Henrique onları yakaladı

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 2-1 yenen Trabzonspor'un gollerini atan Paulo Henrique, bu sezon lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde attığı gollerle önceki iki sezonun üzerinde bir performans sergileyerek takımına önemli katkı yaptı.Belçika'nın Westerlo ta

Henrique onları yakaladı

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 2-1 yenen Trabzonspor'un gollerini atan Paulo Henrique, bu sezon lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde attığı gollerle önceki iki sezonun üzerinde bir performans sergileyerek takımına önemli katkı yaptı.

Belçika'nın Westerlo takımında 18 gol atarak gol krallığı yarışını 3'üncü sırada tamamladıktan sonra Trabzonspor'a transfer edilen, 2011-2012 sezonunda ligde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1 gol, geçen sezon ise ligde 4 gol atarak toplam 7 golle beklentileri karşılayamayan Brezilyalı oyuncu, önceki iki sezondan 13 gol fazla atarak gol sayısını yaklaşık üçe katladı.

Trabzonspor'da eleştiriler alan ve geçen sezon devre arasında Belçika'nın Standart Liege ile Portekiz'in Sporting Lizbon takımlarına yönetim kurulunun izin vermemesiyle son anda transferi gerçekleşmeyen Brezilyalı futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 8, ligde de 12 gol olmak üzere toplam 20 gol kaydederek takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

GOL ATTIĞI MAÇLARDA 25 PUAN

Trabzonspor, Henrique'nin gol attığı maçlarda Kardemir Karabükspor, Kayserispor ve Eskişehirspor'u 1-0, Elazığspor ve Sivasspor'u 4-0, Kayseri Erciyespor'u 5-0, Gençlerbirliği'ni 3-0, Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti. Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'ne ise 3-2 yenildi.

Ligde 49 puanla 4. sırada yer alan bordo-mavili takım, Henrique'nin gol attığı maçlarda 25 puan topladı.

AVRUPA MAÇLARINDA DA KATKI SAĞLADI

Henrique, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterdikten sonra 2. tura yükselen Trabzonspor'a Avrupa'da da önemli katkı sağladı.

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Derr City (3), Dinamo Minsk (1) ve Kukesi (3) maçlarında goller atan Brezilyalı oyuncu, takımının gruplara çıkmasında önemli rol oynadı. Henrique, grupta da Lazio (1) maçında fileleri havalandırdı.

 

HENRİQUE ONLARI YAKALADI!" 2. SAYFADA

 

JAJA VE VUGRİNEC'İ YAKALADI

Henrique, son 14 sezonda bordo-mavili takımda en fazla gol atan oyuncular Brezilyalı Jaja ile Hırvat Davor Vugrinec'in ligdeki gol sayısına da ulaştı.

Karadeniz ekibinde, 2010-2011 sezonunda 12 gol kaydeden Jaja ile 1998-99 sezonunda 12 gol atan Vugrinec'i Gaziantepspor maçında attığı 2 gol ile yakalayan Henrique, 1 gol atması halinde bu futbolcuları geride bırakma başarısı gösterecek.

Trabzonspor'un en golcü yabancı oyuncusu 1995-96 sezonunda 25 gol ile Gürcü oyuncu Şota Arveladze olmuştu.

SON 4 HAFTADA 5 GOL!

Brezilyalı futbolcu, ligde son 4 haftada rakip fileleri boş geçmeyerek 5 gol kaydetti

Gençlerbirliği maçı öncesi Zokora'nın düğününe izinsiz olarak gittikten sonra teknik sorumlu Mandıralı tarafından takımdan ayrı çalışması istenen Brezilyalı oyuncu, hemen özür dilemesinin ardından affedilmişti.

Henrique, birer gol attığı Gençlerbirliği (3-0), Eskişehirspor (2-2) ve Kayseri Erciyesspor (5-0) ile 2 gol attğı Gaziantepspor (2-1) maçlarında olmak üzere son 4 maçta 5 gol attı. Karadeniz ekibi, bu 4 maçta 10 puan toplama başarısı göstermişti.  

MANDIRALI MOTİVE ETTİ

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, yardımcı antrenör görevinde bulunduğu sezon başında Henrique ile toplantı yaparak, Brezilyalı futbolcuyu,  "Sen çok güçlüsün, kuvvetlisin. Senin bu gücünü ortaya çıkarman lazım" sözleriyle motive etti.

Henrique'nin antrenmanlarda çok çalıştığını ve sürekli kendisiyle görüştüğünü anlatan Mandıralı, "Biz ağabey olarak kendisini motive ediyoruz. Henrique, çok güçlü bir oyuncu. Sahada kaplan gibi. İçindeki gücü ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un 25 yaşındaki oyuncudan uzun süre faydalanabileceğini söyleyen Mandıralı, "Henrique, çok genç bir oyuncu. Bu sezon takıma önemli katkı yaptı. Önümüzdeki sezonlarda da Trabzonspor, bu futbolcudan faydalanacaktır" diye konuştu.

HENRİQUE'NİN GOLLERİ

Henrique'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de attığı goller şöyle:

Maç/Skor                                                        Attığı gol

----------------------------------------------------      ------------

Trabzonspor-Derry City: 4-2                                  1

Derry City-Trabzonspor: 0-3                                  2

Dinamo Minsk-Trabzonspor: 0-1                            1

Kukesi-Trabzonspor: 0-2                                       1

Trabzonspor-Kukesi: 3-1                                       2

Trabzonspor-Kardemir Karabükspor: 1-0              1

Kayserispor-Trabzonspor: 0-1                               1

Trabzonspor-Lazio: 3-3                                         1

Kasımpaşa-Trabzonspor: 3-2                                1

Trabzonspor-Elazığspor: 4-0                                 1

Gençlerbirliği-Trabzonspor: 3-2                             1

Trabzonspor-Eskişehirspor: 1-0                            1

Sivasspor-Trabzonspor: 0-4                                  1

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 3-0                             1

Eskişehirspor-Trabzonspor: 2-2                            1

Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor: 0-5                  1

Trabzonspor-Gaziantepspor: 2-1                          2
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor