Halilhodzic darbenin ortasında kaldı

Gine'de maç için bulunan Eski Trabzonsporlu Halilhodzic yönetimindeki Fas Milli Takımı darbenin tam ortasında kaldı. Hala ülkede bulunan ve esir tutulduğu iddia edilen Liverpool'un yıldızı Naby Keita için ise kulübünden bir açıklama yapıldı.

Halilhodzic darbenin ortasında kaldı

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanacak maç için Gine’ye giden Fas Milli Takımı hiç beklenmediği bir olayla karşılaştı. Gine’de askerlerin yönetime el koyduğu belirtilirken Faslı futbolcular da darbenin tam ortasında kaldı.

İki farklı dönemde Trabzonspor’u çalıştıran Vahid Halilhodzic yönetimindeki Fas Milli Takımı, Dünya Kupası Elemeleri’nde oynayacakları maç için Gine’ye gitmişti. 

Ancak burada kendilerini darbe girişiminin içinde buldular. Silahlı bir grup, ülkenin Cumhurbaşkanı Alpha Condé’yi esir aldığını ve kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Özel kuvvetlerden olduğunu söyleyen bir grup, haber ajanslarına video mesaj göndererek Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin yakalandığını, anayasanın yürürlükten kaldırıldığını duyurdu. 

Halilhodzic darbenin ortasında kaldı

KAOSUN ORTASINDA KALDILAR 
Tam bu ortamda Gine'yle maç yapmak üzere ülkede bulunan Fas Milli Takımı, silahlı çatışmaların devam ettiği sırada otellerinde bulunuyordu. Gelişen olaylar sonrası bir açıklama yapan FIFA, Gine ile Fas arasında yapılması gereken karşılaşmanın darbe girişimi nedeniyle oynanmayacağını duyurdu. Karşılaşmanın iptali sonrası harekete geçen Fas kafilesi otelden çıkıp havaalanına giderken büyük bir kalabalığın ortasında kaldı. Görüntülerde otobüsün camlarına su şişeleri atıldığı görülürken bazı insanların araca vurduğu duyuluyor. Büyük kaos içindeki ülkeden zorlukla havaalanına ulaşan Fas Milli Takımı'nda hiç kimse zarar görmezken, kafile ülkesine uçakla geri döndü.

Halilhodzic darbenin ortasında kaldı

ESİR TUTULDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ 
Naby Keita'nın darbe sırasında esir tutulduğu iddia edilmişti. Liverpool kulübü bir açıklama paylaştı ve Keita ile iletişim halinde olduklarını söyledi. Açıklamada "Milli takım yetkilileri aracılığıyla kendisiyle temas halindeyiz. Güvende olduğunu biliyoruz. Keita'yı Liverpool'a getirebilmek için görüşmelerimiz sürüyor" ifadeleri kullanıldı.Darbe, Gine'nin Fas'ı ağırlayacağı maçtan önce gerçekleşti. Stat çevresinde silah seslerinin yükselmesi üzerine karşılaşma oynanamadı.

HALİLHODZİC O ANLAR BÖYLE ANLATTI 
Otelden çıkmadan önce Fransız Gazetesi L’Equipe’e konuşan Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Halilhodzic, başlarından geçenleri şu şekilde özetledi: 'Oteldeyiz ve tüm gün silah sesleri duyduk.' 'Havaalanına gitmek için izin bekliyoruz ancak şu anda kapana sıkışmış gibiyiz. Uçağımız bizi bekliyor ancak gidemiyoruz.' 'Buradan oraya gitmek 45-60 dakika sürüyor. Dışarıdan silah sesleri duyuyoruz ve güvenliğimizin garantisi yok."

Halilhodzic darbenin ortasında kaldı

Bosna’daki savaşı da görüp geçiren Halilhodzic; 'Oyuncularımız tabii ki endişeliler. Ben buna alışkınım, benim için o kadar büyük bir sorun değil ancak ilginç bir sürecin içerisindeyiz. Şimdilik burada mahsur kaldık, bekleyip neler olacağını görelim. Umarım en kısa sürede Fas’a döneriz.” açıklamasını yaptı. Halilhodzic'in bu açıklamalarından sonra otelden çıkan kafile daha sonra güvenle hava alanına vardı ve ülkelerine geri döndü.

Skorer
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor