Haluk Ulusoy: "Trabzonspor Gol atınca Sevinirim"

TFF başkanlığına aday olan Haluk Ulusoy, bir ulusal kanalda  yayınlanan Spor Türk programına katıldı. Halil Özer, Serdar Ali Çelikler, Meriç Müldür ve Bülent Yavuz’un daimi yorumculuk yaptığı programda, Fatih Altaylı da yer aldı. “3 TEMMUZ’U 15 GÜNDE ÇÖZE

Haluk Ulusoy: "Trabzonspor Gol atınca Sevinirim"

TFF başkanlığına aday olan Haluk Ulusoy, bir ulusal kanalda  yayınlanan Spor Türk programına katıldı. Halil Özer, Serdar Ali Çelikler, Meriç Müldür ve Bülent Yavuz’un daimi yorumculuk yaptığı programda, Fatih Altaylı da yer aldı.

 

“3 TEMMUZ’U 15 GÜNDE ÇÖZERDİM” “

Başkan adayı Ulusoy programda önemli açıklamalar yaparken Trabzonspor ve Galatasaray gol atınca sevinirim”dedi.

Şike sürecini Yıldırım Demirören Federasyonunun eline yüzüne bulaştırdığına değinen Ulusoy “

Ben olsam 15 günde bilemedin 1 ayda bu sorun çözülmüş olurdu. Herkesin mutlu olma şansı yoktur. Keşke Allah beni o gün başkanlık koltuğunda oturtsaydı da, ben nasıl çözeceğimi gösterseydim. Normal zamanda federasyon başkanlığını herkes yapar. Tapeleri hiç okumadım, hiç içinde olmadım. Çünkü süreci o kadar kötü yönettiler ki normalde TFF’nin çözeceği dosyayı UEFA’nın kapılarına taşıdılar. Büyük kulüpler değil de X bir kulüp olsa bu dosya UEFA’ya taşınır mıydı?

 

KOLTUKLARINDAN KORKTULAR

Federasyonun kurulları vardır. En nihayetinde kurul karar verir. Biz kararı vermiş olsaydık ve Fenerbahçe haklı olsaydı(!) tabii ki Şampiyonlar Ligi’ne giderdi. Yüreğiniz yok, karar veremediniz, dosyayı UEFA’nın önüne getirdiniz. Biz koltukta rahat rahat oturalım dediniz.
 

 UEFA, federasyonların içişlerine karışmaz. Tersi olsa federasyonlara gerek yok. Ben olsam bu işi uzatmadan bitirdim. İtalya’da 1 ayda bitti, hiç kimse konuşmuyor. Uzatırsanız insanları statlardan uzaklaştırırsınız, midelerin bulandırırsınız. Böyle zamanlarda önemli Federasyon başkanlığı. Ben bu işi çözerdim

TRABZON GOL ATINCA SEVİNİRİM

 “7 yıldır TFF’den uzağım. Ben uzaylı değilim. Çocukluktan beri futbolun içindeyim. Zaten TFF başkanlığına aday olacak kişinin futbolu sevmesi gerek, bir takımı tutması gerek. Benden evvelki başkanlar, kulüp başkanlığından TFF başkanlığına geçmiş. Ben Süper Lig kulüplerinin hiçbirinde başkanlık yapmadım.

TRABZONSPOR SOYUNMA ODALARINDA BÜYÜDÜM

Ben 7 yıldır taraftarım. Ben taraftar olarak Galatasaray maçlarında gol olduğu zaman sevinirim. Trabzonspor gol atınca da sevinirim. Çünkü Trabzon’da doğmuş, orada büyümüş biriyim. Trabzonspor’un kurucusu ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy benim amcamdır. Ben Trabzonspor soyunma odalarında büyüdüm. Ama ben ne zaman federasyon başkanı olurum, bütün duygularımı, bütün sevgimi, sevdamı bir kenara bırakırım. Adil bir şekilde başkanlık yaparım.”

“GERİDE HİÇBİR PİSLİK BIRAKMADIM

” “9 yıl TFF başkanlığı yaptım, 5 buçuk yıl yöneticilik yaptım. Başkanlığım dönemimde çok şey söylendi. Allah’a şükür ki geride hiçbir pislik bırakmadım. Yastığa kafamı koyduğumda, vicdanımla baş başa kaldığımda huzur içinde uyudum. Hakemlere baskı yapılmış… Ben başkanlığım dönemimde, ‘Vicdanı olan, kalbi olan, Allah’ı olan, Müslüman olan bir hakem çıkıp Haluk Ulusoy bana şunu ima etti diye çıksın’ dedim. Kaç yıl geçti, kimse çıkmadı. Ben herkese yardımcı oldum, federasyonu 24 saat yaşadım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler