Hakem odası bastılar daha az ceza aldılar

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Arslan PFDK’nın vermiş olduğu cezaları çok sert bir dille eleştirdi.Basın Sözcüsü Yakup Arslan Haber61.Net Spor Müdürü Tuncay Lakot’a yaptığı açıklamada, bunlar Türk Futbolunda görülmemiş kadar ağır cez

Hakem odası bastılar daha az ceza aldılar

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Arslan PFDK’nın vermiş olduğu cezaları çok sert bir dille eleştirdi.

Basın Sözcüsü Yakup Arslan Haber61.Net Spor Müdürü Tuncay Lakot’a yaptığı açıklamada, bunlar Türk Futbolunda görülmemiş kadar ağır cezalar. Ben Trabzonspor’da Basın Sözcüsüyüm. Benim 4-5 demecimi alıp adam fotokopisini çekip bana gönderiyorlar gerekçeleri bunlardır diye. Benim bütün konuşmalarım sportmenliğe aykırı. Bunların neresi suç bunların neresinde bir hata var. Bana bu konuşmaların içinden çıkartıp şu kelimeler hatalıdır bile diyemediler cezayı kestiler. Çünkü baştan kararlar verilmişti. Federasyon Başkanı biz ceza kuruluna sevk edilir  edilmez  kalkıp fikir beyan ediyor. Bir defa burada hukuk katledildi. İki gün bekliyorsun ayın dördünde yaptığımız açıklamalar için Futbol Federasyonunu göreve davet ediyorum dedikten sonra hemen arkasından bizi disiplin kuruluna sevk ediyorsun dedi.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Arslan açıklamalarının devamın da; Bir kulübün başkanı ismini bile telaffuz etmek istemiyorum. Hakem odası bastı hakemleri tehdit etti, küfür etti maçı doğru yönetmezseniz diye basına yansıyan küfürleri var adamın aldığı ceza bizim aldığımız cezanın beşte biri. Peki bizim başkan ne yaptı. Tahkimi aradı tehdit var mı yok. Hakaret var mı yok .Bunları söylemedi söyleseydi bunları hakem  Bülent Yıldırım açıklardı. Evet Başkan Hacıosmanoğlu kurallara aykırı iş yaptı. Kurallara aykırı iş yapmanın belli bir cezası olabilir. Sonra kalkıp Fenerbahçe’nin başkanı ben bunu bir kez yaptım gerekirse kulübümün menfaati için bir kez daha  yaparım dedi. Bütün herkese meydan okudu mu okudu peki ceza ne. Ona verilen cezaya bak bize verilen cezaya bak. Fenerbahçe Kulüp Başkanına ömür boyu men cezası vermeliydin o zaman. Bu nasıl bir adalet. Adam kalkıyor hakaret küfür mü istiyorsun .Fenerbahçe’nin kaptanı bize ağza alınmayacak şekilde küfür etti. Bir kulübün yöneticilerinin ölmüş annelerine sövüyor adam. Peki kalkıp Federasyondan birinden duydunuz mu ki bu adamın yaptığı futbolun adaletini dostluk kardeşlik hüviyetini bozuyor diye bir laf duydun mu yok. Bir kelime çıkmıyor ağızlarından. Peki o zaman ben şunu söylüyorum Fenerbahçe kaptanının yaptığı küfürlere bizim ölmüş annelerimize küfrü görmemezlikten gelen insanlara şunu soruyorum sizin annenize verdiğiniz değer bu kadar mı ?. Benim için bütün anneler kutsaldır. Bize bu hakaretleri yapan o vicdansız, ahlaksız insan dahil olmak üzere onun anası dahi kutsaldır bizim gözümüzde. Çünkü anne bizim gözümüzde her zaman kutsaldır. Bizim annelerimize bu hakareti yaparken sessiz kalan adamlar kendi annelerine verdikleri değeri gösteriyorlar bir bakıma. Türk futbolunu bu hale sokanlara yazıklar olsun diyorum dedi.

Arslan Açıklamasının bölümün de şu ifadelere yer verdi. Trabzonspor’da Basın Sözcülüğü yapmak yasak, konuşmak yasak. Ben Trabzonspor Basın Sözcüsü olarak konuştuğumu kendilerine ilettim. Yaptığım açıklamaların hangisine takıldınız hangi cümle bu kadar sıkıntı yarattı ben anlayamadım. Bana senin konuşman yasak dediğinde kim konuşacak taraftarım ve kulübüm adına. Bu oz aman düşünce hakkını ihlaldir. Düşünce hakkını gasp etmektir. Taraftarımızın bize sorduğu sorulara biz nasıl cevap vereceğiz.

Bana yapılan haksızlığı ben en iyi şekilde dile getirdim. Başkanımız son çare olarak Federasyon Başkanını aradı MHK Başkanını aradı bütün çareleri denedi olmadı en son çare olarak hakem Bülent Yıldırm’ı aramak zorunda kaldı. Başkan bu davranışında hatalı olsa dahi bunun cezası bu kadar ağırmıdır. Federasyon Başkanı yaptığı en son açıklama ile Tahkim Kurulunu Etkilemeye çalışmıştır. Bu nasıl bir adalet nasıl bir hukuk. Türkiye’de bir hukuk katliamı hukuk cinayeti işleniyor dedi.

Haber61.Net  Spor Müdürü Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler