Halı saha ölüm getiriyor

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ergun Haliloğlu, fiziki hazırlık yapılmadan halı sahada futbol oynamanın tehlikesine işaret ederek özellikle 45 yaşın üzerindeki kişilerin bu konuda daha dikk

Halı saha ölüm getiriyor

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ergun Haliloğlu, fiziki hazırlık yapılmadan halı sahada futbol oynamanın tehlikesine işaret ederek özellikle 45 yaşın üzerindeki kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Yeterli fiziki hazırlık olmadan yapılan spor ve eforun kalp krizine bağlı ani ölümlere yol açtığını belirten Dr. Haliloğlu, bunun en acı örneklerinin halı sahalarda görülen ölümler olduğunu kaydetti.

Toplum sağlığı açısından düzenli egzersiz ve spor yapılması gerektiğini ancak bunun bilinçli olması gerektiğini dile getiren Dr. Haliloğlu, “Bilinçsiz spor insan sağlığını riske etmektedir. Bu durum en fazla halı saha futbol maçlarında görülen ani kalp durması şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle 45 yaş üzeri, spor açısından sorunlu yaşlardır ve bu yaştaki kişilerin 6 ayda bir check-up yaptırmaları gerekir. Kalp rahatsızlığı, damar tıkanıklığı olan kişiler ise doktorlarının izin vereceği sporları yapmalıdır” dedi.

Düzensiz egzersiz yapılmadan ve ısınmadan ani efor sarf edilmesi durumunda kalbe ani yükleme yapıldığını dile getiren Dr. Ergun Haliloğlu, “Bu durumda kalp duvarı kalınlaştırır ve kalbi besleyen damarları sıkıştırır. Hatta ritim bozukluklarına ve kalp durmasına neden olabilir. Spor yapmak sağlık açısından önemlidir ancak bunun bilinçli yapılması gerekir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor