Hakemlere toz kondurmadı

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Cine 5'de yayınlanan ve Barbaros Çıdal'ın sunduğu 90+3 programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalar yaptı. Namoğlu ilk 5 hafta sonunda eleştirilen hakemlerin performansını genel olarak iyi bulduğunu söyledi. Namoğlu şunları

Hakemlere toz kondurmadı

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Cine 5'de yayınlanan ve Barbaros Çıdal'ın sunduğu 90+3 programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalar yaptı. Namoğlu ilk 5 hafta sonunda eleştirilen hakemlerin performansını genel olarak iyi bulduğunu söyledi. Namoğlu şunları söyledi:

"GAZİANTEP – BEŞİKTAŞ MAÇINDAKİ KARAR YANLIŞTI"

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Hakemlerin bazı haftalarda iyi bazı haftalarda da hatalar yaptığını belirterek geçtiğimiz hafta da Gaziantepspor – Beşiktaş maçı hariç hakemlerin hafta genelinde iyi performans gösterdiklerini belirtti. Gaziantepspor – Beşiktaş maçındaki ofsayttan doğan ihraç kararının yanlış olduğunu belirten Namoğlu, “Dünyada da birçok maçta hata oranı az da olsa oluyor, hatasız maç yoktur” dedi.

NAMOĞLU: “HAKEMLERE GEÇER NOT VERİRDİM”

MHK Başkanı “Eğer bir gözlemci olsaydım hakemlere genel olarak geçer not verirdim” derken fakat tek tek hakemler ele alındığında içlerinde geçer not almayanların olacağını ifade etti. Oynanan 45 maç içinde hakemlerinin çoğunluğunun geçer not aldığını belirten Namoğlu, “Bizde bir izleme ekibi kurduk. Onların hatalarının ağırlıklı olduğu noktaları çıkarıp tekrar eğitim verip daha iyiye gitmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ÇAKIR, AYDINUS VE ÖZKAHYA ULUSLARARASI ARENA'DA

Yusuf Namoğlu Türk Hakemlerinin uluslar arası platformda çok başarılı olduğunu belirterek Ekim ayında da Türk hakemlerinin Uluslar arası maçlarda görev alacağını ilk kez 90+3'e açıkladı. 12 Ekim'de Cüneyt Çakır'ın Milli maç yöneteceğini ifade eden Namoğlu,  19 Ekim'de de Çakır'ın bir de Şampiyonlar Ligi maçı yöneteceğini ifade etti. MHK Başkanı, “20 Ekim'de Fırat Aydınus, bir sonraki turda da Halis Özkahya UEFA Avrupa Ligi maçı yönetecek. Türk hakemleri UEFA'da bugüne kadar olduğundan çok daha fazla maç almaktadır. Bu da onların performansının iyi olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

NAMOĞLU'NDAN HAKEMLERE GÖZDAĞI

Yusuf Namoğlu, bir soru üzerine sürekli aynı hataları yapan hakemlerin bu performanslarına göz yummayacaklarını belirtti. Namoğlu hata yapan hakemlerin mutlaka düzelmesi gerektiğini belirterek adeta gözdağı verdi. Hatalar düzelmezse önümüzdeki günlerde maçlarda genç hakemleri göreceksiniz diyen Namoğlu, “ O düzelmeyen hakemlerin yerine yeni hakemleri ortaya atıp onları kazanmaya çalışacağız” dedi.

“HAKEMLERİN EN BÜYÜK SORUNU KAFALARININ RAHAT OLMAMASI”

Namoğlu, “ Benim gördüğüm en büyük sorun hakem arkadaşların kafalarının rahat olmaması. Sorunun birinci noktası bu. Bunu aşabilmek için hakemlere tıbbi ve bilimsel katkı sağlayacağız. Hakemler, kamuoyu ve medyadan gelen eleştirilerin etkisinde kalıyorlar. Bunun için benim geçmişte uyguladığım bir maçla ilgili yöntemi önemli maçlardan önce onlara uygulayacağız. Hakemlerin her yönüyle kendilerini soyutlayarak rahat maça çıkmalarını sağlayan ortamı yaratmaya çalışacağız. Eğer hakemlere bu ortamı sağlarsak onların daha başarılı olacaklarını tahmin ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler