Hatalı maç tekrar oynanacak mı

Turkcell Süper Lig'in 13. hafta maçında dün akşam Galatasaray, sahasında Hacettepe'yi ağırladı. Maçın hakemi Süleyman Abay'ın yanlış oyuncuya sarı kart göstermesi ise tartışmalara neden oldu. Abay, maçın 57. dakikasında Zoko yerine Teli'ye sarı kart göste

Hatalı maç tekrar oynanacak mı
Turkcell Süper Lig'in 13. hafta maçında dün akşam Galatasaray, sahasında Hacettepe'yi ağırladı. Maçın hakemi Süleyman Abay'ın yanlış oyuncuya sarı kart göstermesi ise tartışmalara neden oldu.

Abay, maçın 57. dakikasında Zoko yerine Teli'ye sarı kart gösterdi. Ardından 76. dakikada yaşanan başka bir pozisyonda 57'de yanlış sarı kart gösterdiği Teli'yi oyundan attı. Bu olay üzerine 'Kural hatası var, maçın tekrarlanması gerekiyor' şeklinde yorumların yapılmasına MHK'dan yanıt gecikmedi.

MHK TEKRARLANAMAZ DEDİ

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, yanlış oyuncuya sarı kart gösterilmesinin kural hatası değil hakem hatası olduğunu söyleyerek maçın tekrarlanamayacağını belirtti.

İŞTE ABAY'IN RAPORU

Bu arada hurriyet.com.tr de Abay'ın maç sonrası yazdığı rapora ulaştı. Abay'ın raporunda ''Ben Teli'nin topla oynadığını gördüm. Bu nedenle hem penaltı atışına hükmettim, hem de elle oynayan Teli'ye sarı kart gösterdim'' diye yazdığı öğrenildi. Süleyman Abay'ın raporunu bu şekilde yazması karşılaşmanın tekrarını da imkansız kıldı.

Eğer Abay, ''Yanlış oyuncuya kart gösterdim'' diye rapor yazsaydı, maç tekrarı gündeme gelecekti. MHK'nin bu rapordan sonra görüntülere dayanarak Profesyonel Disiplin Kurulu'na yazı yazacağı ve Teli'nin kırmızı kart cezasının kaldırılmasını isteyeceği ifade edildi.

ZOKO: HAKEME SÖYLEDİM

Karşılaşma sonrasında pozisyon hakkında açıklama yapan Zoko, Servet ile kafaya çıktığını ve topun eline çarptığını söyledi.

Zoko ayrıca, hakem Süleyman Abay'a eğer bir penaltı varsa sarı kartın Admir Teli'ye değil, kendisine gösterilmesi gerektiğini söylediği belirtti.

ADMİR TELİ: BEN DOKUNMADIM

Admir Teli ise yaptığı açıklamada "Ben pozisyondan uzaktım. Benim bir alakam yoktu. Hakeme bir kaç kez söyledim ama sarı kartı yine ben gördüm." dedi.

KALEMCİ: HAKEM RAPORA YAZARSA TEKRARLANIR

Öte yandan Hacettepe Kulübü Başkanı Turgay Kalemci de, Süleyman Abay'ın bir pozisyonda 'yanlış futbolcuya kart' gösterdiğini raporuna yansıtacağından emin olduğunu söyledi.

Karşılaşmada hakem Süleyman Abay'ın 'topla elle oynama' gerekçesi ile Zoko yerine Teli'ye sarı kart verdiğini belirten Hacettepe Kulübü Başkanı Kalemci, tüm Türkiye'nin gözleri önünde yaşanan bu olayın hakemin raporuna yansıtılması durumunda hatanın 'kural hatası' olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Süleyman Abay olayı raporunda yansıtmaz ise 'hakem hatası' olarak değerlendirilecektir. Ancak herkes hakemin yanlış futbolcuya kart gösterdiğini gördü. Bu durumu hakem Süleyman Abay raporuna yansıtırsa, 'kural hatası' olarak değerlendirilecektir ve maç tekrarlanacaktır” diye konuştu.

BENZER BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Benzer bir olayın geçen yıllarda Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında yaşandığını ve o maçın hakemi Ali Aydın'ın hatayı raporuna yansıttığını kaydeden Kalemci, şöyle konuştu:

“9 yıllık başkanlık hayatımda 550'den fazla maç seyrettim ve bugüne kadar hakemlerimiz hakkında hiç konuşmadım. Hakemlerimizin iyi niyetlerinden ve dürüstlüklerinden hiç şüphe etmedim. Biz yöneticiler, futbolcular nasıl hata yapabiliyorsa, hakemlerimiz de hata yapabilir. Hata olacaktır, bu doğaldır. Bu maçta yaşanan 'yanlış futbolcuya kart gösterilmesi'nin hakem Süleyman Abay tarafından rapora yansıtılacağını ve hatanın 'hakem hatası' olarak değil 'kural hatası' olarak değerlendirilerek, maçın tekrarlanacağını düşünüyorum.”


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor