Halil Ünal'dan şike açıklaması!

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Türk futbolunun şike iddialarıyla çok ciddi bir şekilde irtifa kaybettiğini söyledi.Eskişehirspor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) liglerin ertelenmesine yönelik verdiği kararı saygıyla karşıladıkl

Halil Ünal'dan şike açıklaması!

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Türk futbolunun şike iddialarıyla çok ciddi bir şekilde irtifa kaybettiğini söyledi.

Eskişehirspor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) liglerin ertelenmesine yönelik verdiği kararı saygıyla karşıladıklarını ifade eden Ünal, ''Bundan sonra da yüce yargının ve TFF'nin vereceği kararları saygıyla karşılayacağız. Çünkü biz Türkiye'de temiz bir ligin, temiz bir futbolun oynanmasını arzu ediyoruz'' dedi.

Ünal, soruşturmayla ilgili gizlilik kararı olduğu için çok özel açıklamalarda bulunmalarının söz konusu olmadığına değinerek, şöyle devam etti:

''Ortada gerçekler var. Şike iddialarıyla Türk futbolu çok ciddi bir şekilde irtifa kaybetmiştir. Bugün futbol sevenlerin futboldan soğuması söz konusudur. Ana sponsorlarımızın Süper Lig takımlarına bakış açılarında bir serinlik söz konusudur. Bunun ötesinde kombine satışlarında sessizlik hakimdir. Ligdeki 18 takım adına söylüyorum, istenilen noktaya asla gelmemiştir. Bunların hepsinin altında yatan asıl mesele, dönüp baktığınız zaman futboldaki son şike iddialarıdır. Söz konusu iddialar bir an evvel su yüzüne çıkarılmalı. Türk futbolunun dünya genelindeki irtifa kaybı bir an evvel durdurulmalıdır. Çünkü artık herkes dünya kulübü olma yolunda mücadele veriyor.''

Soruşturma çerçevesinde Eskişehirspor'un başına gelen meselenin tamamen bireysel olduğunu ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

''Söz konusu şike iddialarının Eskişehirspor takımıyla, camiasıyla, kulübüyle, yönetimiyle hiçbir alakası yoktur. Eski teknik direktör ve eski futbolcumuzla ilgili iddianame vardır. Bu iddianamenin ortaya konulduğu gün Eskişehirspor takımı bir ilki gerçekleştirmiş, aynı gün iki kişinin de sözleşmelerini feshetmiştir. Çünkü, herhangi bir şaibeye bulaşan kişinin takımımızda olmaları, bizimle yola devam etmeleri mümkün değildir. Eskişehirspor'un bu tarz şeylere müsamahası dün yoktu, bugün olmadı, yarın da olmayacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor