Hangi patron hangi takımdan!

Kimileri de Türkiye'ye dönünce maçı banttan izliyor. Zaman gazetesinin haberine göre, iş dünyasında söz sahibi olan fanatiklerin hayatı da kendilerini ele veriyor. Kimisi köyüne yaptırdığı camiyi tuttuğu takımının renklerine boyarken, kimisi de şirket top

Hangi patron hangi takımdan!

Kimileri de Türkiye'ye dönünce maçı banttan izliyor. Zaman gazetesinin haberine göre, iş dünyasında söz sahibi olan fanatiklerin hayatı da kendilerini ele veriyor. Kimisi köyüne yaptırdığı camiyi tuttuğu takımının renklerine boyarken, kimisi de şirket toplantısını 'En büyük Fener' sözleriyle bitiriyor. Kimisi ise takımının yönetim kurulu listesinden çıkarılınca saatlerce ağlıyor. Bazı patronlar hazırlık maçlarını bile takip ederken, bazıları şirketine tuttuğu takımın ismini veriyor.

Gündüz şirketlerinin başında milyarlarca liralık servetleri yöneten paranın patronları, aynı zamanda birer fanatik futbol taraftarı. İş dünyasındaki başarılarının yanında her biri koyu bir taraftar olarak anılıyor. Ali Koç, Sadettin Saran, Hakan Ateş, Can Akın Çağlar, Hamdi Akın, Ünal Aysal, Ergun Özen, Çetin Çakmakçı, İhsan Kalkavan, Abdurrahim Albayrak, İbrahim Kefeli gibi üst düzey yöneticileri her zaman tribünlerde görmek mümkün. Pek çok patron, hafta sonları takım elbisesini çıkarıp formalarını giyerek soluğu stadyumda alıyor. Bu patronlar, iş toplantılarındaki aralarda bile maç muhabbeti yapıyor.

Albayrak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak, sıkı bir Galatasaray taraftarı. Her fırsatta 'Allah içimdeki Galatasaray sevgisini almasın.' diye dua eden Albayrak, kulübün genel kurul öncesi Adnan Polat'ın yönetim kurulu listesinden son anda çıkarılınca saatlerce ağladığını ifade etmişti. Takımına bağlılığını her fırsatta dile getirmekten çekinmeyen Albayrak, maçları asla kaçırmıyor. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in ise şirketteki bir toplantısını 'En büyük Fenerbahçe' diye bağırarak bitirdiği dilden dile dolaşmıştı. 2001'den beri babasının bıraktığı yerden bayrağı devralan Şahenk, 1907 Fenerbahçeliler Derneği üyesi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın da sponsoru.

40 şirketine Beşiktaş adını verdi

İhsan Kalkavan denince ilk akla gelen Beşiktaş. Ünlü armatör, "40'tan fazla şirketime çok sevdiğim Beşiktaş'ımın adını verdim. Dünyanın sayılı markası haline getirdik. Bu sebeple 100 yıllık Beşiktaş'ın düştüğü durum beni hem de çifte kavuruyor." diyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise Beşiktaş'ın hazırlık maçlarını dahi kaçırmıyor. Yolu İstanbul'a düştüğünde hemen maça koşan Çağlar, yurtdışında ise maçları mutlaka televizyondan izliyor. Doğuştan Beşiktaşlı bankacı, takımı için, "Benim için çok değerli. Hayatımda önemli bir yere sahip." ifadelerini kullanıyor. Çağlar'ın sıkı bir taraftar olduğunu bilen diğer banka genel müdürleri, BJK'nin yenilmesi halinde hemen telefona sarılarak Çağlar'a takılıyor.

'Her zaman takımıma borçluyum'

Belçika'daki yatırımlarıyla büyüyen, sonra Türkiye'ye gelen genç girişimci Ünal Aysan, Galatasaray Lisesi mezunu. Enerjiden turizme kadar pek çok alanda yatırımı var. Galatasaray'ın en sıkıntılı zamanlarında yüklü miktarlarda para yardımı yapan Aysan, Galatasaray Adası'nın yenilenmesi projesini de üstlenmişti. Zaman zaman eski başkan Özhan Canaydın'a yönelik eleştirilerde bulunan Aysan, takımın gerçek sorunlarının tespiti için masaya oturmaktan kaçınmadı. Takıma olan sevgisini ise "Bütün Galatasaraylılar gibi ben de, beni yetiştiren bu kuruma karşı her zaman kendimi borçlu hissetmişimdir." sözleriyle açıklıyor.

Avrupalı takımlara forma yapıyor

Tekstilci Tuncay Bender, Trabzonspor'un üç dönem yöneticiliğini üstlendi. Takımına verdiği destekle her zaman saygı duyulan bir yönetici oldu. Aynı zamanda Türkiye'de beyzbol sporunun da öncülerinden. Memleketi Trabzon'da küçük bir amatör takımı destekleyen Bender, futbolla kurduğu güçlü bağı işine de yansıttı. Almanya'nın Hertha Berlin, Stuttgart ve Werder Bremen gibi takımlarının atkı, eşarp, çocuk kıyafetleri gibi sponsorluk dışı malzemelerini üreten işadamı, FIFA'dan 2006 Dünya Kupası için özel logolu forma siparişi almıştı. Avrupa'da spor kıyafetlerinde büyümeyi hedefleyen Bender, Türkiye'de maliyetler sebebiyle futbol takımlarıyla anlaşmayı düşünmüyor.

Köy camisini sarı laciverde boyadı

İşadamı Şaban Doğan'ın sarı lacivert tutkusu, yaptırdığı camiye de yansıdı. Gaziantepli Doğan, köyüne yaptırdığı camiyi bile Fenerbahçe'nin renklerine boyattı. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Doğan, cami tamamlandığında daha temiz ve şık görünsün diye bu renkleri tercih ettiğini söylese de Doğan'ı tanıyan herkes onun Fenerbahçe'ye düşkünlüğünü biliyor. "Takım aşkı hizmete engel değil." diyen Doğan, takımını gönülden desteklediğini söylüyor. Trabzonspor'da bir dönem asbaşkanlık görevinde bulunan ve şu anda Türkiye Golf Federasyonu başkanlığını yürüten Ahmet Ağaoğlu ise her zaman taraftarların sevgisini kazandı.

İş dünyasında kim hangi takımlı?

Şarık Tara (Galatasaray), Hüsnü Özyeğin (Beşiktaş), Şevket Sabancı (Fenerbahçe), Erol Sabancı (Fenerbahçe), Turgay Ciner (Beşiktaş), Rahmi Koç (Beşiktaş), Suna Kıraç (Galatasaray), Murat Vargı (Fenerbahçe), Tuncay Özilhan (Beşiktaş), Murat Ülker (Fenerbahçe), Ahmet Çalık (Fenerbahçe), İshak Alaton (Fenerbahçe), Mehmet Emin Karamehmet (Galatasaray), İbrahim Bodur (Fenerbahçe), Demir Sabancı (Beşiktaş), Cem Boyner (Fenerbahçe), Mehmet Hattat (Galatasaray), Mustafa Koç (Fenerbahçe), Oğuz Çarmıklı (Galatasaray), Cihan Kamer (Fenerbahçe), Hakan Ateş (Galatasaray), Tayfun Beyazıt (Galatasaray), Abdullah Kiğılı (Fenerbahçe), İbrahim Kefeli (Fenerbahçe), Ahmet Sait Kavurmacı (Beşiktaş), Adnan Dalgakıran (Beşiktaş).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor