Hayatı paylaşmak için engel yok

''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' etkinlikleri kapsamında Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği tarafından düzenlenen program, Of Sahil Tesisleri Günbatımı Düğün Salonu'nda yapıldı. Of Kaymakamı Tuncay Sonel, yaptığı konuşmada, engelli vatand

Hayatı paylaşmak için engel yok

''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' etkinlikleri kapsamında Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği tarafından düzenlenen program, Of Sahil Tesisleri Günbatımı Düğün Salonu'nda yapıldı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların yılda bir gün değil, 365 gün baş tacı yapılması gerektiğini belirterek, ''Of'ta göreve başladığımız günlerde yaptığımız çalışmayla köylerimiz ve mahallelerimizi tek tek gezerek 575 engelli vatandaşımıza ulaşarak onları kayıt altına aldık. 'Hatırlanmak bir gün değil her gün' ilkesiyle bu vatandaşlarımıza devamlı ulaşıyoruz. Sorunlarını çözüyoruz. Devletimizin güzel imkanlarıyla bu vatandaşlarımızın mutlu bir şekilde yaşamasını sağlıyoruz'' dedi.

Of Belediye Başkanı Oktay Saral ise asıl engellilerin gücünü zayıf olana gösterip onu yok etmeye, onu sindirmeye çalışanlar olduğunu ifade ederek, ''Esas özürlü karşısındaki insanı etnik kökeniyle, din kökeniyle ayrımcılığa tutarak sevgi göstermeden kin besleyenlerdir'' diye konuştu.
Programda, Dayıoğlu Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve dernek üyesi engelliler, çeşitli gösteriler sundu.

Programın sunuculuğunu yapan 8 yaşındaki bedensel engelli Dilara Atagün'ün, ders çalışabilmek için dizüstü bilgisayar istemesi üzerine harekete geçen Kaymakam Tuncay Sonel, program sonunda Dilara'nın isteğini gerçekleştirdi.

Kaymakam Sonel'e teşekkür eden Dilara Atagün, ''İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Çok mutlu oldum. Sana çok teşekkür ederim kaymakam amca'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler