Her şey Trabzonspor için

YANAL ŞANSI Oyuncuları Yanal'ı seviyor, inanıyor, saygı duyuyor. Birçoğu eski öğrencisi. İdman metotları sakatlık kabusunu önlüyor. CAMİA BİRLEŞTİ Yönetimden muhalefete herkes takımın etrafında birleşti. Kentin idarecileri de duayenler de Trabzonspor'un h

Her şey Trabzonspor için

YANAL ŞANSI
Oyuncuları Yanal'ı seviyor, inanıyor, saygı duyuyor. Birçoğu eski öğrencisi. İdman metotları sakatlık kabusunu önlüyor.

CAMİA BİRLEŞTİ
Yönetimden muhalefete herkes takımın etrafında birleşti. Kentin idarecileri de duayenler de Trabzonspor'un hep yanında.

TARAFTAR
Tribünleri doluyor, daha da önemlisi destek veriyor. Artık oyuncusunu kaybeden değil, oynamayanı bile kazanan bir hava var.

İhtilal' şoku yeni atlatılıyordu ki, 'ihtilali' onlar sempatikleştirdi. O 'ihtilale' kimse soğuk bakmadı, tüm yurtta kutlandı. 'Anadolu İhtilali' idi yapılan, Trabzonspor'du yapan. O zamanlar o kadroda top koşturanlar gerçekten 'efsane' olacaklarını tahmin etmemişlerdi. Çünkü o başarılardan sonra Trabzon'un bu kadar uzun bir sessizliğe gömüleceğini kimse bilemezdi. Ama oldu, Trabzon o sevinci unuttu. Bazen Avrupa, bazen 'onurlu 2.'lik' ile avundu. En son 1995-96'da çıkış yakaladı ama olmadı. 'Artık olmaz' umutsuzluğu ise ilk kez şimdilerde 'neden olmasın?' inancına bıraktı yerini. Şampiyon olur mu bilinmez ama avantajları olduğu kesin. Ve bir şey daha var ki, Trabzonspor döndü. Bu sene olmazsa bile hasret çok uzamayacak, bu da kesin!

Avni Aker şimdi stat!
Satılan kombine çokluğu değildir stadı stat yapan. 'Kuru' ve 'niteliksiz' kalabalık kameraya görüntü verir ancak. Ama şu ana kadar Avni Aker'e koşanlar çok önemli 2 şey başardılar. Yenilirse mutlaka olay çıkaran, 'ayakkabı ve yastık' dahil ne bulursa sahaya atanlar gitti; rakibi alkışlayan, yanındakini uyaran bir kimlik geldi. Bu da yetmezdi; takıma destek gerekliydi. 'Çılgını' da, 'Piranası' da, 'Farozlusu' da, 'Erdoğdulusu' da birleşti. Şutlar, kurtarışlar, çalımlar alkışlanıyor, kredi tanınıyor. Eskiden yıldız adayı gençleri ısınırken 'yiyen' topluluk, birlikte pişirip, 'başarıyı' yemenin tadını alıyor. Böyle sürerse Trabzon'un en büyük artısı taraftarı.

Yönetim saygı duyuyor
Ersun Yanal'ın özellikle 'milli' kariyeri ve yaptıklarının yapacaklarının garantisi olarak görülmesi onu şanslı kılıyor. Yanal Trabzonspor, Trabzonspor da Yanal için bir şans. Kimyaları, hedefleri uyuyor. Oyuncular da hocalarını seviyor, inanıyor. Tüm yedeklerin performansının üst düzey oluşu 'küsmemenin' bir kanıtı. Yönetim de hocasına saygılı, güveniyor. Hem idman bilimine hem getirdiklerine. Trabzon'un bu sezon idman sakatlığı yaşamaması kadro için avantajı.

İstanbullular gözde
Trabzon lider ama hala diğer 3 büyüğün sayesinde olduğu inancı var. Trabzon kazanıyor, fark açıyor, İstanbullular konuşuluyor. Galatasaray'a 4, Fenerbahçe'ye 5, Beşiktaş'a 6 atmış Trabzon. Yanlış anlamayın puan farkı! Ama hala 'gizli lider'! Bu da baskıyı ve hedef olma telaşını azaltıyor.

Her şey Trabzon için
Muhalefet en yapıcı noktada. “Trabzon'u şampiyon yapanı omuzlarımızda taşırız. İsim önemli değil. Bu takıma destek verin” sözleri, son seçimi ciddi bir oy almasına rağmen kaybeden İbrahim Hacıosmanoğlu'na ait. Kent ayakta; Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile Almanya kampında beraberdik, hala takımla yatıp kalkıyorlar. Özkan Sümer eski günlerdeki gibi Brezilya'da 'avda', Sadi Tekelioğlu altyapıda. PAF'lar yıldız kaynıyor, Karadeniz 1.Lig'e koşuyor. Herkes ucundan kıyısından Trabzonspor'un zaferinde pay sahibi olmak için yarışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor