Hatayoğlu: Trabzonspor kötü yönetiliyor

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, teknik direktör Mustafa Akçay'ın istifasının ardından basına açıklamalarda bulundu.Trabzonspor'un bu duruma düşmesinde tek sorumlunun yönetimi olduğunu vurgulayan Hatayoğlu, "Trabzonspor bu sezon ç

Hatayoğlu: Trabzonspor kötü yönetiliyor

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, teknik direktör Mustafa Akçay'ın istifasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un bu duruma düşmesinde tek sorumlunun yönetimi olduğunu vurgulayan Hatayoğlu, "Trabzonspor bu sezon çok kötü bir performans sergiliyor. Özellikle sadece saha sonuçları değil, teknik kadro ve yönetimsel anlamda da kötü sonuçlar ortada. Biliyorsunuz bu yönetim göreve geldiği zaman sürpriz bir yönetim olarak algılandı ve hazırlıksız geldiler. Sadri Şener döneminden borç ve futbolcu enkazı denilebilecek bir kadro devraldılar. Mevcut yönetim bunları iyileştirmek yerine daha da kötüleştirdi. Trabzonspor'un saha sonuçlarının kötü gelmesinin altında yatan, sadece teknik direktörün yetersizliği ya da takımı kötü idare etmesi değildir.Bu yönetim seçilir seçilmez iki tane asil yöneticisini fire verdi. Daha sonra Yaşar Aşçıoğlu gibi birkaç isim de istifa etti. Gene teknik anlamda Fatih Tekke, Ünal Karaman ve Ömer Eyüpoğlu gibi genel menajerlik pozisyonunda olan yine yönetimle uyuşmazlıktan istifa etti. Şu an mevcut başkan yardımcısı tüm görevlerinden bir iki ay önce istifa etti" dedi.

"FİKİR AYRILIĞIN VE UYUŞMAZLIĞIN OLDUĞU YERDE BAŞARI OLMAZ"

Bordo-mavili yönetimde bir çift başlılığın olduğunu belirten Hatayoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha doğrusu kendi içinde bütünlüğü sağlayamamış, kendi içinde, iç muhalefeti olan bir yapı. Bu yapıyla Trabzonspor'un başarılı olması söz konusu olamaz. Kendinizi savunmak için görevdeki hocayı gönderir yerine yeni bir hoca getirirsiniz. Bu çözüm değil.Trabzonspor yönetimine, özellikle İbrahim Hacıosmanoğlu'na buradan sesleniyorum. Trabzonspor bir kaos yaşıyor. Hem ekonomik olarak hem saha sonuçları olarak hem de yönetim olarak. Bence bir an önce gecikmiş olan olağan kongre kararını alın. Aralıkta mahkemenin vermiş olduğu Trabzonspor'un olağan kongrenin yapılmasını yargıtaya taşıdılar. Yargıtay ne zaman karar verir bilemeyiz. Trabzonspor'un bu süreci sağlıklı bir şekilde geçiştirmesi için kesinlikle kongre kararı alınmalı. Trabzonspor yönetiminin içinde uyuşmazlığın ve fikir ayrılığının olduğunu biliyorum. Fikir ayrılığın ve uyuşmazlığın olduğu yerde başarı olamaz. Hatta ne kadar doğru bilmiyorum yönetim içinde Hacıosmanoğlu'nun istifa etmesini isteyenlerin, kongreye gitmek isteyenlerin olduğunu biliyorum. Ben de kendisine diyorum ki, eğer zerre kadar içinizde Trabzon sevdası varsa bu kaostan kurtarmak için kongreye git. Teknik direktör değişikliğiyle bu sorunlar çözülmez."

"SEZON SONUNA KADAR HAMİ TAKIMI ÇALIŞTIRMALI"

Takımın başına hangi teknik direktör geleceği ile ilgili olarak ise Hatayoğlu, "Teknik direktör transfer etmeye bence hiç gerek yok. Trabzonspor'un şu an hiçbir hedefi yok. Ligde Avrupa kupalarına gidemeyecek konumda. Önümüzde Juventus ile bir Avrupa kupa maçı var. O da ne olacağı bu kadro ile muallakta. Bence sezon sonuna kadar hiç teknik direktör almaya gerek yok. Hami Mandıralı ile sezon sonunu getirmeli" dedi.

"MUSTAFA Akçay KEŞKE DÖNMESEYDİ"

1967 Trabzonlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Mustafa Reşit Akçay konusunu biraz daha açmak gerektiğini vurgulayarak, "Mevcut yönetim ilk yarı bitmeden bir takım sponsorlar aracılığıyla yabancı bir teknik direktör alma peşine düştü. Hatta Halilhodziç gibi birkaç ünlü teknik direktörün isimleri dolaştı. İlk yarının bitiminde Mustafa Akçay bir duruş sergiledi ve istifa etti. Mevcut yönetim ve başkan Hacıosmaoğlu, onun yerini doldurabilecek, ekonomik anlamda bir girdileri olmadığı için Akçay'ın göreve devam etmesi konusunda telkinde bulundu ve devam edildi" diye konuştu.

"TRANSFER POLİTİKASI SAÇMALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Bu sezon alınan sonuçların üzücü olduğunu vurgulayan Hatayoğlu,"Trabzonspor'un tarihinde çok ender rastladığımız saha sonuçları alıyoruz. Bir ilçe takımına kendi sahamızda 4-2 gibi bir farkla yeniliyoruz. Şimdi yapılan transferler yanlış. Ben bunları zaman zaman dile getirdim. Futbol oynamamış, kendi takımlarında 6 ay, bir sene, hatta kadro dışı kalmış oyuncuları transfer ettiniz. Malouda gibi bir sene top oynamamış futbolcuyu transfer ettiniz. Batuhan gibi Türkiye'nin sorunlu bir oyuncusunu aldınız. Diğer taraftan ise Kasımpaşa'dan Özer Hurmacı ve Şahin diye kendi takımlarında kadroya giremeyen oyuncuları transfer ettiniz. Ben futbolculara bir şey demiyorum ama bu futbolcular takımlarında oynamıyor. Böyle transfer politikası olmaz. Bu saçmalıktan başka bir şey değil. Mustafa Akçay'ın bu transferleri isteyeceğine pek ihtimal vermiyorum. Onun hedefi 1461 Trabzon'dan takımından yukarı gelecek futbolcuların önünü açıp öyle bir takım kurmaktı. Bunda başarılı olamadı. Çünkü, Akçay'a kadro oluşturması konusunda baskı var. Malouda ve Bosingwa gibi oyuncuların yerine alttan gelecek oyuncuları oynatamazsınız. Onları oynatacağım derken alttan gelecek oyuncuların önünü kapanıyor" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor