Haluk Ulusoy'a adaylık şoku!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 25-26 haziran tarihlerinde gerçekleştireceği olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığına soyunan Haluk Ulusoy'un basın toplantısında gündeme getirdiği adaylık için gerekli olan 60 imzayla ilgili isyanının sırrı ortaya çıktı

Haluk Ulusoy'a adaylık şoku!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 25-26 haziran tarihlerinde gerçekleştireceği olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığına soyunan Haluk Ulusoy'un basın toplantısında gündeme getirdiği adaylık için gerekli olan 60 imzayla ilgili isyanının sırrı ortaya çıktı!...

297 delegenin oy kullanacağı seçimler öncesi Yıldırım Demirören dün Fenerbahçe ve Bursaspor'dan gelen noter tasdikli ıslak imzalarla imza sayısını 235'e çıkartıkten Ulusoy'un ise 31'de kaldığı öğrenildi. Beklenen imzaları toplayamayan ve bu nedenle düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği takdirde statüde yer alan gerekli 60 imzayı 20'lere çekeceği vaadinde bulunan Ulusoy'a bir darbe de önemli destekçilerinden biri olan eski FİFA koraktlı hekem yorumcu Ahmet Çakar'dan geldi. Çakar sosyal medye hesabından "Ulusoy'un federasyon başkanlığı için vermiş olduğum imza dilekçemi gördüğüm lüzum üzerine geri çekiyorum" açıklaması yaparak Haluk Ulusoy'dan desteğini çektiğini açıkladı.

Olağan gerel kurulu sabahı saat 11.00'de divan kurulu başkanlığına teslim edilmesi gereken 60 ıslak imza için yoğun çaba harcayan Ulusoy cephesinde, en önemli destekçilerinden biri olarak görünen Trabzonspor'un tavrı da keyifleri kaçırdı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun katıldığı kulüpler birliği toplantısında Demirören'i desteklediklerini açıklayan 14 kulübe karşı "Bizim desteğimiz Ulusoy" açıklaması yapmayarak "çekimser" kalması Ulusoy cephesini kızdırdı.

Ulusoy'un cephesinden bazı isimlerin 60 imzayı bulduklarını iddia etmesine karşılık, bazı isimlerin ise bunun aksine Ulusoy'un adaylıktan çekilme durumunn sözkonusu olduğunu belirtmeleri dikkat çekti.

YARSUVAT'IN EVRAKLARI EKSİK ÇIKTI

Ulusoy gibi başkan adaylığına soyunan ancak yeterli imzaları bulamadıklarını itiraf eden Duygun Yursuvat'ta adaylık dilekçesini futbol federasyonuna verdi. Ancak Yursuvat'ın bazı evraklarının eksik olmasından dolayı saat 17.30'a kadar bu eksikleri gidermesi istendi. Demirören, Ulusoy ve Yarsuvat'ın dışında 4 isim daha başkan adaylığı için başvuruda bulundu.

Sporx

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler