Halilhodzic imzayı attı!

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic bugün resmi sözleşmeyi imzaladı.Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic kendisini iki yıllığına bordo mavili ekibe bağlayan söz

Halilhodzic imzayı attı!

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic bugün resmi sözleşmeyi imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic kendisini iki yıllığına bordo mavili ekibe bağlayan sözleşmeye imza attı. 

İmza törenine katılan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Halilhodzic'in geliş sürecine dair açıklamalarda bulundu. 

Boşnak hocayla dünya kupasından önce anlaşma sağladıklarını belirten Hacıosmanoğlu şöyle  konuştu;, "Kupadan sonra da bu süreçte de kadroyu oluştururken istişare halindeydik. Dünya Kupoası'ndaki maçlardan sonra aldığı tekliflerden sonra gelip gelmeyeceği konusunda tartışmarlar oluşmuştu. Kendisine hzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü dostluğa verilen önem günümüzde öneimini yitirdi. Buraya gelerek bizi onurlandırdı. Dünyada para üzerine kurulan bir düzende bizim teklifinmizin kat be kat fazlası varken gelmesi adamlığın göstergesi oldu. Bizim gönül bağımız çok eskilere dayanıyor. Burada 8 ay çalışan Boşnak bir Vahid vardı. Çok önemli tespitleri vardı. Biliyorsunuz buradan giderken çok önemli tespitlerere imza atarak gitmişti. " Trabzonspor çok güçlü bir camia ancak köklü değişimlere ihtiyacı olan bir takım ve kalıcı başarılar için değişim şarT" şeklimnde tespitleri olmuştu. Trabzonspor'un sahipleri gibi kendilerini görenlere de bunu örnek gösterdim. 8 ayda Trabzonspor'u çözen bir Boşnak Vahid hoca varken siz yıllardır yapamıyotsunuz dedim. Biz Vahid hocayla kalıcı başarılar elde etmek istiyoruz. Fedakarlık yapıp Trabzon'a gelen hocaya herkesin yardımcı olmasını diliyorum. Kendisinin rahat çalışması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Trabzonspor'da köklü yapılanmanın değişimin karşılığını inşallah alırız. Ben hem Trabzonspor'a hem Türk futboluna başarılar getirmesini diliyorum. Herşeyin para kazanmak olan Dünyamızda bizden çok daha maddi olarak iyi teklifleri redderek bizi tercih ederek buraya geldiği için kendisine teşekkür ediyorum.

Halilhodzic'in açıklamaları 2.sayfada

Hacıosmanoğlu'nun ardından Vahid Halilhodzic açıklamalarda bulundu. Geliş sürecinden hedeflerine kadar herşeyi anlatan Boşnak Hoca paranın herşey olmadığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı;

Öncelikle sizlerden özür diliyorum. Bu sabah yapmam gereken işler vardı. Ben insanların işine geç kalmasını istemem. Toplantıya geç kaldığım için üzgünüm. Burada 8 yıl önce çalıştım ve İbrahim başkana bir sözüm vardı. Bir takım kişisel düşüncelere sahip oldum kupadan sonra, İbrahim başkana yalan söyleyemezdim çünkü kendisine söz vermiştim. Birçok teklif aldığım doğru. Eğer başka bir yere gitmiş olsaydım vicdanım rahat olmayacaktı. Çünkü yalan söylemiş olacaktım. Trabzonspor'a ikinci kez sizlerle çalışmaya ve iyi bir iş çıkarmaya geldim. Ve tabiki Trabzonspor'a başarılar kazandırabilmek için geldim. Siz medya mensuplarıyla da bir araya geldikten sonra ilk ricam sizlerle birlikte iyi çalışmayı istiyorum. Herkes kendi tarafından karşı tarafa saygı duyarak çalışmalı. Her ik,i tarafından bir arada ahenk içinde çalışabilmesi için iki tarafında birbirine saygı göstermesi lazım. Trabzonspor antrenörü olmam sebebiyle bir takım eleştirler alacaığım tabikli her antrenör tarafından arkamdan olumlu şeyler söylenmesini isterim tabiki ancak mümkün olmadığını biliyorum. Benim en büyük isteğim takımın başarılı sonuçlar alması. Sizinle profesyonel bir iş ilişkisi içerisinde olmak istiyorum. Sizlerin her zaman hizmetindeyim. Her türlü görüş ve eleştirinizi kabul edeceğim. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ancak eleştirler boyutunu aşarak hakarete dönerse, aileme dönerse tutumum tabiki değişecektir. Bir kez daha söylemek istiyorum arkadaşım dosutum İbrahim başkanla bir arada olduğum için mutluyum. Dün sabahtab beri çalışmalarımızı nasıl daha iyiye götüreceğimiz hakkında konuştuk. Çalışmaktan asla korkmuyorum. Ben kendi açımdan üzerime düşen herşeyi yapmak için çalışacağım. Trabzonspor'un da iyi bir sezon geçirmesi için elimden geleni yapacağım.

Açıklamanın ardından Halilhodzic basın mensuplarının sorularını yanıtladı;

-Bir çok teklif aldım. Gerek Avrupa gerekse Avrupa'nın bir çok milli takımı ve Amerika'dan teklif geldi. Bunlar hakkında artık konuşmak istemiyorum çünkü Trabzonspor'dayım. Trabzonspor hakkında konuşmak istiyorum. Birçok yerden teklif almak gurur verici ancak şuandan itibaren Trabzonspor'un başarısı tek amacım. Hatta teklif ettikleri rakamların deyim yerindeyse çılgınca rakamlar olduğunu söyleyebilirim. Ancak benim verdiğim söz daha önemliydi.

-Trabzon'a ilk geldiğim zaman tamamiyle tesadüftü çünkü Fransa'yı çabuk bir şekilde terketmek istiyordum. O dönem benimle ilk temasa geçen Trabzonspor oldu . Hatta o dönem Trabzon'dan sonra Beşiktaş iki katı teklif yaptı ancak Trabzonspor'a söz vermiştim. Bu şekilde çalışan tek çılgın belkide benim. Benim çalışma tarzım bu. Buraya ikinci kez geldim. İbrahim başkanla görüştüm ve iyi bir takım yaratmak için uğraşacağız. Geçen yıldan daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Belkide şampiyonlar ligine gideceğiz. Ancak benim hırsım bu hedeflerin daha üstünde. Kuracağımız takım İstanbul ekipleriyle rekabet edeceğiz.

-Antrenmana geldiğim her gün büyük bir hırs ve çalışma azmiyle gelirim. Son güne kadar böyle olur. Futbol açısından hırsımı kaybettiğim gün yanlızca parayı düşündüğüm gün futbolu bırakacağım. Benim için herşey para değil, iyi bir yaşam için yeterince param var. İçinde bulunduğumuz zamanda insanları para hükmeder olmuş durumda. Çalışacağımız oyunculara her zaman söylediğim de şudur, çalışıp başarılı olduğunuzda parayı da kazanacaksınız. Şunu da biliyorum benim gibi düşünen çok az futbolcu ve antrenör var.

-Paradan çok konuşuyorsunuz. Hayat için para önemli ancak herşey değil. Ben daha ziyade futbol için yapacaklarımızdan konuşmak istiyorum. Ben gerek antrenörlü gerek futbolculuk hayatımı para için gerçekleştirmedim. Herhangi bir takımın başına geldiğimide , kazanma azmimim ben kendim yaratırım. Cezayir futbola çok bağlı olan bir ülke değil. Ancak onlarda Trabzon halkı gibi futbolu seven bir ülke. Dünya kupası'nda iyi çalışma sonucu son şampiyon Almanya'yı elimizden kaçırdık. Bugün Trabzon'a geldik , artık burada yeni bir kazanma hırsımız var. Sporda ve futbolda yanlızca zirvede olanlar kazanırlar. Vasat veya daha altı performansları istemiyorum. Benim için kazanma hırsı azalmış değil hala yüksek bir azmim var. Dostum İbrahim'e bu konuda asla ihanet edemem. Hiç şüpheniz olmasın burada yapacağımız çok iş var.

-  Size çok açık söyleyeceğim çok fazla Türk futbolunu takip edemedim. Trabzonspor'u parça parça izledim. Türkiye'nin Dünya Kuaspı'dna olmaması normal değil. Buradakilerin bunu ciddi bir şekilde sorgulaması lazım. Bazı kulüp yöneticileri hemen sonuca başarıya gitmek istiyorlar. Bazı kulüp yöneticileri kariyerinin sonuna gelmiş futbolculara aşırı derecede para veriyorlar. Ne yazıkki bu kadar büyük yatırımlara rağmen Avrupa'da ciddi başarılar kazanılamıyor. Trabzonspor'un bir kaç kasedini izledim şu an yeni transfer yapabilmek için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Sıkı bir çalışmanın ardından iyi bir takım kurabileceğimize inanıyorum. Kuracağımız takım İstanbul takımlarıyla yarışacak düzeyde olacak. Hedeflerimizin son derece yüksek olacağını biliyorum. İbrahim Başkan en çok şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyor. Bende bunu başarmak istiyorum ancak isnsanlara söz vermek kolay bunun için çalışacağım. Transfer için bazı konuşmalarımız oldu. Bu noktadan sonra herkes elinden geleni yapmak zorunda.

- Cezayir'le elde ettiğimiz başarılarla tabiki gurur duyuyorum. Oraya gittiğimizde Afrika kulüpler sıralamasında 11. sıradaydı şuanda 1. sırada. Gerek Brezilya olsun gerek Avrupa olsun Cezayir'in performansını büyük bir keyifle izlediler. Oyunumuzun kalitesi de beğeni kazandı. Bunun arkasında 3 yıllık inanılmaz bir çalışma var. Brezilya'dan Cezayir'e döndüğümüzdeki karşılama benim için en büyük tatmindi. Bu parayla olacak bir şey değil. Oradan ayrılmak inanın hiç kolay olmadı. Benim gitmemi hiç istemediler ancak kararımı vermiştim ve Trabzonspor'dayım. Bu kulübe 8 yıl önce gelmiştim ancak gördümki beni unutmamışlar. Sadece taraftar değil İbrahim Başkan da unutmamış. Burada unutmadığım basın mensupları da var bunlar beni en çok eleştirenler.

- Colman ve Malouda bizlerle çalışmaya başlayacaklar. Geçen yıl iyi bir sezon geçirmediklerini biliyorum. Ama hazırlık döneminden sonra onlarla ilgili kararımı vermek istiyorum. Öncelikle onlarla konuşmak istiyorum onların iyi oyuncular olduğunu biliyorum. Bazı futbolcularımızın iyi performans göstermediklerini biliyorum.Bugünkü toplantıda kendilerine gerekenleri onlara söyledim. Önce para değil başarı dedim. Bunları kabul etmeyen gidebilir. Yeni gelecek oyuncular konusunda şuan konuşulan paralar çılgınca. O kadar para vermeye gerek yok. Transfer sürecini sakin yönetmek lazım. Bununla birlikte 5 iyi futbolcu almamız gerekiyor. Tabi ki makul fiyatlarla.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler