Hakemlere destek verildi

Kulüpler Birliği Vakfı, sezonun ilk 16 haftalık periyodunun değerlendirildiği bir gündemle toplanırken, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile hakemlere destek verdi. Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde, vakıf başkanı Aziz Yıldırı

Hakemlere destek verildi
Kulüpler Birliği Vakfı, sezonun ilk 16 haftalık periyodunun değerlendirildiği bir gündemle toplanırken, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile hakemlere destek verdi. Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde, vakıf başkanı Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Bakanvekili Lutfi Arıboğan, MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve Beşiktaş Kulübü dışındaki kulüp temsilcileri katıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul ofisinde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile katılan Lutfi Arıboğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TFF'ye, Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) ve hakemlere olan güvenlerinden ötürü kulüplere teşekkür etti.

Sezonun ilk yarısının değerlendirildiği toplantıda bir araya geldiklerini anlatan Arıboğan, özellikle son dönemde hakemler üzerine yoğunlaşan eleştirilere değinerek, ''Futbol, hatalar üzerine kurulmuş bir oyun. Süper Lig'de görev yapan 34 hakemimizin hepsine güveniyoruz. İkinci yarıda da maçları bu hakemlerimiz yönetecek. Kulüpler Birliği'nde, zaman zaman gerçekleşen hakem hatalarında art niyet olmadığı şeklindeki görüş birliği de etkilenilecek bir şey'' şeklinde konuştu.

''EĞİTİMLER ARTACAK''


Lutfi Arıboğan, artan hakem hatalarına tedbir olarak, hakem eğitimlerinin artacağını ifade etti. Türk futbolunun ve hakemliğin geleceğiyle ilgili aldıkları tedbirler neticesinde ve gelecek yıl temmuz ayında dahil olmayı planladıkları UEFA Hakem Kongresi programı içinde, hakemliğin geleceğiyle ilgili hiçbir problemin kalmayacağı müjdesini Türk futbol kamuoyuna verdiklerini dile getiren Arıboğan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Ama bunun yanında, bugün yaşanan problemleri de çözmek adına, zaten yönetime geldiğimiz an başlattığımız yoğun eğitim çalışmalarını, artırarak devam ettireceğiz. Sadece hakemlik mekaniği adına değil, fiziksel gelişim ve hakem psikolojisi yönünden de eğitimlerimiz artacak. Çok daha güzel ve çekişmeli maçlar izleyeceğimiz bir ikinci yarı bekliyoruz. Türk futbolu, marka değerini artırarak gelişmeye devam edecektir.''

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, kulüp başkanları, federasyon başkanı ve MHK başkanının da hazır bulunduğu toplantıda, MHK ve hakemlere destek verilmesi kararının çıktığını bildirdi.

Toplantıya katılan kulüp temsilcilerinin, 2008-2009 sezonunun mevcut 34 hakemle tamamlanacağını ve her birine güvenlerinin tam olduğunu ifade ettiklerini söyleyen Gümüşdağ, şöyle devam etti:

''Futbol Federasyonu ve MHK, hakemlerin, güven ortamı içinde, görevlerini gereği gibi yapmalarını sağlayacak, hataları en aza indirecek kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerini aktardı. Bu öneriler de karşılıklı görüşüldü. Önümüzdeki günlerde karşılıklı anlayış ortamı ve iş birliği içinde olunacağı, hakemlerin başarılı olmalarını sağlayacak her türlü tedbirin alınacağı ifade edildi.''

Tüm kulüplerin, hakemler ve MHK'nın arkasında olduğunu, gerek federasyona, gerekse MHK'ya duyulan güvenin tam olduğunu, yapılan hakem hatalarının da art niyet aranmadan kişisel hatalardan kaynaklandığının düşünüldüğünü kaydeden Gümüşdağ, MHK'nın, en kısa sürede bir yapılanmaya gireceğini kendileriyle paylaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor