Halilhodzic'ten bir ilk!

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü olmasına kesin gözüyle bakılan Vahid Halilhodzic'in çalıştırdığı Cezayir 2014 Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Güney Kore ile 29 yıl aradan sonra karşı karşıya geldi. Cezayir, Güney Kore'yi 4-2 mağlup etti ve Dünya

Halilhodzic'ten bir ilk!

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü olmasına kesin gözüyle bakılan Vahid Halilhodzic'in çalıştırdığı Cezayir 2014 Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Güney Kore ile 29 yıl aradan sonra karşı karşıya geldi. Cezayir, Güney Kore'yi 4-2 mağlup etti ve Dünya Kupaları'nda 32 yıl sonra ilk galibiyetini aldı.  

Beira Rio Stadı'nda oynanan ve Kolombiyalı hakem Wilmar Roldan'ın düdük çaldığı mücadeleden galip ayrılan taraf 4-2'lik skorla Cezayir oldu.

Afrika temsilcisinin gollerini 26'da Slimani, 28'de Halliche, 38'de Djabou ve 62'de Brahimi atarken, Kore'nin golleri 50'de Son ve 72'de Koo Ja-Cheol kaydetti.

Mücadeleye iyi bir başlangıç yapan Cezayir, ilk yarıda bulduğu 3 golle skor açısından rahat bir ikinci yarıya çıkacağını düşünüyordu. Ancak ikinci yarıya iyi başlayan Güney Kore, henüz 5 dakika geçerken farkı ikiye indirdi. Sonrasında toparlanan Cezayir, farkı tekrar 3'e çıkardı.

Oyunun rölantiye alındığı dakikalarda bir gol daha bulan Güney Kore farkı tekrar ikiye indirdi ancak kalan dakikalarda başka gol bulamayınca mücadele 4-2 Cezayir üstünlüğüyle sona erdi.
 
Aldığı bu galibiyetle puanını 3'e yükselten Cezayir, spon maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını yeşertti. Güney Kore ise 1 puanda kaldı.
 
Cezayir grupta son maçını Rusya'ya karşı 26 Haziran Perşembe günü TSİ ile 23:00'da oynayacak. Güney Kore ise aynı gün ve saatte Belçika'ya rakip olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor