Haydi Trabzon kır şeytanın bacağını!

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, rakibiyle futbolda şike davasının yaşandığı  "3 Temmuz süreci"nden sonra oynadığı maçları kazanamadı.İki takım arasında  8'i Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzer

Haydi Trabzon kır şeytanın bacağını!

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, rakibiyle futbolda şike davasının yaşandığı  "3 Temmuz süreci"nden sonra oynadığı maçları kazanamadı.

İki takım arasında  8'i Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 9 resmi maçta Trabzonspor, Fenerbahçe'yi mağlup etme başarısı gösteremedi. 1'i hükmen  6 karşılaşmayı sarı-lacivertli takım  kazanırken 3 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, 9 karşılaşmanın 7'sinde gol atamazken, 2 karşılaşmada birer gol olmak üzere 2 kez rakip fileleri havalandırabildi.

- En son galibiyeti 2'nci hafta

Fenerbahçe karşısında süreç öncesi maçlarda olmak üzere son 10 karşılaşmada galip gelemeyen Trabzonspor, en son galibiyetini şampiyon olunan 2010-2011 sezonunun 2'nci haftasında almıştı.

Bordo-mavililer, bu sezon olduğu gibi ligin 2'nci haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştığı rakibi karşısında sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.

- 1 kez de kupayı kaybetti

Trabzonspor, söz konusu dönemde 1 kez de Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile karşılaşarak sahadan üzüntüyle ayrıldı.

2012-2013 sezonunda Ankara'da oynanan karşılaşmada sarı-lacivertil takım, karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü.

- Geçen sezon Hüseyin Avni Aker'de hükmen

Trabzonspor, geçen sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe karşısında oynadığı maç sırasında çıkan olaylar nedeniyle hükmen mağlup olmuştu.

45+9. dakikada Fenerbahçe'nin maçı 1-0 önde götürdüğü sırada çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma tatil edilmiş ve daha sonra bordo-mavili takım, 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.

- Son 9 maç

İki takım arasında 3 Temmuz sürecinin yaşandığı dönemde oynanan 9 maç ve alınan sonuçlar şöyle

2011-2012:

Fenerbahçe-Trabzonspor..................: 1-0

Trabzonspor-Fenerbahçe...................: 1-1

Fenerbahçe-Trabzonspor...................: 2-0

Trabzonspor-Fenerbahçe...................: 1-3

2012-2013:

Fenerbahçe-Trabzonspor....................: 0-0

Trabzonspor-Fenerbahçe....................: 0-3

Fenerbahçe-Trabzonspor (kupa finali): 1-0

2013-14:

Fenerbahçe-Trabzonspor.....................: 0-0

Trabzonspor-Fenerbahçe....................: 0-3 (hükmen)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor