Haluk Ulusoy ile şok iddia

Önceki hafta eski başkan Haluk Ulusoy'un verdiği yemeğe katılan Sabri Çelik, Muhuttin Boşat ve Ali Aydın'ın ipleri çekildi. Hurriyet.com.tr'nin haberine göre bu üç eski hakem kendilerine bir daha gözlemcilik verilmeyeceğini öğrenince bulundukları görevler

Haluk Ulusoy ile şok iddia
Önceki hafta eski başkan Haluk Ulusoy'un verdiği yemeğe katılan Sabri Çelik, Muhuttin Boşat ve Ali Aydın'ın ipleri çekildi.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre bu üç eski hakem kendilerine bir daha gözlemcilik verilmeyeceğini öğrenince bulundukları görevlerinden istifa etti..

Gözlemciler ve Temsilciler Başkanı Kemal Dinçer önceki gün yaptığı açıklamada bu üç isme ligin ikinci yarısında görev verilmeyeceğini belirtmiş ve eski başkan Haluk Ulusoy'la yemek yemelerini içime sindiremiyorum demişti.
Eski Merkez Hakem Komitesi Başkanı Sabri Çelik, eski hakemler Muhittin Boşat ve Ali Aydın, Futbol Federasyonu'na istifa dilekçelerini gönderdiler.
Üçlü, istifalarıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, “Gördüğümüz lüzum üzerine” ifadesini kullandılar.

İstifaları yorumlayan Hurriyet.com.tr yazarı Melih Tunca ise bomba gibi iddialarda bulundu. Tunca'ya göre Haluk Ulusoy'u Galatasaray Başkanı Adnan Polat gizliden gizlmiye destekledi. Tunca'nın müthiş iddiaları şöyle:

HALUK ULUSOY, AZİZ YILDIRIM'A ''VARIM'' DEDİ

Muhittin Boşat..
Sabri Çelik..
Ali Aydın..
Önce tuttukları takımı söyleyeyim, ondan sonra yorumumu yazayım..
Muhittin Boşat;
Galatasaraylı..
Türkiye onu, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1999 senesinde Kadıköy'de son yendiği maçın hakemi olarak tanıyor.. O karşılaşmada Moldovan'a yapılan yüzde bir milyonluk penaltıyı çalmamış, Fenerbahçe'nin Galatasaray'a yenilmesini sağlamıştı..

Sabri Çelik;

Galatasaraylı..

Beşiktaş'ın 48 maç süren namağlup serisini Galatasaray'ın Beşiktaş'ı İnönü'de 3-1 yendiği maçta kaybetmesine neden olan hakem.. O karşılaşmada Beşiktaş'ı 9 kişi bıraktığı gibi aleyhine de bir penaltı çalarak Siyah-Beyazlı ekibi adeta çime gömmüştü..

Ve Ali Aydın;

Aslında Galatasaraylı değilmiş gibi gözükmesine rağmen Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı tarihte Ordu'da arabasında Sarı-Kırmızı bayrakla tur atarak ve ''En büyük Cim-Bom-Bom'' diye bağırarak dolaşan biri..
Kaderin cilvesine bakın ki onun hakemliği bırakışı ise Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ın elinden oldu.

Şimdi gelelim olayın diğer yüzüne..

Bu 3 eski hakem de Mahmut Özgener Federasyonu'na yakın isimler olarak göze çarparken, Kemal Dinçer'in başında bulunduğu kurulda gözlemcilik yapıyorlardı..

Ancak dananın kuyruğu bu 3 eski hakem-yeni gözlemcinin, önceki hafta eski Başkan Haluk Ulusoy'un verdiği yemeğe katılması ile koptu...

Önce Kemal Dinçer ''Bu 3 arkadaşın Ulusoy'un yemeğine katılmasını hazmedemiyorum'' açıklaması yaptı, ardından Sabri Çelik, Muhittin Boşat ve Ali Aydın'a sezonun ikinci yarısında maç verilmeyeceği haberleri ortaya yayıldı, sonrasında da bu 3 eski hakemin gözlemcilikten istifa ettikleri haberi geldi..

Buradan artık şu anlamı ve verilen mesajı çıkartabiliriz;
Eski Başkan Haluk Ulusoy topa yeniden girmeye karar verdi..
Bu aslında Haluk Ulusoy+Galatasaray ortaklığıyla gerçekleşen bir operasyon..

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, önce Hasan Doğan, ardından da Mahmut Özgener Federasyonu'na her ne kadar ''Zoraki de'' olsa destek vermişti ama Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başta Futbol Federasyonu olmak üzere MHK, PFDK ve Tahkim Kurulu'nda giderek artan etkinliğine de bir yerde ''Dur'' demek gerektiğini hissediyordu..

Ancak Polat'ın tek başına düğmeye basmaya ya da Aziz Yıldırım'a karşı savaş açmaya gücü yoktu.. Böyle bir durumda hem Başbakan Tayyip Erdoğan'a kızdırır, hem de Seyrantepe'deki stadın geleceğini tehlikeye atabilirdi.

İşte bu noktada devreye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy girdi..
Ulusoy, Özgener federasyonunda etkili isimler olarak göze çarpan Muhittin Boşat, Sabri Çelik ve Ali Aydın'ı yemeğe getirterek, hem Özgener'e, hem de Aziz Yıldırım'a mesajı verdi;

-''Elim hala bu federasyonun üzerinde. Benden habersiz adım atamazsınız.. Buyrun gücümü görün..''

Bu son olayla, Haluk Ulusoy ile Mahmut Özgener ve Aziz Yıldırım arasında adı konulamayan bir savaş da başlamış oldu..

Herkes biliyor ki, MHK Başkanı istediği kadar Oğuz Sarvan olsun.. Şu anda Süper Lig'de maç yöneten hakem ve yardımcılarının çoğu, hatta tamamına yakını Haluk Ulusoy döneminden yetişme..

Liglerin ikinci yarısı başladıktan sonra bu hakemler arasında da bir operasyon görebiliriz..

Yani, İsmet Arzuman, Kuddusi Müftüoğlu gibi son zamanlarda hakemliği bırakan isimlere yenileri eklenebilir.

Ama isteyerek, ama istemeyerek..

Öyle tahmin ediyorum Haluk Ulusoy'u yeniden sahaya sürüp, Aziz Yıldırım'la karşı karşıya getren Adnan Polat tüm bu gelişmelere bakıp ''Ben ne büyük adamım'' diye kıs kıs gülüyordur..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler