Halilhodzic: Herkes bu maçı bekliyor

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Hüseyin Avni Aker stadında oynanacak olan Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Trabzonspor teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, basın toplantısı düzenledi.Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlenen toplantıda

Halilhodzic: Herkes bu maçı bekliyor

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Hüseyin Avni Aker stadında oynanacak olan Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Trabzonspor teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlenen toplantıda Boşnak Teknik adam şunları söyledi:

Bu tarz maçların bu bölge için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Tarafatar içinde ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Herkes bizden birşeyler bekliyor. Bu maç bizim için biraz erken oldu. Bu maçı iki ay sonra gerçekleştirmeyi tercih ederdim. Fenerbahçe şuanda Trabzonspor'dan daha iyi durumda. Fenerbahçe'yi yenmek için elimizden geleni yapacağız. Bu tarz başarıları Trabzonspor uzun zamandır bekliyor. Ben ve takımım taraftarı ve Trabzonsporluları memnun etmek için elimizden gelini yapıyoruz. Bu maçın hazırlıkları çok zorlu başladı. Sakat ve eksik oyuncular var. Transferin son gününde 3 transfer gerçekleştirdik. Kendileri ile selamlaşamadan milli takıma gittiler. Onlarla çalışamadım. Bu nedenle onları bu maça hazırlamam zor oldu. Tabiki maçı kazanmak için her şeyi deneyeceğiz. 

HAYAL EDEMEYECEĞİM ŞEYLERLE KARŞILAŞTIM

Takımı nasıl değerlendirebilirsiniz. 3 oyuncu transfer etmişim ama hiç çalışamamışım onlarla. Dünyanın en iyi transferlerini yapasanız bile hemen birşeyler başarabileceğini düşünmüyorum. Takımım nasıl bir oyun sergileyecek. 3 oyuncu ile bir saat önce konuştum. Henüz idman yapamadık. Çok farklı ve karmaşık bir durum. Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Hayal edemeyeceğim şeylerle karşılaştım. Trabzonspor'u 3 ay sonra göreceksiniz. Bu maç için hiçbir futbolcunun bahanesi geçerli olmayacak. Bende Fenerbahçe'yi yenmek için elimden gelini yapacağım.

FENERBAHÇEYİ İYİ ANALİZ ETTİM

Takımımı nasıl biliyorsam Fenerbahçe'yi de aynı şekilde analiz ettim. Bazen bir yabancı oynamıyor diğeri oynuyor ama takım aynı takım. Herşey olabilir. Dünya Kupasında Almanya'ya karşı oynadık. Oyuncularıma seslendim "Almanya'yı yenmek istiyor musunuz?" dedim. Hepsi çok değişik baktı bana. Ben oyuncularımı mağlubiyet için hazırlamam ben her zaman galibiyetten söz ederim. Benim için önemli bir konu bu. Almanya karşısında biraz daha inançlı olsalardı yenerdik. Birçok şey kafada bitiyor. Bir maçta herşey olabilir.

BİR ŞANSSIZLIK VAR

Bu tarz maçların sizler ve taraftarlar için ne anlama geldiğini biliyorum. 2-3  sene önce neler olduğunu da biliyorum. Geçen sene maç yarıda kaldı. O nedenle taraftarlara seslenmek istiyorum. Taraftarlarımız sadece bizi desteklemeye gelsinler. Tekrar bir şekilde ceza almayalım. Tabiki Türkliye'nin muhtemelen en iyi takımı ile oynayacağız. Bir haftadan beri neredeyse on maçlarını izledim. Tuhaf ama bu şekilde malesef. Antrenman sırasında oyuncularıma seslendiğimde hepsinin yüzünde bir ifade oluştu. Hepsi bir şeyler istiyor. Hazırladığım çok ince detaylar var. Şimdi kimlerle oynayacağım onları belirlemeye çalışıyorum. Trabzon'a geldiğimden beri şanssızlık var. 3 oyuncuda kırık. 3 farklı oyuncuda farklı sakatlılar. Bazı oyuncularda hastalıktan dolayı bazı şeyler var. Hatta hocalar bile hastalandı. 10 senedir ben böyle şeyler yaşamadım bu sorunlara rağmen "hoca bahane sunuyor" demesine fırsat tanımak istemiyorum. Biz bu maçı başarmalıyız. Biliyorum ki oyuncullarım yüzde yüzünü verecekler. Ama bu maçı 2-3 ay sonra oynamak isterdim.

"CARDOZO VE BOSİNGWA KADRODA OLACAK  MI?" 2. SAYDADA

 

CARDOZO VE BOSİNGWA MUHTEMELEN KADRODA OLMAYACAK

Cardozo, Bosingwa maç listesinde olmayacak. Muhtemelen olmayacaklar yarın bir sağlık kontrolü olacak. Muhtemelen iyileştiler ama yarın bir sağlık kontrolünden geçecekler ve benimle birlikte bir hafta idmanlara çıkmayan bir oyuncuyu takıma alamam bu oyuncunun sakatlığını daha da artırabilir.

Costant'ın sakatlığı çok azdı ve geri döndü. Yeni gelen oyuncularla konuştum. Neredeyse yarı baygın haldeydi oyuncular. Belki bu takımla sen ne yapıyorsun hocam diyebilirsiniz. Ben böyle bir şey yaşamadım. Başkanım olsun taraftarlara karşı olsun sorumluluklarım var. Bunları yerine getirmek zorundayım. Bu maçı kazanmak beni, çok mutlu eder.

FENERBAHÇENİN F'SİNDEN BAHSETTİĞİMDE!

Ekstradan bir motivasyona ihtiyacım yok. Sadece motivasyonu kontrol altında tutmamaız lazım. Fenerbahçe'nin maçlarını izledim. Birçok oyuncunun maçı provoke edebileceğini gözlemledim. Tahriğe düşmeden maçı tamamlamalıyız. Duygusal anlamda değilde mantıkla hareket etmemiz lazım. Herkes tetikte. Oyunculara Fenerbahçe'nin F'sinden bahsettiğinizde gözleri radar gibi açılıyor.

Ben takımımı bu şekilde eskiden de hazırlamıştım. Bu konuda tecrübeliyim. Kelimeleri ne zaman nerede kullanacağımı bildiğim için takımımı hazırlamasını iyi biliyorum. Her oyuncu ile tek olarak görüşmelerim oluyor. Sonra toplu olarakta kendilerim ile görüşüyorum.

BAŞKANLA KONUŞTUK ALARM SİNYALLERİNİ ÇEKTİM

Aynı oyuncular Avusturya'da ve burda farlı performanslar sergiledi. Düzeltmemiz gereken bazı şeyler vardı. Ben Trabzon'a biraz geç geldim. Daha düzenli bir takım beklerken. Başkanımızla oturduk bir gece konuştuk ve ben alarm sinyallerimi çektim. Başkana şampiyonluk beklememek gerektirği ve acil transfer yapılması gerektiğini söylediğimde bu süreç yaşandı. Bazı oyuncuların kulübe şantaj yapmaları kulübü yokuşa itti. Umarım Trabzonspor'a bu kişilikler bir daha gelmez. Yabancı oyuncular bize kolaylık sağlamadı. Bunların tekrar yaşanmaması için bir sistem oluşturmamız lazım. Umarım herkes sakatlıktan geri döner. Bu saatten sonra herkes kendisini işine odaklar. Ben takımımı kurarım ve sadece çalışırız.

FENERBHAÇE MAÇINI KAYBEDERSEK

Fenerbahçe maçını kaybedersek herkes gibi bende mutsuz olurum. Ama biz asıl çalışmalarımızı bugün yapacağız. Yeni gelen oyuncuların bir atrenmanla müthiş bir maç çıkaracağını düşünüyorsanız biraz daha zamanın gerekli olduğunu size hatırlatırım. 

BU MAÇ İÇİN İNCE TAKTİKLER HAZIRLADIM!

Bir oyuncu olmazsa diğeri olur. Fenerbahçe 2-3 senedir aynı oyuncular ve aynı sistemle oynuyor. Ama futbolda herşey olabilir. Ben bir hoca alarak gecem gündüzüm Fenerbahçe oldu. Bu maç için taktikler hazırladık. Ben galibiyet için takımı hazırlarım. 

HALİLHODZİC'TEN ONUR' ATAM DESTEK!

Bazı insanlar sadece konuşur. Onur'la da konuştum. Onur'a  tam desteğim olduğunu kendisi de biliyor. 3-0 Türkiye için iyi bir sonuç. Onur olmazasydı 6,7-0 olurdu maç herkes kendisini sorgulaması lazım. Danimarka maçında da Onur maçı kurtardı. Ben oyuncumu destekledim. Ona güvenimin tam olduğunu söyledim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler