altıntop'un durumu sıkıntılı olabilir'' dedi.

Milli oyuncular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'un Real Madrid'e transferleri için ise Hiddink, ''Benim için biraz sürpriz oldu. Büyük bir kulübe gittiler. Üzerlerinde hep büyük bir baskı olacak, ama Real Madrid'in sisteminde iyi bir şekilde oynayacaklarını düşünüyorum. Direkt ilk 11'de oynamaları zor, ancak çok maç yapılacağı için forma bulacaklardır. İlk başta 11'de başlamaları kolay olmayacaktır'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler